Založ si blog

3 netradičné spôsoby využitia garážových brán

Kladiete si otázku, aké už len netradičné využitie by mohli mať garážové brány? Možno vás to prekvapí, no nie vždy musí ísť len o zabezpečenie vstupu do priestoru garáže a jeho oddelenie od vonkajška. Garážové brány vyhotovené na mieru môžu mať rôzne podoby a teda aj rôzne využitie. Pozrite sa s nami na tri netradičné spôsoby využitia garážových brán. 

Vďaka moderným technológiám je dnes možné relatívne ľahko vyrobiť aj netradičné garážové brány, ktoré presne zodpovedajú predstavám klienta. Nemusíte sa obmedziť iba na bežné sekčné brány s plnými panelmi, využiť môžete napríklad aj matné sklo či rôzne dekoratívne materiály. Práve sklo veľmi často v prípade netradičných garážových brán zohráva dôležitú úlohu. Fantázii pri navrhovaní garážových brán sa teda medze nekladú, pridajme teda niečo na inšpiráciu. 

Samonosná brána s bráničkou (zdroj: visio.systems)

Vstup na zimnú záhradu

Máte zimnú záhradu alebo väčší altánok? V prípade moderných stavieb si uplatnenie nachádzajú aj garážové brány. Bránu je vhodné doplniť presklenými časťami, ktoré do tohto priestoru prepustia viac prirodzeného svetla. Ak máte napríklad záhradný altán vyhotovený z tmavého dreva, výborne sa k nemu bude hodiť brána s čiastočným presklením a tmavým hliníkovým rámom.  

Výdajné okienko v gastro zariadeniach

Garážové brány môžu byť aj niekedy celkom malé. Svoje opodstatnenie môžu mať v gastro zariadeniach, kedy slúžia na výdaj jedla. Aj takáto bránička môže byť poháňaná, čo uľahčuje manipuláciu s ňou. Na tento účel je možné využiť pohony pre priemyselné brány umožňujúce rýchle otváranie a zatváranie, pričom v tomto prípade nie je problémom ani veľmi častá manipulácia. 

Záhradná kuchyňa alebo domáca posilňovňa 

Na záver sa opäť vráťme k rodinným domom. Garážové brány si totiž výborné uplatnenie nachádzajú aj ako vstup do záhradných kuchýň či domácich posilňovní, ktoré sú pristavané k domom. Opäť aj v tomto prípade je na výber z rôznych materiálov a vyhotovení. Garážové brány majú navyše praktický význam, akýkoľvek zápach totiž ľahko pustíte von. 

brana a zabradlie
Dvojkrídlová brána a balkónové zábradlie (zdroj: visio.systems)

Mimochodom, ak už máte garážovú bránu a nechcete investovať do novej, môžete renováciu brány zobrať aj do vlastných rúk. Postačia vám poriadne pracovní rukavice, náradie a kvalitný materiál, s ktorým vašej staršej garážovej bráne predĺžite život. 

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 729725x
Priemerná čítanosť článkov: 1401x

Autor blogu