Založ si blog

Aké strojné vybavenie pomáha drevospracujúcim podnikom v efektivite?

Drevospracujúci priemysel je u nás veľmi rozšírený aj vďaka bohatstvu prírodných zdrojov. Sústredí sa do oblastí, kde prebieha čulá ťažba dreva, ktorá je následne spracovávané na rôzne účely. Veľké drevospracujúce podniky na svoju činnosť využívajú moderné stroje zabezpečujúce celkovú efektivitu výroby. Pomerne veľké zastúpenie majú u nás ale aj drobné podniky nachádzajúce sa skôr vo vidieckych oblastiach. Zamerali sme sa na možnosti ich napredovania pomocou modernejšieho vybavenia.

V rámci drevospracujúceho priemyslu sú u nás diferencované podniky podľa veľkosti a počtu zamestnancov. Od tých najmenších, kde je zamestnaných do 10 ľudí až po tie najväčšie so stovkami zamestnancov. Tie najmenšie podniky sa v závislosti od svojej lokality často stretávajú s celým radom problémov, ktoré spočívajú predovšetkým v nedostatku finančných prostriedkov na ďalšie investície. Výsledkom je tak zastaralé strojné vybavenie, kvôli ktorému stráca podnik v dôsledku nízkej efektívnosti postupne svoju konkurencieschopnosť.

Trojfázové elektromotory pre stredné a veľké podniky

Ak sa pozrieme na strojné vybavenie veľkých podnikov, v drvivej väčšine sú tu využívané třífázové elektromotory zabezpečujúce pohon celého radu zariadení, od píl, drvičiek až po dopravníkové pásy. Třífazové elektromotory dokážu pri správnom nastavení fungovať veľmi efektívne, čím pomáhajú stredne veľkým a veľkým drevospracujúcim podnikom šetriť nemálo financií.

trifazove elektromotory
Trojfázové elektromotory vyboelectric.cz

Kompletné pohonné vybavenie pre podniky drevospracujúceho priemyslu, ale aj všetky iné priemyselné odvetvia nájdete v ponuke spoločnosti VYBO Electric, ktorá je jedným z najväčších dodávateľov elektromotorov v Európe.

Špeciálne pílové elektromotory

Menšie podniky často nemajú inú možnosť, ako uprednostniť už hotové riešenia, ktoré sú špeciálne upravené na určitý spôsob použitia. Do menších prevádzok, prípadne aj domácich dielní sú vhodným riešením špeciálne pílové elektromotory s plochým vyhotovením. Využiť ho môžete na pohon bežnej stolovej píly, pričom jeho veľkou výhodou je ploché spracovanie čím je zabezpečené účinné chladenie. Na nízko umiestnený hriadeľ je možné priamo uchytiť rezný kotúč, čo celú obsluhu zjednodušuje ešte viac.

Prečo je pilový elektromotor vhodný aj pre malé podniky? Ide predovšetkým o širokú paletu rôznych vyhotovení, vybrať si môžete jednofázové ale aj trojfázové pílové elektromotory. Plochý pilový elektromotor môžete mať s expresným dodaním za veľmi dostupnú cenu, o čom sa môžete presvedčiť na www.elektromotory-vybo.cz. Dostupná cena a jednoduchá obsluha sú dôvodmi, prečo sa tieto elektromotory hodia aj do podnikov s obmedzeným rozpočtom.

pílový elektromotor
Pílový elektromotor elektromotory-vybo.cz

Strojové spracovanie odpadu

Ak je reč o efektivite, treba brať do úvahy nielen samotnú výrobu či spracovanie, ale aj nakladanie s odpadom, ktorého pri spracovaní dreva vzniká pomerne veľa. V procese spracovávania dreva vznikajú predovšetkým rôzne odrezky a piliny, ktoré si svoje následné využitie nachádzajú napríklad v energetike alebo biochémii.

V drevospracujúcom priemysle pritom vzniká odpad prakticky v každej fáze výroby. Od samotnej ťažby dreva, pri ktorej vzniká odpadová drevná hmota až po odpad vznikajúci pri pílení v podobe pilín, triesok a rôznych odrezkov. Pomocou špeciálnej mechanizácie je možné tento odpad spracovať a pripraviť na ďalšie použitie, čím opäť podporíme celkovú efektivitu podniku. Na spracovanie drevného odpadu sa využívajú rôzne závitovkové a vibračné dopravníky, na ktorých pohon je možné využiť univerzálny elektromotor s vysokou účinnosťou.

elektromotor
Elektromotory elektro-motor.cz

Elektromotory teda zohrávajú veľmi dôležitú úlohu v drevospracujúcom priemysle a to nielen pri samotnom opracovávaní, ale aj v zmysluplnom využívaní drevného odpadu. Zistite viac o využiteľnosti elektromotorov v dosahovaní vyššej efektivity na www.elektro-motor.cz.


Zdroj: vyboelectric.cz, elektromotory-vybo.cz, elektro-motor.cz

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29

Na mieste zasahujú dve pozemné ambulancie záchrannej zdravotnej služby aj posádka záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 728296x
Priemerná čítanosť článkov: 1398x

Autor blogu