Založ si blog

Prečo na lokálnom online vyhľadávaní záleží a mali by ste mu venovať svoju pozornosť?

Popredné pozície vo výsledkoch vyhľadávania dokážu poriadne „nakopnúť“ váš biznis. Cesta k nim môže viesť cez PPC reklamy alebo svedomitú prácu na optimalizácii vašich webových stránok. Na to, aby ste dosiahli úspech ale nemusíte vždy bojovať iba s tými najväčšími hráčmi na trhu. Svoju konkurenciu môžete predbehnúť aj vďaka optimalizácii pre lokálne vyhľadávanie. Na praktickom príklade pneuservisu vám ukážeme, ako je to možné. 

Ak máte aspoň základnú orientáciu v online svete, zrejme už viete, prečo je dôležité aby bol váš web nielen kvalitne spracovaný, obsahovo hodnotný, ale aj dohľadateľný cez Google či iné vyhľadávače. Pomocou SEO, teda optimalizácie webovej stránky pre internetové vyhľadávače, môžete pre svoj web vybudovať zdroj stabilnej a cenovo veľmi dostupnej návštevnosti. Ľudia dnes cez Google vyhľadávajú prakticky čokoľvek a tak by váš web nemal byť na relevantné frázy zahrabaný kdesi na tretej či štvrtej stránke výsledkov vyhľadávania. 

Riešením je teda optimalizácia stránky, aj v rámci nej sa môžete stretnúť s rôznymi technikami a prístupmi. Dôležitý je preto vždy dôkladný plán a stanovenie zmysluplných cieľov. 

optimalizacia stranky
Zdroj: freepik.com

Keď menší predbehne väčšieho 

Rozdiel medzi lokálnym a globálnym SEO berú v čoraz väčšej miere do úvahy aj algoritmy internetových vyhľadávačov. Nie je to tak dávno, čo Google začal ako jeden z faktorov ovplyvňujúcich výsledky organického vyhľadávania práve lokalitu podľa GPS hľadajúceho. Ak teda pôsobíte ako miestna firma, mali by ste si byť vedomí, že potrebujete osloviť predovšetkým ľudí vo svojom okolí a tomu prispôsobiť obsah svojej webovej stránky. 

Ak ponúkate službu naviazanú na určitú lokalitu, dôležité pre vás bude to, aby vás našlo relevantné publikum v určitej oblasti. Lokálne SEO sa teda často týka práve remeselníkov, kaviarní, reštaurácií či obchodov.

Veľmi dobrým príkladom je pneuservis Bratislava Rača. Ak totiž ponúkate napríklad služby motoristom v určitej lokalite, nebude pre vás veľmi užitočné, ak sa váš web dostanú návštevníci z opačného konca krajiny. Oplatí sa osloviť motoristov z blízkeho okolia, ktorí k vám prídu napríklad na sezónne prezutie vozidla či opravu defektu. V prípade lokálneho SEO sa ľahko môže stať, že predbehnete aj svoju väčšiu konkurenciu resp. sieť pneuservisov. Stačí mať lokálnu optimalizáciu stránky dobre zvládnutú. 

5 tipov k lokálnemu SEO 

google mapy
Zdroj: freepik.com

Aby sme ale o lokálnom SEO nepísali iba vo všeobecnej rovine, prejdime k 5 praktickým tipom, ktoré vašu webstránku pri lokálnom vyhľadávaní posunú na popredné pozície

–  Vytvorte si pre každú lokalitu zvláštnu landing page s pomenovaním danej lokality. Môže ísť o mesto, mestskú časť či názov regiónu. V ideálnom prípade sa práve táto stránka bude objavovať vo výsledkoch vyhľadávania konkrétnej služby v určitej lokalite. 

– Využite Google My Business naozaj naplno. Zriaďte si konto v tejto službe a prepojte ju s ostatnými využívanými Google službami. Buďte pritom čo najpresnejší a nebojte sa pri zadávaní údajov zájsť do detailov. Zároveň ani v tomto prípade nezabúdajte na kľúčové slová. 

– Spolupracujte so svojím okolím. Spojte sily s ostatnými podnikateľmi vo vašej lokalite, môžete skúsiť napríklad výmenu odkazov z ich webových stránok či pridať svoj web do sekcie odporúčania. 

– Využite regionálne zamerané katalógy služieb. Mohlo by sa zdať, že rôzne katalógy webových stránok sú už dávno prežitkom. Nenechajte sa však pomýliť, rôzne online katalógy s regionálnym zameraním majú ešte stále svoj význam, a to predovšetkým práve pre lokálne vyhľadávanie. 

– Pravidelne aktualizujte svoj obsah na Google My Business a reagujte na zmeny vo vašom okolí. Vyhnite sa uvádzaniu neaktuálnych informácií. 

Využite situáciu, že lokálne SEO je stále pre mnohých podnikateľov neznámym pojmom a vyniknite pred vašou konkurenciou vďaka technikám, ktoré váš web posunú na popredné pozície. 

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 729841x
Priemerná čítanosť článkov: 1401x

Autor blogu