Založ si blog

Začínáte provozovat e-shop? Tyto 3 otázky nováčci nejčastěji podceňují!

eshop zaciatok

Setkali jste se s bombasticky znějícími reklamami o tom, jak je snadné vydělat peníze s e-shopem? Nebo už podnikáte a považujete e-shop za další prodejní kanál s velkým potenciálem? Ať už je váš důvod pro založení internetového obchodu jakýkoli, na následujících řádcích jsme si posvítili na tři nejčastější začátečnické chyby, které vás mohou rychle dostat do problémů. 

Nedostatečná zákaznická podpora

Počítání objednávek a zisk z prodeje zdaleka nestačí! Prakticky z každé objednávky číhá potenciální problém nebo situace, která patří do rukou zákaznické podpory. Zákazníci jsou stále náročnější a nyní očekávají od helpdesku rychlou reakci, ať už se jedná o pomoc při prodeji, reklamaci výrobku nebo požadavek na výměnu. Mít kvalitní zákaznickou podporu není levná záležitost, a pokud ji podceníte, utrpí tím pověst vašeho e-shopu.

Podcenění nákladů na marketing

Dalším problémem, se kterým se potýká mnoho začínajících e-shopů, je podcenění nákladů na marketing. Spuštění e-shopu už zdaleka nestačí. Bez cílené propagace a budování povědomí o značce jen těžko dosáhnete stabilní pozice na trhu. 

marketing

Nedostatečné testování UX a použitelnosti

Intuitivní a bezproblémová uživatelská cesta pro nakupujícího je základem úspěchu, přesto začátečníci často podceňují testování UX a použitelnosti na různých zařízeních a v různých nákupních scénářích. Výsledkem je frustrace nakupujících, spousta nedokončených objednávek, a tedy v konečném důsledku vaše nespokojenost s výsledky vašeho e-shopu.

Věnujte těmto oblastem v počátcích dostatečnou pozornost a výrazně urychlíte svou cestu k úspěchu v online prodeji. 


Foto: elements.envato.com

Využite silu profesionálnej fotografie pre váš e-commerce úspech

31.05.2024

Stále máte názor, že profesionálne fotografie pre vašu webovú stránku sú vyhodené peniaze? Skúsenosti marketérov a mnohých firiem však považujú kvalitné fotografie za dôležitú časť prezentácie produktov, služieb, značky. Prečo sú profesionálne fotografie i vo svete atraktívnych selfie dôležité?

Polovica sveta nakupuje cez mobil – nakúpi aj u vás?

30.05.2024

Viac ako polovica svetovej populácie používa pri nákupoch na internete mobilný telefón. Ak sa pozrieme na Slovensko, čísla sú porovnateľné. Ako je váš internetový obchod pripravený na éru nakupovania cez smartfón? Spoznajte dôležité prvky optimalizácie vášho e-shopu pre mobilné zariadenia.

Rituály pre váš šťastný život – ráno s energiou a večer s relaxom

29.05.2024

V dnešnom svete je ľahké zabudnúť na seba. Neustále sme pod tlakom pracovných povinností, požiadaviek detí, rodiny a priateľov. Nájsť si čas na seba sa dá veľakrát prirovnať k luxusu. No čas pre seba je rozhodujúci pre naše fyzické i duševné zdravie. Skvelý spôsob, ako si vytvoriť okamihy pre seba a priniesť do života viac radosti a pohody, predstavujú ranné a [...]

Donald Trump

Trump označil Zelenského za najlepšieho predajcu všetkých čias: Len čo odišiel so 60 miliardami, už si pýta ďalšie, treba to zastaviť

16.06.2024 17:25

Americký exprezident Donald Trump sa v noci na nedeľu sťažoval, že žiadosti Ukrajiny o podporu od Spojených štátov "nemajú konca".

Kaaba, Veľká mešita, hadž

Púť do Mekky má už najmenej 19 obetí. Teploty stúpajú nad štyridsiatku

16.06.2024 17:09

V Mekke panujú v posledných dňoch vysoké teploty, ktoré sa dostali aj nad 45 stupňov.

kalinák

Šéf NR SR stále chýba. Čaká sa na Fica? Kaliňák: Nejde o dohodu medzi SNS a Hlasom, Pellegrini odišiel, situácia sa zmenila

16.06.2024 17:00

Kaliňák zatiaľ nepočul o žiadnych personálnych zmenách v koalícii. Pellegriniho už do koaličnej zostavy nepočíta.

dennik N versus Smer

Na 'smerákov' sa z podcastu Denníka N valila spŕška nadávok. Takto zmier nevyzerá, ohradili sa. Šéfredaktor sa bráni, že to bola satira

16.06.2024 15:39

Po množstve nadávok, ktoré zazneli z mediálneho podcastu na členov strany Smer sa smeráci pýtajú, či takto má vyzerať zmierenie.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 534
Celková čítanosť: 767954x
Priemerná čítanosť článkov: 1438x

Autor blogu