Založ si blog

Patagonia má plavky, ktoré držia!

Nie je to tak, že by sme sa rady odhaľovali na verejnosti, to len naše plavky občas bezostyšne podľahnú mámeniu vody. Skúsená žena sa vynára až potom, ako si prerátala a upravila jednotlivé diely plaviek. To sa môže stať aj na bystrickom kupku. Tak čo už potom robiť pri surfovaní, keď morské vlny pohltia vrch alebo spodok plaviek ako jednohubku?

Riešenie má Patagonia. Také, aby si mohla robiť akýkoľvek vodný šport a nemusela sa pritom baliť do neoprénu. Tento zázrak sa volá Nanogrip a nájdeš ho vo všetkých plavkách kolekcie Patagonia vo wilderoben.

Nanogrip je špeciálna funkčná tkanina, ktorú vyvinula Linda Kinman, šéfka produktovej línie dámskeho športového oblečenia a plaviek v Patagonii. Podľa vlastných slov nevidela, že by sa niekto snažil vyrábať dámske oblečenie na šport podľa potrieb žien. Všetky inovácie sa zameriavali na mužský sortiment a ženám sa ušli nanajvýš nejaké nové roztomilé potlače.

 

plavky patagonia
zdroj: wilderoben.com

No v roku 2014 Kinman vynašla túto zvláštnu extrémne priľnavú látku a vytvorila pár prototypov plaviek. Medzi amabasádorkami-surferkami sa plavky Patagonia stali okamžite hitom. Konečne sa aj milovníčky vĺn dočkali svojho. Nemuseli plavky neustále naprávať, naťahovať a kontrolovať, ale mohli sa naplno venovať svojmu športu.

Vďaka Nanogrip materiálu sa z klasických bikín stali pod vedením Patagonie funkčné športové plavky.

To, čo spôsobuje, že je látka priľnavá, je jej povrch: materiál je tvorený tisíckami mikroskopických polyesterových vlákien s mierkou 1/175 000 hrúbky ľudského vlasu. Preto sú plavky maximálne priliehavé bez ohľadu na to, či sú suché alebo mokré. Patagonia využíva Nanogrip ako podšívku; vrchný materiál plaviek je zvyčajne zmes recyklovaného polyesteru a spandexu. Vrchné a spodné diely môžeš ľubovoľne kombinovať.

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 10:15

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 730281x
Priemerná čítanosť článkov: 1402x

Autor blogu