Založ si blog

Závisí vrátenie daní z Holandska od Belastingdienst? Áno aj nie

holandsko vlajka

Žiadosti o vrátenie daní z Holandska vybavuje príslušný holandský daňový úrad Belastingdienst. Doba získania holandského daňového preplatku trvá niekoľko mesiacov. Rýchle vybavenie ovplyvniť neviete, no správnosť a skoršie odoslanie daňového priznania áno – zaručene v spolupráci so slovenskými expertmi na dane z Holandska.

Základ pre vrátenie daní z Holandska

Ak ste pracovali v Holandsku medzi rokmi 2019 až 2023, mohol vám vzniknúť nárok na vrátenie daní z Holandska. Pre jeho získanie stačí jedna vec – podať si holandské daňové priznanie za príslušný kalendárny rok.

Tip odborníkov: Pre vrátenie dane z Holandska za rok 2019 máte čas do konca roku 2024.

Typ daňového priznania v Holandsku

Holandský daňový systém pozná niekoľko druhov daňových priznaní. Rozhodujúce je, aby ste vybrali ten správny. Daňový úrad Belastingdienst totižto očakáva, že je povinnosťou daňovníka vybrať náležitý typ daňového priznania. Ak si podáte nesprávny typ priznania, daňový úrad ho nebude akceptovať.

Pre Slovákov pracujúcich v Holandsku najčastejšie platí daňové priznanie typ C (C-form). Je určené pre daňových nerezidentov – tým, ktorí tam pracujú, ale nežijú.

V opačnom prípade je potrebné zistiť vhodný druh formulára. Rýchlou voľbou je konzultácia s odborníkmi slovenskej poradenskej spoločnosti, ktorí sa dennodenne venujú vráteniu daní zo zahraničia.

danove priznanie

Podklady pre vyplnenie žiadosti o vrátenie daní

Základné osobné údaje, pracovná história, ale aj dokument Jaaropgaaf (teda holandské potvrdenie o príjmoch) či formulár E9 (EU/EHP) – to všetko budete potrebovať ako minimum pre vypísanie žiadosti o vrátenie daní z Holandska. Vybavenie chýbajúcich dokumentov môžete tiež prenechať na profesionálneho konzultanta.

Vybrané poradenské spoločnosti majú pre klientov šikovnú aplikáciu, v ktorej zadáte prvotné identifikačné údaje, priložíte prílohy vo forme fotokópií a zašlete poradcovi priamo z vášho mobilu.

Pomoc pri žiadosti vrátenia daní z Holandska

Doba spracovania daňového priznania súvisí s aktuálnym vyťažením úradu Belastingdienst. V priemere trvá 16 týždňov, no úrad má zo zákona lehotu až 3 roky.

Zo skúseností poradenských spoločností vychádza, že keď sa holandské daňové priznanie podá do 1. júla, samotný daňový preplatok dostane klient najneskôr do 3 mesiacov od jeho podania. Všeobecné pravidlo to však nie je.

Aby ste predišli nesprávnemu vyplneniu, chýbajúcim dokumentom a mali čerstvé informácie o stave vašej žiadosti, zverte vybavenie vrátenia daní z Holandska do rúk profesionálom s mnohoročnou praxou.

Čas, za ktorý holandský daňový úrad vybaví vašu žiadosť o vrátenie daní, sa ovplyvniť nedá. Keď požiadate o pomoc expertov z praxe, máte vyššiu šancu, že sa vaša žiadosť odošle skôr a so všetkými potrebnými náležitosťami.


Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

šefčovič maroš

Európa konečne dýcha oboma pľúcami. Veľké rozšírenie EÚ bol koniec bývalého rozdelenia kontinentu, povedal Šefčovič

02.05.2024 14:18

Fakt, že sa spájame do veľkej európskej rodiny, všetci čo sa zúčastnili toho podujatia, boli veľmi dojatí a tešili sa na novú etapu, uviedol, Šefčovič.

SR Bratislava Rada Bezpečnostná Zasadnutie Mimoriadne BAX

Šutaj Eštok odmieta, že by štátne funkcie boli odmenou pre darcov Hlasu

02.05.2024 13:24

Šutaj Eštok nevidí problém v tom, aby funkciu zastával niekto, kto podporil Hlas, ak spĺňa kvalifikačné kritériá.

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

Macron: Keby Rusko prelomilo front, je možné vyslať na Ukrajinu vojakov

02.05.2024 13:01

Štáty NATO podľa neho najprv tiež vylučovali vyslanie tankov a lietadiel na Ukrajinu, neskôr ale zmenili názor.

Sýria, Maar an-Numán, nemocnica, lekári bez hraníc

Rusko zbombardovalo nemocnicu v Sýrii, obviňujú krajinu príbuzní obetí aj vyšetrovatelia OSN

02.05.2024 12:46

Vyšetrovatelia OSN Rusko niekoľkokrát obvinili z páchania vojnových zločinov v Sýrii.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 734916x
Priemerná čítanosť článkov: 1411x

Autor blogu