Založ si blog

Máte nárok na vrátenie daní z Rakúska? Požiadajte o spoluprácu profesionálov

dane ziadosti

Pracovali ste za posledných 5 rokov v Rakúsku? Stále môžete požiadať o vrátenie daní aj za rok 2018. Podajte si rakúske daňové priznanie čím prv. S nevyhnutnou administratívou vám pomôže profesionálna poradenská spoločnosť.

Nárok na vrátenie daní z Rakúska

Pokiaľ ste pracovali v Rakúsku v období medzi rokmi 2018 až 2022, mohol vám vzniknúť preplatok z daní. Základným predpokladom je, že ste pracovali ako zamestnanec v akejkoľvek profesii pre rakúskeho, slovenského alebo iného zamestnávateľa.

Spozornieť by mali najmä tí, ktorí v Rakúsku pracovali v roku 2018. Žiadosť o vrátenie daní z Rakúska môžete podať už len do konca roku 2023.

Využite vašu príležitosť o prilepšenie rodinného rozpočtu. Niekedy ide o niekoľko stoviek a niekedy dokonca o tisíc eur.

Ako požiadať o vrátenie daní z Rakúska

Rakúske daňové priznanie si môžete podať sami či využiť služby vášho účtovníka. Dobrým rozhodnutím je obrátiť sa na profesionálnu firmu, ktorá pozná rakúsku daňovú legislatívu a má niekoľkoročné skúsenosti a vysokú úspešnosť podaných žiadostí.

V prípade spolupráce so špecializovaným poradcom stačí vyplniť žiadosť a doložiť potrebné dokumenty. Následne žiadosť podpíšete a pošlete poradenskej spoločnosti.

Získanie daňového preplatku trvá v Rakúsku v priemere 16 týždňov. Vo všeobecnosti platí, že čím skôr ho podáte, tým skôr budete mať vaše peniaze na účte.

podat danove priznanie

Podklady k vráteniu daní z Rakúska

Hlavným dokumentom pre úspešné podanie rakúskeho daňového priznania je potvrdenie o vašich rakúskych zdaniteľných príjmoch, nazývané Lohnzettel. Získate ho od svojho zamestnávateľa. Ak ste ich v priebehu roka mali viac, potom ho potrebujete od každého z nich.

Ďalším potrebných dokumentom je formulár Bescheinigung EU/EWR, takzvaný formulár E9.

Pri uplatnení odpočítateľných položiek (daňová úľava na deti, dochádzanie za prácou, ubytovanie) budete musieť všetky vydokladovať.

Odborná poradenská spoločnosť vám pomôže aj so získaním chýbajúcich dokumentov a uplatnení všetkých výdavkov, na ktoré vám potenciálne vznikol nárok.

Spolupráca s profesionálmi, ktorým záleží na tom, aby ste pri vrátení daní z Rakúska dostali najvyššiu čiastku, je rozhodne vaším správnym rozhodnutím.

Foto: elements.envato.com

Využite silu profesionálnej fotografie pre váš e-commerce úspech

31.05.2024

Stále máte názor, že profesionálne fotografie pre vašu webovú stránku sú vyhodené peniaze? Skúsenosti marketérov a mnohých firiem však považujú kvalitné fotografie za dôležitú časť prezentácie produktov, služieb, značky. Prečo sú profesionálne fotografie i vo svete atraktívnych selfie dôležité?

Polovica sveta nakupuje cez mobil – nakúpi aj u vás?

30.05.2024

Viac ako polovica svetovej populácie používa pri nákupoch na internete mobilný telefón. Ak sa pozrieme na Slovensko, čísla sú porovnateľné. Ako je váš internetový obchod pripravený na éru nakupovania cez smartfón? Spoznajte dôležité prvky optimalizácie vášho e-shopu pre mobilné zariadenia.

Rituály pre váš šťastný život – ráno s energiou a večer s relaxom

29.05.2024

V dnešnom svete je ľahké zabudnúť na seba. Neustále sme pod tlakom pracovných povinností, požiadaviek detí, rodiny a priateľov. Nájsť si čas na seba sa dá veľakrát prirovnať k luxusu. No čas pre seba je rozhodujúci pre naše fyzické i duševné zdravie. Skvelý spôsob, ako si vytvoriť okamihy pre seba a priniesť do života viac radosti a pohody, predstavujú ranné a [...]

Nitra, Kynek, záplavy

V Nitre opäť vytopilo Kynek aj mestské kúpalisko

16.06.2024 19:55

Prívalový dážď, ktorý v noci zo soboty na nedeľu zasiahol Nitru, spôsobil po nedávnych záplavách ďalšie problémy.

Donald Trump

Trump označil Zelenského za najlepšieho predajcu všetkých čias: Len čo odišiel so 60 miliardami, už si pýta ďalšie, treba to zastaviť

16.06.2024 17:25

Americký exprezident Donald Trump sa v noci na nedeľu sťažoval, že žiadosti Ukrajiny o podporu od Spojených štátov "nemajú konca".

Kaaba, Veľká mešita, hadž

Púť do Mekky má už najmenej 19 obetí. Teploty stúpajú nad štyridsiatku

16.06.2024 17:09

V Mekke panujú v posledných dňoch vysoké teploty, ktoré sa dostali aj nad 45 stupňov.

kalinák

Šéf NR SR stále chýba. Čaká sa na Fica? Kaliňák: Nejde o dohodu medzi SNS a Hlasom, Pellegrini odišiel, situácia sa zmenila

16.06.2024 17:00

Kaliňák zatiaľ nepočul o žiadnych personálnych zmenách v koalícii. Pellegriniho už do koaličnej zostavy nepočíta.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 534
Celková čítanosť: 767989x
Priemerná čítanosť článkov: 1438x

Autor blogu