Založ si blog

Pracujete v Holandsku a vaše deti žijú na Slovensku? Stále máte nárok na prídavky na dieťa z Holandska

Pokiaľ ste odišli za prácou do Holandska spolu s vašimi deťmi, prídavky na dieťa v Holandsku sú pre vás samozrejmosťou. Vedeli ste, že nárok na holandské rodinné prídavky máte, aj keď vaše deti zostali na Slovensku? Zverte vybavenie rodinných prídavkov z Holandska odborníkom zo Slovenska a máte o jednu starosť menej.

Prídavky na dieťa v Holandsku pre Slovákov

Základom pre podanie žiadosti o rodinné prídavky v Holandsku (takzvané Kinderbijslag) je, že oficiálne žijete a pracujete v Holandsku. Prípadne mimo Holandska, no vaším zamestnávateľom je holandská spoločnosť.

Zároveň máte zabezpečené sociálne a zdravotné poistenie, ktoré sa taktiež odvádza v krajine tulipánov.

Rodinné prídavky z Holandska na dieťa na Slovensku

Nárok na prídavky na dieťa v Holandsku má rodič na vlastné aj nevlastné deti, s ktorými žije v spoločnej domácnosti (teda aj na deti z predchádzajúcich vzťahov).

Prvým príkladom môže byť úplná rodina, kde o holandské prídavky žiada rodič, ktorý pracuje v Holandsku, pričom druhý rodič a dieťa sú na Slovensku.

Ďalším príkladom je situácia, keď rodičia žijú a pracujú v Holandsku a deti žijú na Slovensku. Tu sa o ne stará príbuzný, napríklad starý rodič. V tomto prípade podáva žiadosť o rodinné prídavky ten, s kým žije dieťa na Slovensku.

Žiadosť o prídavky na dieťa z Holandska môže dokonca podať aj rozvedená matka, ktorá žije s dieťaťom na Slovensku, pričom bývalý manžel žije a pracuje v Holandsku.

Ak je vaša životná situácia akákoľvek, poraďte sa s profesionálnymi konzultantmi a získajte benefit, na ktorý máte legálny nárok.

Vybavenie Kinderbijslag v spolupráci s expertmi

Prídavky na dieťa z Holandska schvaľuje a vypláca úrad Sociale Verzekeringsbank (skratkou SVB), ktorý posudzuje každý prípad individuálne. Ak si chcete proces vybavenia holandských prídavkov na dieťa zjednodušiť, obráťte sa na sociálno-ekonomickú poradenskú spoločnosť zo Slovenska.

Tip odborníkov: Okrem zaslania žiadosti a úspešného vybavenia sa oplatí s týmto úradom aktívne komunikovať. Všetky zmeny, ktoré vzniknú vo vašej rodine (ukončenie práce, zmena práce, sťahovanie), hláste SVB do 6 týždňov.

Okrem dobrej znalosti holandského sociálneho systému majú konzultanti veľa skúseností s rôznymi životnými situáciami svojich klientov, preto vám poradia skutočne odborne a profesionálne. Jednoducho tak, aby vám každý štvrťrok prišla na účet plná výška prídavkov na dieťa z Holandska.

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Zuzana Dolinková

Poslanci začali mimoriadnu schôdzu, opozícia chce odvolať Dolinkovú

09.05.2024 18:09, aktualizované: 19:05

Ministerka podľa opozície nerieši problémy zdravotníctva.

Budova Gymnázia Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici

Kedy sa to skončí? Pre bombovú hrozbu evakuovali ďalšie školy

09.05.2024 16:09

Na dvoch stredných školách muselo byť vo štvrtok prerušené vyučovanie. Dôvodom boli výhražné emaily.

šimkovičová, michelko

Hlas a SNS zhodu nenašli. Hlasovanie o osude FPU je neisté, opozícia hovorí o zoštátnení kultúry

09.05.2024 16:00, aktualizované: 17:29

Zatiaľ nie je jasné, či sa o návrhu o FPU stihne hlasovať už dnes.

Okudzhava 1999 2r

Storočný Okudžava. Čo odkazuje dnešku ruský bard vyše štvrťstoročia po smrti?

09.05.2024 16:00

Bulat Okudžava by mal dnes sto rokov. V rozhovore, ktorý poskytol Pravde necelý rok pred smrťou, vyslovil dodnes aktuálne myšlienky o Rusku.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 739203x
Priemerná čítanosť článkov: 1419x

Autor blogu