Založ si blog

Kindergeld Deutschland – Kedy máte nárok na rodinné prídavky z Nemecka?

kindergeld

Život a práca v Nemecku prináša pre Slovákov niekoľko sociálnych výhod. Nezanedbateľnou položkou je Kindergeld. Rodinné prídavky v Nemecku sú stanovené na 250 € mesačne na dieťa, čo predstavuje sumu 3 000 € ročne. Ak poberáte prídavky na dieťa na Slovensku, výsledná suma Kindergeld sa o ne upraví. Čo musíte spĺňať, aby ste mali nárok na nemecké rodinné prídavky?

Kindergeld – podmienky pre rodičov

Pokiaľ žijete a pracujete v Nemecku, máte nárok na Kindergeld Deutschland. Ako rodič musíte byť zamestnancom nemeckej firmy (na pracovnú zmluvu), musíte mať sociálne poistenie a platiť dane.

Dôležitou informáciou je, že do Nemecka vyslaní zamestnanci slovenských firiem nemôžu žiadať o nemecké prídavky na dieťa.

O Kindergeld musí rodič požiadať sám, nie sú prideľované automaticky. Zaujímavé je, že v Nemecku môže žiadosť podať vlastný rodič, nevlastný rodič, ale aj osoba, ktorá má deti legálne zverené do opatery (napríklad starí rodičia).

Rodinné prídavky z Nemecka – podmienky pre dieťa

Prídavky na dieťa sa v Nemecku vyplácajú na každé dieťa do 18 rokov života. Ale ani po tomto veku nemusí byť poberanie Kindergeld zastavené.

ďalšie situácie, kedy budete dostávať rodinné prídavky. Ak dieťa študuje dennou formou na strednej alebo vysokej škole, nárok trvá do 25. roku. Rodinné prídavky sa vyplácajú aj na dieťa do 21. roku života, pokiaľ je evidované na úrade práce a žije s vami v spoločnej domácnosti. Iné podmienky vyplácania Kindergeld platia v prípade zdravotne ťažko postihnutého dieťaťa.

kindergeld rakusko

Požiadajte o Kindergeld rýchlo a jednoducho

Žiadosť o rodinné prídavky sa v Nemecku podáva písomne na príslušnom úrade Familienkasse a trvá od 5 do 6 mesiacov. Môžete tak urobiť sami alebo požiadajte o spoluprácu odborných konzultantov, ktorí majú bohaté skúsenosti s vybavovaním Kindergeld pre Slovákov v Nemecku.

Jednou z výhod spolupráce s expertmi z praxe je, že žiadosť a všetky potrebné prílohy zadáte z vášho mobilu. Druhou, že zašlete všetky dôležité podklady a nebudete zbytočne naťahovať čas vybavenia (ak by vám niektoré dokumenty chýbali, Familienkasse proces preruší).

Aktuálna výška rodinných prídavkov v Nemecku je určite lákavá. Preto neváhajte a využite vaše legálne možnosti na prilepšenie rodinného rozpočtu.


Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Systém Patriot, PVO

USA majú viac ako 1 100 Patriotov. Poskytnúť ich Ukrajine však vyzývajú spojencov

30.04.2024 22:49

Poľsko aj Grécko už americkej výzve povedali nie.

požiar

V Čani horeli obydlia, oheň sa rozšíril do zberného dvora. Dym bolo vidno aj z Košíc

30.04.2024 21:43

Požiar sa šíril rýchlo horľavými konštrukciami obydlí, v zbernom dvore následne horeli plasty.

električka snd

Ministerstvo električku popred SND neodmietlo. Divadlo argumentuje garážami a štúdiám neverí

30.04.2024 20:53

Vedenie SND si okrem toho plánuje dať posúdiť výsledky štúdií, na ktoré sa hlavné mesto odvoláva

Covid

EMA požaduje aktualizáciu vakcín proti covidu pred ďalšou očkovacou kampaňou

30.04.2024 20:19

Najrozšírenejším variantom na svete je teraz variant JN.1, ktorý "predbehol" subvariant XBB

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 734111x
Priemerná čítanosť článkov: 1409x

Autor blogu