Založ si blog

Plánujete sa pustiť do rekonštrukcie záhradného domčeka? Na toto si dajte určite pozor!

Mať na záhrade malý domček na náradie či zazimovanie rastlín nie je ničím neobvyklým. Ide o praktické riešenie, ktoré v mnohých ohľadoch uľahčí vašu starostlivosť o záhradu a získate vďaka nemu viac miesta na odkladanie. Záhradný domček môže byť svojim vzhľadom ale veľmi zaujímavým dizajnovým doplnkom. Čo však v prípade, ak má váš záhradný domček už pár desiatok rokov a zaslúžil by si poriadnu rekonštrukciu? Zamerali sme sa na možné úskalia rekonštrukcie tohto typu stavieb.

Na začiatok potrebujete zhodnotiť stav a vypracovať plán rekonštrukcie

Každá jedna rekonštrukcia by mala začať dôkladným zhodnotením aktuálneho stavu. Zistite, v ktorých miestach zateká, ako sú na tom jednotlivé materiály a čo by prípadne mohlo zostať zachované. Po 20-30 rokoch od výstavby a iba minimálnych snahách o priebežnú údržbu sa ale môže stať, že samotné zbúranie a následná nová stavba bude lepším riešením.

Ak sa predsa len rozhodnete pre rekonštrukciu, mali by ste si vypracovať jej plán. V rámci neho si stanovte, čo budete meniť, akým spôsobom, čo zvládnete sami a na čo si budete musieť zavolať odborníkov, no a tiež samozrejme nezabudnite odhadnúť rozpočet rekonštrukcie.

Do likvidácie eternitu sa rozhodne nepúšťajte sami

Problematickým prvkom záhradných domčekov je spravidla strecha. Po rokoch nie je zatekanie ničím výnimočným a to samozrejme spôsobuje, že v domčeku sa drží vlhkosť a jeho využitie je z tohto dôvodu značne obmedzené. Problematické môžu byť aj niektoré materiály, ktoré sa v minulosti hojne využívali. Ak má váš starý záhradný domček ešte eternitovú strechu, na jej rozobratie a likvidáciu budete musieť zavolať profesionálov s osvedčením.

Likvidácia eternitu si vyžaduje odborný postup, keďže ide o nebezpečný a zdraviu škodlivý materiál. Za svojpomocné rozoberanie eternitovej strechy a manipuláciu s týmto materiálom môžete dostať celkom tučnú pokutu a okrem toho aj riskujete svoje zdravie. Obráťte sa radšej na Montes Company s.r.o a spoľahnite sa na bezpečnú, bezstarostnú a rýchlu likvidáciu starej eternitovej strechy.

Likvidácia azbestu a eternitu montescompany.sk

Prispôsobte záhradný domček zamýšľanému použitiu

Dobre si rozmyslite, akým spôsobom budete záhradný domček využívať a čo všetko by mal mať. Priestor pred domčekom navyše odporúčame spevniť a prípadne vydláždiť, čím vám vznikne dodatočný priestor buď na dekoráciu, malé posedenie alebo na odkladanie záhradného príslušenstva, ktoré nemusí byť nutne pod strechou.

K moderným záhradným domčekom, ktoré majú okolo seba dosť priestoru môžete napríklad umiestniť výrazný terakotový kvetináč, ktorý sa stane domovom pre zaujímavý krík, prípadne menší stromček. Napríklad taký citrus v terakotovom kvetináči pri útulnom záhradnom domčeku bude pôsobiť doslova ako vystrihnutý z romantickej knihy. Ak hľadáte inšpiráciu pre vašu záhradu, Bam Park Stupava je miestom, kde ju určite načerpáte.

Showroom Bam Park Stupava

Správne načasovanie rekonštrukcie je kľúčové

Čím dlhšie bude rekonštrukcia trvať, tým väčšie bude riziko, že ju nedokončíte, resp. ju nedokončíte podľa svojich predstáv. Naplánujte si rekonštrukciu na vhodné obdobie roka, teda tak, aby nebolo ani príliš zima, ani príliš teplo a zbytočne ju nepredlžujte. Snažte sa všetko zorganizovať tak, aby bola rekonštrukcia vášho záhradného domčeka hotová čo najskôr.

