Založ si blog

Lokálne SEO pri predaji automobilov je dôležitou súčasťou marketingovej stratégie

Lokálne SEO patrí medzi najdôležitejšie súčasti online marketingovej stratégie. Vďaka prepracovanej miestnej optimalizácii dokážete relatívne ľahko prekonať svoju konkurenciu a osloviť ľudí, ktorí vo svojej blízkosti hľadajú vami ponúkané služby. Miestne vyhľadávanie má veľký význam aj pre predajcov automobilov, aké sú v tomto prípade výhody lokálneho SEO

Čo je lokálne SEO?

Hneď na úvod v krátkosti vysvetlime, že lokálne SEO je jednou z disciplín optimalizácie webov pre internetové vyhľadávače. Hlavnou podstatou lokálneho SEO je zameranie na konkrétnu geografickú polohu. Veď napokon, sami to možno poznáte, ak hľadáte obchod, lekáreň alebo kaviareň, vyhľadávač vám zobrazí prevádzky nachádzajúce sa najbližšie. Rovnako to platí aj pri predaji automobilov, lokálne SEO preto využívajú vo svoj prospech nielen díleri a predajcovia nových áut, ale aj autobazáre a autoservisy. 

google mapy
zdroj: freepik.com

Keď lokalita rozhoduje pri nákupe

Lokálne SEO pre predajcov automobilov je dôležité najmä z toho hľadiska, že väčšina potenciálnych kupujúcich hľadá predajcu vozidiel práve vo svojom okolí. Ak hľadáte napríklad Volvo predaj, určite vás bude zaujímať, ktorých predajcov Volvo máte vo svojom okolí a spomedzi nich si pravdepodobne vyberiete toho najbližšieho. Prečo to tak je?

Ešte pred samotnou kúpou je spravidla potrebné absolvovať hneď niekoľko návštev u predajcu – prvá prehliadka dostupných vozidiel, objednávka vozidla, zaplatenie zálohy a prehliadka vozidla pred prebratím. Netreba pritom zabúdať, že s vozidlom bude potrebné absolvovať pravidelné servisné prehliadky a je preto veľmi praktické, ak je predajca spolu s autorizovaným servisom nablízku. Práve lokalita predajcu je preto neraz rozhodujúcim dôvodom pre kúpu vozidla konkrétnej značky. 

predajcovia automobilov
zdroj: freepik.com

Základom lokálneho SEO je zaradenie do Google Maps, využívanie Google Moja firma, ale aj lokálne zameraný linkbuilding. Pri optimalizácii sa treba nanajvýš sústrediť na zreteľné komunikovanie oblasti, v ktorej pôsobíte. Keďže lokálne SEO je celkom špecifické, na dosiahnutie tých najlepších výsledkov sa určite oplatí obrátiť na profesionálov zo seo-optimalizacia.eu

5 mýtov o Kindergeld, na ktoré hneď zabudnite

30.06.2024

Rodinné prídavky z Nemecka, takzvané Kindergeld, sú lákavou finančnou podporou pre slovenských rodičov, ktorí pracujú v Nemecku. Na druhej strane však koluje viacero nesprávnych informácií, ktoré odrádzajú od ich poberania. Pozrite sa na týchto 5 mýtov a ujasnite si, ako to v skutočnosti funguje.

3 jednoduché kroky, jak do svého domova vpustit letní atmosféru

25.06.2024

Vytoužené léto je konečně tady, což potvrzují i předpovědi počasí, které ukazují stále více dnů, kdy rtuť teploměru přesahuje 30 °C. Pokud se chcete připravit na všechna lákadla a radovánky, které nejteplejší období roku přináší, máte ještě čas se připravit a postarat se o to, aby váš domov naplnila letní atmosféra. Stačí pár drobných změn a [...]

Žiadate o rakúske prídavky? Nezabudnite na dôležité prílohy

24.06.2024

Slováci, ktorí pracujú v Rakúsku, môžu poberať rakúske rodinné prídavky. Vedeli ste, že prídavky na dieťa v Rakúsku je možné žiadať až 5 rokov spätne? K žiadosti sa prikladajú povinné prílohy, ktoré závisia od vašej životnej situácie. Určite ich nezabudnite priložiť, aby ste získali legálne prilepšenie pre vaše dieťa.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 545
Celková čítanosť: 799913x
Priemerná čítanosť článkov: 1468x

Autor blogu