Založ si blog

Sloboda a efektivita v jednom: 5 tipov, ako optimalizovať prácu freelancera

Veľa freelancerov si prácu na voľnej nohe vyberie kvôli slobode v rozhodovaní o projektoch, o pracovnom čase i kvôli flexibilite. No pri svojej každodennej práci ich čaká množstvo výziev. Pre úspešné zvládnutie pracovných povinností, rodinného života aj zábavy sa oplatí poznať tipy, ktoré vám v tom pomôžu.

1. Stanovte si 3 najdôležitejšie úlohy dňa

Každý deň si naplánujte 3 najdôležitejšie úlohy, ktoré počas dňa musíte urobiť. Ideálne je, pokiaľ si aktivity na daný deň stanovíte ešte deň alebo večer predtým.

Hneď zrána začnite jednou z nich a vyberte si práve tú zložitejšiu.

2. Organizujte si čas a systém odmien

Na organizáciu času a efektívne realizovanie úloh môžete využiť aplikácie na správu úloh. Tak vždy viete, čo máte robiť a ako sa vám to darí.

Po splnení náročnejšej aktivity si doprajte odmenu – prestávku, ktorú využijete na prechádzku, čítanie, vzdelávanie alebo občerstvenie.

3. Delegujte administratívu

Mnoho freelancerov považuje prácu s papiermi a administratívu za stresujúcu, nudnú a odkladajú ju, kým sa dá. Využívajte pokročilú fakturáciu online alebo sa spoľahnite na virtuálneho asistenta, ktorý vám vo vašich dokladoch udrží potrebný systém.

Dôležité je, aby ste mali prehľad o vašich príjmoch, výdavkoch a mohli si lepšie plánovať investície, vzdelávanie či marketing.

4. Nechajte si v diári „prázdne miesto“

Predchádzajte zbytočnému stresu vaším do detailov zaplneným diárom a nechajte si tam prázdne miesta. Myslite na to, že vaši klienti môžu mať rýchle požiadavky a potrebujú spontánnu spätnú väzbu.

Priestor na neočakávané aktivity skutočne oceníte. Ak nie na prácu, tak na chvíľu oddychu s hudbou z vášho Hi-Fi audia, vypočutím si obľúbeného podcastu alebo pozretím videa od vášho inšpiratívneho motivátora.

5. Objavte vaše top miesto pre kreativitu

Niekto uprednostňuje k svojej práci absolútny pokoj a ticho domácej kancelárie, niekto má radšej tóny hudby zo slúchadiel, niekto potrebuje pre naštartovanie tvorivosti priestory coworkingu, knižnice alebo kaviarne.

Otestujte si viacero možností a zistite na vlastnej koži, v akom pracovnom prostredí vám vaše úlohy a povinnosti ľahšie odbúdajú. Možno to bude pravidelná zmena a striedanie rôznych priestorov.

Zdajú sa vám tieto kroky jednoduché? Stačí ich vyskúšať, aby ste pocítili viac rovnováhy medzi vašou prácou a osobným životom, aj keď ste na voľnej nohe.


Foto: elements.envato.com

3 jednoduché kroky, jak do svého domova vpustit letní atmosféru

25.06.2024

Vytoužené léto je konečně tady, což potvrzují i předpovědi počasí, které ukazují stále více dnů, kdy rtuť teploměru přesahuje 30 °C. Pokud se chcete připravit na všechna lákadla a radovánky, které nejteplejší období roku přináší, máte ještě čas se připravit a postarat se o to, aby váš domov naplnila letní atmosféra. Stačí pár drobných změn a [...]

Žiadate o rakúske prídavky? Nezabudnite na dôležité prílohy

24.06.2024

Slováci, ktorí pracujú v Rakúsku, môžu poberať rakúske rodinné prídavky. Vedeli ste, že prídavky na dieťa v Rakúsku je možné žiadať až 5 rokov spätne? K žiadosti sa prikladajú povinné prílohy, ktoré závisia od vašej životnej situácie. Určite ich nezabudnite priložiť, aby ste získali legálne prilepšenie pre vaše dieťa.

Práca s bremenami – ako nepreťažiť vašich zamestnancov

23.06.2024

Zdravie a bezpečnosť zamestnancov sú prioritou pre každého zamestnávateľa. Práca s bremenami patrí k bežným činnostiam, no môže mať vážne následky na zdravie, ak sa nevykonáva správne. Ako nepreťažiť zamestnancov pri práci s bremenami a dbať tak o ich zdravie?

799388029

Lex Rubiales: Bozk bez súhlasu je sexuálnym napadnutím

26.06.2024 06:46

Španielsky najvyšší súd rozhodol, že bozk bez "tichého súhlasu" je možné považovať za sexuálne napadnutie.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Moskva odkázala Západu, aby Rusko tragicky nepodcenil. Presadíme svoje záujmy v akejkoľvek situácii, tvrdí

26.06.2024 06:20, aktualizované: 06:44

Ak Západ podcení odhodlanie Ruska brániť sa, môže to mať tragické následky, varoval námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov

Matúš Šutaj Eštok, Andrej Danko, Boris Susko

Bude sa voliť inak? Hlas chce meniť „Mečiarov zákon“, SNS je proti. Odborníci varujú pred maďarským scenárom

26.06.2024 06:00

„Každá zmena volebného systému, ktorú presadzujú politici, sleduje vždy rovnaký cieľ – posilniť svoje politické preferencie,“ uviedol bývalý sudca Orosz. Experti sa však zhodujú na otvorení debát.

Biden, Trump

Nevídaný televízny súboj: Biden viac riskuje, ale Trump je poslabší diskutér

26.06.2024 06:00

Zajtra sa v televíznej diskusii stretnú demokratický prezident Joe Biden (81) a jeho republikánsky súper v boji o post šéfa Bieleho domu Donald Trump (78).

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 544
Celková čítanosť: 780115x
Priemerná čítanosť článkov: 1434x

Autor blogu