Nezabudnite na poriadnu pracovnú výbavu

Ak si v rámci rekonštrukcie budete chcieť niektoré úkony urobiť svojpomocne, nezabudnite ani na poriadnu pracovnú výbavu. Tou sú nielen rôzne nástroje ale aj adekvátny pracovný odev. Kvalitné pracovné oblečenie vám počas práce zabezpečí nielen pohodlie ale aj vašu ochranu pred rôznymi úrazmi. Preto by vám určite nemali chýbať pracovné rukavice, montérky a tiež pevná obuv. Prehľadnú ponuku pracovného oblečenia nájdete na odevypracovne.sk, kde nájdete stovky produktov pre všetkých pracantov. A ak by ste chceli niečo špeciálne len pre vás, vybrať si môžete aj pracovné oblečenie s logom vašej firmy, menom alebo iným originálnym rozlišovacím znakom.

Pracovné tričká s logom odevypracovne.sk

Zdroj: montescompany.sk, terakota.sk, odevypracovne.sk

Sloboda a efektivita v jednom: 5 tipov, ako optimalizovať prácu freelancera

16.06.2024

Veľa freelancerov si prácu na voľnej nohe vyberie kvôli slobode v rozhodovaní o projektoch, o pracovnom čase i kvôli flexibilite. No pri svojej každodennej práci ich čaká množstvo výziev. Pre úspešné zvládnutie pracovných povinností, rodinného života aj zábavy sa oplatí poznať tipy, ktoré vám v tom pomôžu.

Využite silu profesionálnej fotografie pre váš e-commerce úspech

31.05.2024

Stále máte názor, že profesionálne fotografie pre vašu webovú stránku sú vyhodené peniaze? Skúsenosti marketérov a mnohých firiem však považujú kvalitné fotografie za dôležitú časť prezentácie produktov, služieb, značky. Prečo sú profesionálne fotografie i vo svete atraktívnych selfie dôležité?

Polovica sveta nakupuje cez mobil – nakúpi aj u vás?

30.05.2024

Viac ako polovica svetovej populácie používa pri nákupoch na internete mobilný telefón. Ak sa pozrieme na Slovensko, čísla sú porovnateľné. Ako je váš internetový obchod pripravený na éru nakupovania cez smartfón? Spoznajte dôležité prvky optimalizácie vášho e-shopu pre mobilné zariadenia.

Nitra, Kynek, záplavy

V Nitre opäť vytopilo Kynek aj mestské kúpalisko

16.06.2024 19:55

Prívalový dážď, ktorý v noci zo soboty na nedeľu zasiahol Nitru, spôsobil po nedávnych záplavách ďalšie problémy.

Donald Trump

Trump označil Zelenského za najlepšieho predajcu všetkých čias: Len čo odišiel so 60 miliardami, už si pýta ďalšie, treba to zastaviť

16.06.2024 17:25

Americký exprezident Donald Trump sa v noci na nedeľu sťažoval, že žiadosti Ukrajiny o podporu od Spojených štátov "nemajú konca".

Kaaba, Veľká mešita, hadž

Púť do Mekky má už najmenej 19 obetí. Teploty stúpajú nad štyridsiatku

16.06.2024 17:09

V Mekke panujú v posledných dňoch vysoké teploty, ktoré sa dostali aj nad 45 stupňov.

kalinák

Šéf NR SR stále chýba. Čaká sa na Fica? Kaliňák: Nejde o dohodu medzi SNS a Hlasom, Pellegrini odišiel, situácia sa zmenila

16.06.2024 17:00

Kaliňák zatiaľ nepočul o žiadnych personálnych zmenách v koalícii. Pellegriniho už do koaličnej zostavy nepočíta.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 535
Celková čítanosť: 768127x
Priemerná čítanosť článkov: 1436x

Autor blogu