Založ si blog

Pobyt v prírode a zdravé stravovanie sú perfektnou kombináciou pre lepší život

Nie nadarmo sa hovorí, že príroda lieči telo aj dušu. Turistika a rôzne výlety či stanovačky sú ideálnou formou aktívneho relaxu. Ani počas nich však netreba zabúdať na zdravé stravovanie. Ak navyše chcete nejaké tie kilogramy aj zhodiť, potom je uvážlivé stravovanie spolu s pobytom prírode vynikajúcou kombináciou. Poradíme, čo by vo vašom jedálničku nemalo chýbať, keď sa vyberiete na výlety do prírody. 

Kvalitná výbava do prírody nie je všetko

Ak je reč o turistike, mnohí sústredia svoju pozornosť v prvom rade na výbavu. Tá je samozrejme mimoriadne dôležitá, veď napokon, ísť do hôr s nesprávnou obuvou môže mať doslova fatálne následky. Výber výbavy do prírody, napríklad z https://wilderoben.com/cs/ je vhodné skonzultovať so skúsenejšími, nešetriť za každú cenu a pripraviť sa aj na neočakávané prekážky. Napríklad taká Patagonia bunda s vami hravo prekoná aj poriadnu snehovú fujavicu.

pobyt v prirode
zdroj:elements.envato.com

Kam tým smerujeme?

Ak si plánujete dlhšie alebo častejšie pobyty v prírode, bolo by krátkozraké venovať sa iba výbave. Nemenej dôležité, ako to čo máte obuté či oblečené je aj to, čím sa budete počas vašich dobrodružstiev v prírode živiť. Základom je samozrejme dostatok tekutín a túto zásadu netreba podceňovať. Ako je to ale s jedlom? 

Pri skladbe jedálnička treba vždy zohľadniť priestorové možnosti. Ak idete povedzme na vysokohorskú túru, tak by ste nemali zabudnúť na proteínové tyčinky, ktoré vám dodajú potrebnú energiu. Vyberať by ste si mali produkty, ktoré sú skladné (pretože v batohu spravidla nebýva miesto navyše) a samozrejme trvanlivé.

stanovanie v prirode
zdroj: elements.envato.com

V prípade, že idete stanovať na niekoľko dní, miesta budete mať zrejme viac a tak si môžete so sebou zbaliť napríklad aj instantné polievky či diétne ovsené vločky. Pozor si dávajte na príliš veľa cukru. Zbytočne sa neprejedajte sladkosťami pod heslom „veď v prírode môžem“. Ak držíte diétu, alebo sa iba chcete stravovať zdravšie, oplatí sa vedieť, že mnohé produkty sú svojím balením priamo prispôsobené pre cestovateľov, o čom sa môžete aj sami presvedčiť na nupo.com/sk/.

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 731314x
Priemerná čítanosť článkov: 1404x

Autor blogu