Založ si blog

Toto sú traja obľúbení pomocníci pri chudnutí, poznáte ich?

Nadváha či obezita predstavujú problém nielen estetický, ale aj zdravotný. Ak patríte medzi tých, ktorí túžia po nižšej hmotnosti a lepšej postave, určite už máte za sebou nejednu diétu. Možno ste skúsili aj niektoré zo „zázračných“ produktov, ktoré vám sľubovali chudnutie bez námahy. Bohužiaľ, zázraky na počkanie neexistujú. Pri chudnutí vám však môže všeličo pomôcť. Vybrali sme to najdostupnejšie, čo vám pri ceste za nižšou hmotnosťou pomôže. 

Menej kalórií, viac pohybu a dlhodobá úprava životného štýlu. Tak by sme v skratke mohli opísať snáď jediný osvedčený recept na chudnutie. Rôzne krátkodobé a veľakrát aj drastické redukčné diéty váš problém nevyriešia, dokonca ho môžu ešte zhoršiť. Nehľadajte preto zázračné a rýchle riešenia, skutočne efektívnou cestou je úprava životného štýlu a stravovacích návykov. Pri úprave stravy to samozrejme bez odriekania nepôjde, no neplatí zároveň, že by ste pri chudnutí mali trpieť. 

zdrave chudnutie
zdroj: freepik.com

Diéta v škatuľkách na každý deň

Ak vás nebaví pravidelná príprava stravy vo vlastnej réžii, spoľahnúť sa môžete na tzv. krabičkové diéty. Nájdete ich veľa a vybrať si môžete nielen podľa chuti, ale aj stravovacieho plánu. Na každý deň tak budete mať o  jedlo postarané a sledovanie toho, čo ste skutočne zjedli, vám pôjde o niečo jednoduchšie. 

Odradiť vás už nemusia ani dopady tohto spôsobu stravovania na životné prostredie. Veľa služieb už dnes využíva eko obaly na jedlo a rozvoz jedla zabezpečuje trebárs bicyklami. 

Nízkokalorické nápoje a polievky

Uprednostníte radšej trochu flexibilnejšie stravovanie a radi si nejaké pokrmy pripravíte aj sami? Tak v tom prípade sa vám ľahko môže stať, že pri nedostatku času skĺznete k nezdravému fast foodu a ďalším jedlám, ktoré vašu cestu za vysnívanou hmotnosťou trochu skomplikujú. 

Odporúčame preto pripraviť sa aj na tieto situácie s trvanlivými, ale popri tom chutnými a nízkokalorickými potravinami. Doma či do kancelárie si tak môžete do zásoby nakúpiť napríklad diétne polievky z MozLi a siahnuť po nich vždy, keď nebudete mať čas na prípravu jedla. 

SLIM Queen diétna polievka zeleninová (zdroj: mozli.sk)

Presné kalorické tabuľky a kuchynská váha

Na to, aby ste nielen znížili svoju hmotnosť, ale aj si ju udržali, je potrebné dostať sa do tzv. kalorického deficitu. Váš denný príjem kalórií by teda mal byť nižší ako výdaj. Najmä zo začiatku to však možno pre vás nebude úplne jednoduchá úloha. Pomôžu vám kalorické tabuľky a ak chcete ešte väčšiu presnosť, môžete si porcie jedla vážiť na kuchynskej váhe. 

Veľmi dobrým pomocníkom môžu byť aj rôzne aplikácie, do ktorých si budete zapisovať všetko, čo ste za daný deň zjedli a zároveň si poznačíte všetky fyzické aktivity. Ľahko tak získate prehľad o tom, ako sa vám pri vašej ceste za nižšou hmotnosťou darí. Bola by škoda týchto pomocníkov nevyskúšať. 

Čo je parfum na pranie?

29.03.2024

Zaujíma vás, prečo niektoré oblečenie v porovnaní s iným nádherne a sviežo vonia? Takúto úžasnú sviežu vôňu im nedokáže dodať len aviváž. Dokáže to pomerne nový výrobok známy ako parfum na pranie. Je to jedinečný výrobok s upokojujúcou vôňou, ktorý je navrhnutý tak, aby udržal vôňu bielizne až niekoľko týždňov. Na rozdiel od aviváže nemá žiadne [...]

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 517
Celková čítanosť: 711441x
Priemerná čítanosť článkov: 1376x

Autor blogu