Založ si blog

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

bielenie zubov

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou.

Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií:

Pravidelne si čistite zuby

Hneď si to vyjasníme, každodenné čistenie zubov je najdôležitejšia vec, ktorú musíte urobiť, aby vaše zuby žiarili. Ak ste si zuby doteraz pravidelne nečistili, určite s tým začnite hneď teraz. Ak ste si čistili zuby denne a vaše zuby sú stále žltkasté, skúste si ich čistiť častejšie, najmä po jedle alebo nápojoch, ktoré môžu viesť k žltým zubom.

Zuby si však nečistite bezprostredne po požití kyslých jedál alebo nápojov, pretože by to mohlo viesť k erózii.

Ak chcete svojmu úsmevu dodať ďalší šmrnc, vašim pomocníkom bude pasta na bielenie zubov. Tieto druhy zubných pást používajú jemné abrazíva, ktoré môžu pomôcť odstrániť odolné škvrny z povrchu zubov. Ak však máte s používaním takejto zubnej pasty akýkoľvek problém, je dobré obrátiť sa na svojho zubného lekára.

Čistite si zuby pastou s jedlou sódou a peroxidom vodíka

Sóda bikarbóna má bieliace vlastnosti, preto sa často objavuje v reklamách na zubné pasty. Vďaka svojej mierne abrazívnej povahe pomáha pri stieraní škvŕn z povrchu zubov. Peroxid vodíka je na druhej strane prírodné bieliace činidlo. Pomáha tiež pri ničení baktérií. Ľudia používajú peroxid vodíka na ničenie baktérií na ranách už mnoho a mnoho rokov. 

Môžete si tiež vyrobiť ústnu vodu s rovnakým pomerom jedlej sódy a peroxidu vodíka plus trochu vody. Obe látky sú neškodné, ale ak máte pocit, že ste urobili niečo zle, napríklad použili nesprávne zložky, okamžite navštívte svojho zubára.

Pre služby ako spáva sociálnych sietí, SEO a iný online marketing oslovte Lighthousems.

zubna pasta

Potierajte banánovú, pomarančovú alebo citrónovú šupku

Tento postup nie je podložený žiadnym vedeckým výskumom. Ľudia, ktorí ho vyskúšali, sú však s výsledkami spokojní. Navyše nezahŕňa žiadne škodlivé chemikálie, tak prečo nie? Ak chcete vykonať tento „trik“, vezmite banánovú, pomarančovú alebo citrónovú šupku a jemne si ňou potrite zuby. Pokračujte v trení asi 2 minúty, potom si dôkladne umyte ústa a vyčistite zuby.

Prijímajte stravu bohatú na ovocie a zeleninu

Chrumkavé ovocie a zelenina sú známe tým, že počas ich žutia strhávajú zo zubov povlak. Samozrejme, nenahrádzajú čistenie zubov, ale každý prostriedok je výborným prostriedkom, ak prináša očakávané výsledky. Navyše je známe, že ovocie a zelenina sú veľmi užitočné pre vaše celkové zdravie, to je pre vás výhra.

Bieliace zubné gély a pásiky

Na domácí bělení zubů môžete použiť aj voľné predajné pásiky na bielenie zubov. Podľa recenzií sú dostatočne účinné a dokážu rozžiariť váš úsmev. Podrobne si prečítajte návod a hlavne sa neunáhlite. Najlepší výsledok dosiahnete iba pri dodržaní správneho postupu.


Zdroj foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 730951x
Priemerná čítanosť článkov: 1403x

Autor blogu