Založ si blog

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

jarne zahradkarcenie

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj seba a eventuálne doplniť výbavu. Poradíme, ako na to. 

Príchodom teplejších dní určite zaplesalo srdce každého, kto sa rád oddáva aktívnemu relaxu v záhrade. Pri pohľade von oknom na trávnik po zime sa už možno sami neviete dočkať, kedy mu budete môcť dopriať trochu starostlivosti a vrátiť ho späť do formy. Odstrániť nečistoty, vytrhať burinu a prevzdušniť. Pominutím posledných mrazivých dní môžete začať si stačí vyhrnúť rukávy a môžete sa pustiť do práce, máte však skutočne všetko pripravené?

Užite si záhradkárčenie bezpečne a v pohodlí

Práca v záhrade je na míle vzdialená od prechádzky po móle na módnej prehliadke, no jedným dychom treba dodať, že vôbec nie je jedno čo si oblečiete. Tak sa stáva, že mnohí ľudia vybehnú len tak v bežnom domácom oblečení. 

Netreba zabúdať, že aj práca na záhrade má svoje špecifická a veľmi často zahŕňa aj fyzickú námahu, prípadne dlhšiu prácu v menej prirodzených pozíciách. Oplatí sa preto investovať do kvalitného pracovného oblečenia, zvlášť sa oplatia monterky na traky, pracovné gumáky, pohodlné ponožky a tiež ochranné pomôcky ako sú rukavice.

Pri namáhavej práci v záhrade oceníte aj termo pradlo, a to počas celej sezóny. Výborne odvádza pot od tela a aj pri tej najväčšej námahe vás udrží pekne v suchu. Nezradí vás ani počas oddychu, pretože vás spoľahlivo zahreje.

praca v zahrade

Kontrola zavlažovania, hadíc a ďalšieho vybavenia

Bez prívodu vody na záhradu toho veľa neurobíte a zvlášť na začiatku sezóny je nevyhnutné skontrolovať zavlažovacie systémy a eventuálne aj s kompresorom prefúknuť hadicový systém, z ktorého týmto spôsobom vytlačíte nečistoty a usadeniny. Skontrolujte tiež ventily, dýzy a tiež všetky záhradné hadice, ktoré používate. Pozornosť si zaslúži aj potrubie, a to ako vonku, tak aj priamo v dome. Ak sa objavuje bublanie, neodtekanie či zápach, zistite si krtkovanie Bratislava cena a zbytočne neotáľajte s kontaktovaním profesionálov. 

Do novej sezóny s ešte lepšou výbavou

Kým začnete so samotnými prípravami, zavrite sa na chvíľu do záhradného domčeka, dielne alebo skrátka tam, kde máte uskladnenú všetku techniku a výbavu. Nezabudnite si skontrolovať

stav záhradného náradia a dokúpiť to, ktoré budete na záhrade potrebovať, a nahraďte všetko, čo vám už doslúžilo. Situácia, kedy nebudete môcť dokončiť svoju prácu len pre chýbajúce náradie dokáže byť totiž poriadne frustrujúca! 


Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Kontrola domu po zime – zamerajte sa na strechu aj kúrenie

30.03.2024

Tohtoročná zima priniesla vo viacerých oblastiach prevažne skromnú snehovú nádielku. Nechýbali však série mrazivých ani extrémne veterných dní, ktoré poriadne preverili stav každej nehnuteľnosti. Teraz, keď už jar klope na dvere, je načase vyhradiť si čas na kontrolu domu. Vysvetlíme vám, prečo sa zamerať práve na strechu, kúrenie a brány. Mráz, vietor aj [...]

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 733182x
Priemerná čítanosť článkov: 1407x

Autor blogu