Založ si blog

Životnosť terasy závisí aj od kvality jej vyhotovenia

Túžite po terase, ktorá vám bude dlhé roky robiť radosť bez toho, aby ste sa o ňu museli nejak zvlášť starať? Ak si prejdete ponuky jednotlivých dodávateľov materiálov, toto vám bude sľubovať zrejme každý z nich. Nároky na starostlivosť do určitej miery závisia aj od zvoleného materiálu, no netreba zabúdať ani na samotnú kvalitu vyhotovenia terasy. 

Terasu si môžete v niektorých prípadoch postaviť aj svojpomocne. Ak si vyberiete materiál, ako sú napríklad drevoplastové WPC dosky, ktoré si vyžadujú iba jednoduché základy, terasu si svojpomocne postavíte trebárs aj za víkend. V každom prípade však platí, že zhotovenie terasy by ste ale mali zveriť niekomu, kto má aspoň základné znalosti problematiky a zopár skúseností. Výslednú kvalitu totiž ovplyvňuje nielen povrch terasy, ale najmä to, čo sa nachádza pod ním. 

WPC terasa premium (zdroj: wpcterasa.sk)

Oplatí sa zveriť vyhotovenie terasy odborníkovi? 

Základom stavby terasy by mal byť dôkladný plán, ktorý bude zohľadňovať všetky špecifická a podmienky. Myslíme tým najmä správne odvodnenie, vyspádovanie, umiestnenie a v neposlednom rade aj adekvátnu úpravu terénu a izoláciu. Veľmi závisí tiež od miestnych podmienok, teda miery slnečného svitu, vlhkosti a typu pôdy. 

V závislosti od týchto všetkých faktorov je potom potrebné vyberať materiál, ktorý sa vám bude nielen páčiť, ale aj spĺňať vaše očakávania z pohľadu náročnosti údržby. Mimochodom, pri práci netreba zabúdať ani na adekvátne pracovné oblečenie, ak trebárs staviate terasu pri ceste či inej komunikácii, vo výbave by vám nemali chýbať ani reflexné vesty, či iné pracovné odevy s reflexnými prvkami. Kompletnú výbavu na prácu prakticky s akýmkoľvek materiálom nájdete na https://odevypracovne.sk/

Reflexná vesta ALEXIS pracovná (zdroj: odevypracovne.sk)

A ako to je s materiálmi? 

Ak by sme porovnali jednotlivé materiály, medzi favoritov dnes jednoznačne patria WPC terasové dosky. Sú ľahké, cenovo dostupné a vyžadujú si len minimálnu údržbu. Sú navyše takmer na nerozoznanie od prírodného dreva. 

Netreba sa však nechať zlákať vždy na tú najlacnejšiu ponuku, aj pri wpc terasových doskách si treba všímať zloženie materiálu. Menej kvalitné terasové dosky sú náchylné na blednutie a drolenie, preto si vždy zistite obsah jednotlivých zložiek materiálu. Ak vás zaujíma wpc terasové dosky cena, pozrite si ponuky jednotlivých dodávateľov a zvlášť sa zaujímajte o to, z čoho sú presne vyrobené. Inšpirovať sa môžete aj na https://www.wpcterasa.sk

WPC terasy (zdroj: wpcterasa.sk)

Nezabudnite, že terasa vám má robiť predovšetkým radosť a nepridávať ďalšie starosti. Dôsledným výberom materiálu a predovšetkým správnou realizáciou dosiahnete, že terasa vám bude dlhé roky bez problémov slúžiť. 

Využite silu profesionálnej fotografie pre váš e-commerce úspech

31.05.2024

Stále máte názor, že profesionálne fotografie pre vašu webovú stránku sú vyhodené peniaze? Skúsenosti marketérov a mnohých firiem však považujú kvalitné fotografie za dôležitú časť prezentácie produktov, služieb, značky. Prečo sú profesionálne fotografie i vo svete atraktívnych selfie dôležité?

Polovica sveta nakupuje cez mobil – nakúpi aj u vás?

30.05.2024

Viac ako polovica svetovej populácie používa pri nákupoch na internete mobilný telefón. Ak sa pozrieme na Slovensko, čísla sú porovnateľné. Ako je váš internetový obchod pripravený na éru nakupovania cez smartfón? Spoznajte dôležité prvky optimalizácie vášho e-shopu pre mobilné zariadenia.

Rituály pre váš šťastný život – ráno s energiou a večer s relaxom

29.05.2024

V dnešnom svete je ľahké zabudnúť na seba. Neustále sme pod tlakom pracovných povinností, požiadaviek detí, rodiny a priateľov. Nájsť si čas na seba sa dá veľakrát prirovnať k luxusu. No čas pre seba je rozhodujúci pre naše fyzické i duševné zdravie. Skvelý spôsob, ako si vytvoriť okamihy pre seba a priniesť do života viac radosti a pohody, predstavujú ranné a [...]

vojna na Ukrajine, mierový summit vo Švajčiarsku, Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj získal 85 podpisov pod deklaráciu z mierového summitu. Viaceré veľké krajiny sa nepripojili

16.06.2024 14:43

Účastníci prvého summitu o mieri na Ukrajine vyzvali na návrat detí deportovaných Ruskom a na zapojenie "všetkých strán" do mierového procesu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 534
Celková čítanosť: 767905x
Priemerná čítanosť článkov: 1438x

Autor blogu