Založ si blog

Neobyčajná obyčajná čiapka od Patagonie

Šiltovka nie je len ochranným štítom pred slnečnými lúčmi, ale pre niekoho priam nezastupiteľným spoločníkom v každodennom dobrodružstve. Šiltovka je nanajvýš praktický kúsok s takou náložou štýlu, ako máločo. Obzvlášť, ak si nájdeš značku, ktorá prostredníctvom svojich produktov vysiela aj určitý odkaz. Patagonia taká určite je.

Pozri si ich tu: https://wilderoben.com/en/brands/patagonia-1?women=hats&men=hats

Truckerka patagonia
Truckerku využiješ aj na lezenie

Stálicou medzi čiapkami v sortimente Patagonie je určite P-6 Logo Trucker Hat. Na trhu je už pár dekád a Patagonia sa vôbec nechystá prestať ju vyrábať. Je to klasická šiltovka v štýle trucker, čo znamená, že má 6-panelovú štruktúru, pričom zadná časť je zo sieťoviny. Predok z poctivej organickej bavlny zdobí vyšívané logo Patagonie v rôznych podobách. Podľa vyjadrenia jednej milovníčky, jej šiltovka s ňou prežila už desať rokov, pričom bola otestovaná vo všetkých možných podmienkach od kaňonu v Colorade až po Aljašské ľadovce a jediné, čo sa s ňou stalo je, že na nej vybledla farba. Komfort zabezpečuje nielen priedušná sieťka, vďaka ktorej sa človek menej potí a pritom má hlavu chránenú pred priamym slnkom, ale aj bavlnená vnútorná páska a jemne zakrivený šilt. 

šiltovka P-6 Logo Trucker Hat
Nesmrteľná P-6 Logo Trucker Hat

Nový dizajn ponúka Patagonia v modeli Fitz Roy Icon Trad Cap, čo je pohodlná šiltovka v klasickom tvare pologule s nízkym profilom, celá z organického plátna. Veľkosť sa nastavuje pomocou remienka s prackou. Logo na prednej strane je vyšité vo forme malého krúžku, čo poteší minimalistov a zároveň čiapku odlišuje od iných. 

patagonia Duckbill Hat
Na behanie sa najlepšie hodí na Duckbill Hat

Patagonia má v portfóliu aj 5-panelové šiltovky s vyšším profilom, ako je Funfarer Cap, alebo vzdušná Duckbill Trucker Hat. Pre bežcov a iných vysokovýkonných športovcov je určená ultra ľahká a priedušná Duckbill Cap. 

šiltovka patagonia
Romantika pri západe slnka 

Čiapky sú dizajnované na rôzne účely a preferencie, no niečo majú spoločné. Ich šilty sú vyrobené z materiálu NetPlus®, čo je 100% recyklovaný nylon z vyradených rybárskych sietí. Materiál vyrába firma Bureo, partner Patagonie v znižovaní znečistenia oceánov. Juhoamerický projekt Bureo okrem toho, že ročne spracuje vyše 30 ton odpadu, zároveň zlepšuje aj životnú úroveň miestnych rybárskych komunít. Materiál je plne vystopovateľný a Patagonia ho kombinuje s inými ekologickými materiálmi, ako je organická bavlna a recyklovaný polyester. Sú vyrábané v podmienkach Fair Trade a máš na ne doživotnú záruku.

rybárske siete poslúžia na výstuž šiltov
Zozbierané rybárske siete poslúžia na výstuž šiltov

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Varšava, požiar centra, náhľad

Obrie obchodné centrum vo Varšave zachvátil požiar

12.05.2024 09:22

Rozsiahly požiar v nedeľu skoro ráno zachvátil jedno z veľkých obchodných centier na okraji Varšavy.

oblička, prasa

Zomrel prvý príjemca geneticky upravenej prasacej obličky

12.05.2024 07:25

Takmer dva mesiace po transplantácii zomrel v Spojených štátoch prvý príjemca geneticky upravenej prasacej obličky.

vojna na Ukrajine, Vovčansk

ONLINE: Petr Pavel: Rusko chce obnoviť imperiálnu veľkosť ZSSR, ohrozuje naše hodnoty. Bude nám škodiť

12.05.2024 06:55, aktualizované: 07:00

Musíme sa pripraviť na to, že Rusko nebude mierovým partnerom, uviedol český prezident Petr Pavel.

gaza

USA ponúkajú Izraelu 'cennú podporu', ak obmedzí vojenské operácie v Rafahu

12.05.2024 06:18

Izrael by sa podľa USA mal uchýliť skôr k obmedzeným operáciám, cieliť na lídrov Hamasu a ich likvidáciou dospieť k víťazstvu.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 740857x
Priemerná čítanosť článkov: 1422x

Autor blogu