Založ si blog

Spoľahlivé frekvenčné meniče s dlhou životnosťou

Frekvenčné meniče sú technologické zariadenia, ktoré primárne slúžia k premene elektrického prúdu s určitou frekvenciou na elektrický prúd s inou frekvenciou. Jedným z najčastejších dôvodov, prečo sa používajú frekvenčné meniče, je udržiavanie plynulých otáčok motora. Na trhu sú k dispozícii rôzne druhy frekvenčných meničov, ktoré sa využívajú za rôznymi účelmi vďaka svojim funkciám. Frekvenčný menič V800 je napríklad menič frekvencie s vektorovým režimom, ktorý pracuje v uzavretej slučke, čo znamená, že pracuje so spätnou väzbou. V súčasnosti výrazne stúpa aj záujem o frekvenčný menič na čerpadlo, ktorý je vhodný aj do rôznych náročnejších podmienok a pomáha predlžovať životnosť používaného čerpadla.

button-vybo

Frekvenčný menič V800 je špičkovým technickým zariadením

Moderné technológie stále napredujú a rozvíjajú sa skutočne dynamickým tempom, čo nám uľahčuje prácu v mnohých smeroch. Elektromotory sa v súčasnosti využívajú takmer v každom priemyselnom odvetví a mnohé aj spoločne s frekvenčnými meničmi. Frekvenčný menič V800 patrí medzi špičkové technické zariadenia vybavené pokročilými funkciami, prvkami a profesionálnym softvérom. Aplikácie V800 sú plne predprogramované, čo v praxi umožňuje ich zapojenie do elektrickej siete a okamžité používanie. Frekvenčný menič V800 disponuje moderným ovládacím panelom, pričom je možné používať aj zabudovanú klávesnicu. 

využitie frekvenčných meničov v praxi
zdroj: frekvencnemenice.sk

Kľúčové funkcie frekvenčného meniča V800

Frekvenčný menič V800 ponúka už v základnej výbave viaceré nadštandardné funkcie, ako je ochrana proti nadprúdu, ochrana proti nadpätiu a prepätiu, funkcia detekcie skratu elektromotora pri jeho zapnutí, ochrana proti preťaženiu aj voči prehratiu. Pri používaní akéhokoľvek technologického zariadenia je vždy dôležité vopred vedieť účel, za akým ho chceme  používať a samozrejme dodržiavať výrobné a prevádzkové pokyny pri samotnej prevádzke. 

V súčasnosti sa mnohí z nás sťahujú bližšie k prírode a na stavbu obytných domovov využívame aj rôzne záhradné oblasti alebo si kupujeme a zveľaďujeme chalupy mimo väčších miest. V týchto lokalitách často nie sú k dispozícii kompletné inžinierske siete, alebo tam nie sú žiadne a tak vymýšľame a konštruujeme nevyhnutné technologické riešenia, pri ktorých sa ku slovu často hlásia aj čerpadlá. Okrem ich štandardného využitia v rôznych priemyselných odvetviach tak stúpa záujem o ne aj v súkromnom sektore. Aj v týchto prípadoch však platí, že vysokú spoľahlivosť čerpadla a dlhšiu životnosť dokážeme v mnohých prípadoch predĺžiť práve pripojením frekvenčného meniča. Ak si nie ste istí, aký druh meniča by bol vhodný k vášmu čerpadlu, prípadne, aké funkcie sú potrebné na vaše účely, tak je dobré sa pred kúpou frekvenčného meniča poradiť s profesionálmi. 

frekvenčný menič na čerpadlo
Frekvenčný menič na čerpadlo (zdroj: kelheim.sk)

Frekvenčný menič na čerpadlo a jeho výhody

Frekvenčný menič na čerpadlo dokáže ušetriť značné finančné prostriedky, ak je správne zvolený a disponuje príslušným vybavením. Menič frekvencie pomáha riadiť rýchlosť motora a čerpadla a prispôsobuje sa pracovnému zaťaženiu a chodu motora tak, že volí čo najefektívnejšiu rýchlosť. Vďaka tomu významným spôsobom šetrí elektrickú energiu. Používaním frekvenčného meniča sa zároveň znižuje tlak v systéme, ako aj mechanické a elektrické namáhanie a eliminuje sa aj hydraulické namáhanie. Frekvenčné meniče aj elektromotory nám skutočne v mnohom uľahčujú naše súčasné fungovanie. Pri kúpe vhodného frekvenčného meniča tak dokážete ušetriť naozaj nemalé finančné prostriedky a aj výrazným spôsobom predĺžiť životnosť motora alebo čerpadla, s ktorým sa menič používa. 

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30, aktualizované: 07:34

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 730906x
Priemerná čítanosť článkov: 1403x

Autor blogu