Založ si blog

Terasa za jedno poobedie? Pri montáži pomôžu špeciálne terče

Ak vyznávate zásadu, že stavebné riešenia sú pekné vtedy, keď sú jednoduché a dostupné, tak rektifikačné terče sú presne pre vás. Vďaka nim si môžete vylepšiť balkón alebo terasu a svoj význam majú nielen pri výstavbe, ale aj rekonštrukcii. V čom spočívajú ich hlavné výhody? 

Stavali ste niekedy terasu, alebo pokladali novú podlahu na balkón? Potom zrejme viete, koľko námahy dá vytvoriť ten správny a dokonale rovný podklad. Existuje však drobný, ale veľmi účinný „zlepšovák“ – plastové terčíky, na ktoré je možné položiť ľahšiu dlažbu, bambusové podlahy, ale napríklad aj wpc dosky na terasu. Rektifikačné terče sú veľkými pomocníkmi pri pokladaní aj na nerovnomernom povrchu. Terčíky nájdete prakticky v každom hobby obchode, prípadne na internete, no nenechajte sa hneď zlákať tou najnižšou cenou. 

Montáž WPC terasy (zdroj: wpcterasa.sk)

Vyberáme tie správne rektifikačné terče

Ako spoznáte kvalitné terčíky? V prvom rade sa zaujímajte o materiál. Je dobré, ak ide o plast s prímesami, ktoré zvyšujú jeho odolnosť voči UV žiareniu a poveternostným vplyvom. Nekvalitné terčíky môžu počas tuhej zimy prasknúť. Manipuláciu s terčíkmi a následné pokladanie vám uľahčia terčíky s nastaviteľnou výškou a tiež možnosťou nastavenia sklonu. Vďaka tomu omnoho ľahšie dosiahnete precízne vyrovnanie povrchu, prípadne vytvorenie spádu. 

Skôr, ako sa rozhodnete pre konkrétne terčíky, všetko si poriadne vymerajte. Zistite si, aké rozpätie by mal terč mať a tiež, či budete potrebovať ďalšie príslušenstvo, ako sú napríklad dištančné krížiky, podložky či nástavce. Zaujímajte sa tiež o nosnosť, najmä v prípade, ak na terče plánujete pokladať ťažšiu dlažbu – napríklad betónovú. Práca s terčíkmi je už potom celkom rýchla a menšiu terasu zrealizujete pokojne aj za jedno poobedie. Skôr ako sa pustíte do práce, nezabudnite ani na poriadne oblečenie a montážne náradie, široký výber pracovného oblečenia na workie.sk je istotou, že si určite vyberiete. 

montaz wpc terasy
zdroj: wpcterasa.sk

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 726109x
Priemerná čítanosť článkov: 1394x

Autor blogu