Založ si blog

Letná sezóna je tu – zabezpečte, aby žiarila aj vaša pleť

skincare

Letná dovolenka plná oddychu a nových dobrodružstiev je o chvíľu tu. Skôr, ako sa vydáte na cesty po Slovensku alebo do ďalekej exotiky, venujte starostlivosť vašej pleti a telu. Tak zažiarite nielen počas dovolenky, ale i počas celého leta. Čo si dopriať, aby si leto užila aj vaša pleť?

Či pracujete na Slovensku, alebo máte prácu v zahraničí v Rakúsku, v Nemecku, v Holandsku, pripravte vašu pleť na letnú dovolenku, ktorú si určite dokonale užijete.

Hydratácia zvnútra aj zvonku

Počas letných mesiacov je alfou i omegou dokonalá hydratácia pleti zvonku aj zvnútra.

Pravidelný pitný režim vám pomôže udržiavať pleť hydratovanú zvnútra. Odporúčajú sa aspoň 2 litre vody denne, ale všetko závisí od vašich individuálnych potrieb.

Aby mala vaša pleť zabezpečenú hydratáciu zvonka, zvoľte ľahké pleťové krémy s hydratačnými zložkami, ako sú napríklad glycerín a kyselina hyalurónová. Extra dávku hydratácie vám poskytne hydratačná pleťová maska.

Tonizácia a čistenie pleti

V lete potrebuje vaša pleť správne, jemné a dôkladné čistenie, keďže práve počas týchto mesiacov sa viac potíte.

Tonizáciu pleti možno počas roka zanedbávate, no práve v lete vašu pleť osvieži, doplní hydratáciu a látky potrebné ne regeneráciu. Čo tak vyskúšať kvetinové alebo bylinkové vody?

Špeciálny tip: Nezabúdajte ani na špeciálnu starostlivosť o pleť s akné a zoberte si i na letnú dovolenku vašu osvedčenú kozmetiku, ako je napríklad Acnemy alebo iné vami overené prípravky.

skin care rutinaa

Ochrana pred slnkom

Uprednostnite opaľovací krém s vyšším ochranným faktorom a pravidelne si ho natierajte na pleť a telo podľa odporúčaní výrobcov.

Aj vaše pery, ktoré sú často prehliadané, si zaslúžia balzam s ochranným faktorom.

Samozrejmosťou sú slnečné okuliare, klobúky či oblečenie z ľahkých a vzdušných materiálov, ktoré oceníte počas dovolenkových výletov a prechádzkach pri mori.

Jemný peeling

Pred odchodom na dovolenku si môžete urobiť jemnú exfoliáciu, ktorá pomôže odstrániť odumreté bunky a pripraví vašu pleť na lepšie vstrebávanie hydratačných a ochranných prípravkov.

Ak použijete na dovolenke peeling, potom použite aj prostriedok s vyšším ochranným faktorom.

Predvídajte nečakané situácie

Dovolenková lekárnička so základnými liekmi a dezinfekčnými prípravkami je samozrejmosťou, ktorú si vložte do dovolenkového kufra medzi prvými.

Zároveň myslite i na cestovné balenia pleťových krémov, hydratačných vôd a krémov na opaľovanie, ktoré vám výborne poslúžia počas cestovania alebo vašich celodenných výletov.

Udržte vašu pleť a telo v skvelej kondícii počas leta a vychutnávajte si každý moment vášho nového letného dobrodružstva alebo oddychu.


Foto: elements.envato.com

3 jednoduché kroky, jak do svého domova vpustit letní atmosféru

25.06.2024

Vytoužené léto je konečně tady, což potvrzují i předpovědi počasí, které ukazují stále více dnů, kdy rtuť teploměru přesahuje 30 °C. Pokud se chcete připravit na všechna lákadla a radovánky, které nejteplejší období roku přináší, máte ještě čas se připravit a postarat se o to, aby váš domov naplnila letní atmosféra. Stačí pár drobných změn a [...]

Žiadate o rakúske prídavky? Nezabudnite na dôležité prílohy

24.06.2024

Slováci, ktorí pracujú v Rakúsku, môžu poberať rakúske rodinné prídavky. Vedeli ste, že prídavky na dieťa v Rakúsku je možné žiadať až 5 rokov spätne? K žiadosti sa prikladajú povinné prílohy, ktoré závisia od vašej životnej situácie. Určite ich nezabudnite priložiť, aby ste získali legálne prilepšenie pre vaše dieťa.

Práca s bremenami – ako nepreťažiť vašich zamestnancov

23.06.2024

Zdravie a bezpečnosť zamestnancov sú prioritou pre každého zamestnávateľa. Práca s bremenami patrí k bežným činnostiam, no môže mať vážne následky na zdravie, ak sa nevykonáva správne. Ako nepreťažiť zamestnancov pri práci s bremenami a dbať tak o ich zdravie?

Štrkovisko Rudník

Veľká tragédia na východe, v lome sa utopili dvaja mladí ľudia

30.06.2024 09:20

Na mieste udalosti zasahovalo desať hasičov.

Hurikán Beryl

Z tropickej búrky Beryl sa stal hurikán, smeruje na Karibik

30.06.2024 09:10

Očakáva sa, že Beryl prinesie ničivý vietor a životu nebezpečnú búrkovú vlnu.

vojna na Ukrajine, Toreck

ONLINE: NY Times: Ako v Bachmute. Rusko dokáže verbovať toľko vojakov, koľko pošle na smrť

30.06.2024 07:30, aktualizované: 07:57

Ruské priemerné straty vojakov za deň boli podľa predstaviteľov NATO viac ako tisíc mužov. Napriek tomu ich dokáže nahradiť, píše The New York Times.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 544
Celková čítanosť: 783505x
Priemerná čítanosť článkov: 1440x

Autor blogu