Založ si blog

Kindergeld Deutschland – Kedy máte nárok na rodinné prídavky z Nemecka?

kindergeld

Život a práca v Nemecku prináša pre Slovákov niekoľko sociálnych výhod. Nezanedbateľnou položkou je Kindergeld. Rodinné prídavky v Nemecku sú stanovené na 250 € mesačne na dieťa, čo predstavuje sumu 3 000 € ročne. Ak poberáte prídavky na dieťa na Slovensku, výsledná suma Kindergeld sa o ne upraví. Čo musíte spĺňať, aby ste mali nárok na nemecké rodinné prídavky?

Kindergeld – podmienky pre rodičov

Pokiaľ žijete a pracujete v Nemecku, máte nárok na Kindergeld Deutschland. Ako rodič musíte byť zamestnancom nemeckej firmy (na pracovnú zmluvu), musíte mať sociálne poistenie a platiť dane.

Dôležitou informáciou je, že do Nemecka vyslaní zamestnanci slovenských firiem nemôžu žiadať o nemecké prídavky na dieťa.

O Kindergeld musí rodič požiadať sám, nie sú prideľované automaticky. Zaujímavé je, že v Nemecku môže žiadosť podať vlastný rodič, nevlastný rodič, ale aj osoba, ktorá má deti legálne zverené do opatery (napríklad starí rodičia).

Rodinné prídavky z Nemecka – podmienky pre dieťa

Prídavky na dieťa sa v Nemecku vyplácajú na každé dieťa do 18 rokov života. Ale ani po tomto veku nemusí byť poberanie Kindergeld zastavené.

ďalšie situácie, kedy budete dostávať rodinné prídavky. Ak dieťa študuje dennou formou na strednej alebo vysokej škole, nárok trvá do 25. roku. Rodinné prídavky sa vyplácajú aj na dieťa do 21. roku života, pokiaľ je evidované na úrade práce a žije s vami v spoločnej domácnosti. Iné podmienky vyplácania Kindergeld platia v prípade zdravotne ťažko postihnutého dieťaťa.

kindergeld rakusko

Požiadajte o Kindergeld rýchlo a jednoducho

Žiadosť o rodinné prídavky sa v Nemecku podáva písomne na príslušnom úrade Familienkasse a trvá od 5 do 6 mesiacov. Môžete tak urobiť sami alebo požiadajte o spoluprácu odborných konzultantov, ktorí majú bohaté skúsenosti s vybavovaním Kindergeld pre Slovákov v Nemecku.

Jednou z výhod spolupráce s expertmi z praxe je, že žiadosť a všetky potrebné prílohy zadáte z vášho mobilu. Druhou, že zašlete všetky dôležité podklady a nebudete zbytočne naťahovať čas vybavenia (ak by vám niektoré dokumenty chýbali, Familienkasse proces preruší).

Aktuálna výška rodinných prídavkov v Nemecku je určite lákavá. Preto neváhajte a využite vaše legálne možnosti na prilepšenie rodinného rozpočtu.


Foto: elements.envato.com

Aby sa pozemok pred domom stal vašou vizitkou – tipy a odporúčania

21.05.2024

Pozemok pred domom je predĺžením vášho domova i miestom, ktoré odráža váš osobitý štýl, potreby a vkus. Ako postupovať pri plánovaní predzáhradky alebo vstupnej časti pred domom? Pokojne sa inšpirujte nasledujúcim postupom a prvkami, ktoré zvážte pri rozhodovaní.

Ako podporiť výkon a spokojnosť zamestnanca pracovným prostredím – tipy, ktoré fungujú

20.05.2024

Chcete výkonných a spokojných zamestnancov? Vytvorte im pracovné prostredie, kde sa budú dobre cítiť a vnímať oporu pri riešení (nielen) pracovných povinností. Vyskúšajte overené možnosti, ktoré permanentne platia, keď chcete v práci stretávať vysmiatych, zanietených a aktívnych ľudí.

Rozvod a peniaze pre deti: Ako sa vyznať vo výživnom?

19.05.2024

Rozvod je náročná životná udalosť, ktorá je plná emócií, ťažkých rozhodnutí a prináša so sebou mnoho otázok. Na jednej strane spracovávame vlastné pocity a zároveň sa vynárajú otázniky ohľadom budúcnosti detí a výživného. Čo je dôležité pri riešení výživného pre vaše dieťa?

Maďarsko Dunaj čln

Po nezvestných po zrážke lodí na Dunaji pátra 95 ľudí s 25 plavidlami

21.05.2024 21:07

Tragická zrážka motorového člna s loďou si v sobotu vyžiadala najmenej dve obete.

SR NRSR 12. schôdza zasadnutie BAX

Upokojiť atmosféru a neeskalovať! Aká je cesta k zmiereniu po atentáte?

21.05.2024 19:00

Zhodne odsudzujeme tých, ktorí cez atentát mobilizujú proti druhému táboru, či tých, ktorí ho ticho schvaľujú. Nájdeme (ďalšie) riešenia? Zapojte sa do pokračovania diskusie!

NRSR, parlament, poslanci

Poslanci schválili rozsiahle zmeny v zákone o Fonde na podporu umenia

21.05.2024 18:22

O poskytnutí peňazí z Fondu na podporu umenia bude po novom rozhodovať rada fondu.

medveď

Pre výskyt medveďa sa bude po novom vyhlasovať mimoriadna situácia. Parlament schválil aj riešenia na jeho elimináciu

21.05.2024 18:03

Poslanci Národnej rady prijali zrýchlene novelizáciu zákona o ochrane prírody a krajiny, ako aj o novelu zákona o civilnej ochrane obyvateľstva.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 524
Celková čítanosť: 749039x
Priemerná čítanosť článkov: 1429x

Autor blogu