Založ si blog

Voľnočasové aktivity, pri ktorých nebudete nudiť

volnocasove aktivity napady

Zdá sa, že voľného času je stále menej a menej – hodiny v práci sa predlžujú a po príchode domov nás často čakajú ďalšie povinnosti. A keď už konečne získame pár hodín pre seba, svoju rodinu a priateľov, často nevieme, ako ich využiť.

Nevracajte sa stále k tým istým činnostiam a osviežte svoj voľný čas nasledovnými aktivitami:

Fotografický workshop

Fotografické workshopy nie sú vždy len pre profesionálov. Ak sa ako amatér zaujímate o fotografiu a chceli by ste zlepšiť svoje schopnosti, máte na to perfektnú príležitosť. Môžete sa poradiť s odborníkom, ukázať im svoju prácu a vypočuť si konštruktívnu kritiku. 

Pre začiatočníka je účasť na fotografickom workshope obrovským prínosom. Svoj voľný čas aspoň využijete na zdokonalenie svojich schopností. Studio300 ponúka fotografický workshop Bratislava. Viac informácií sa dozviete na ich web stránke.

Tematická párty

Zorganizujte s priateľmi tematickú párty. Samozrejme, nemusí to byť nič divoké. Môžete zvoliť klasickú kostýmovú párty, na ktorej zadáte tému (90. roky, Disney postavy, superhrdinovia). Kostýmy nemusia byť vôbec pompézne. Ide len o spoločnú zábavu.

Druhou možnosťou je hudobná párty – no nie len taká obyčajná. Zavolajte svojich priateľov ku vám domov, ale predtým ako prídu im zadajte domácu úlohu. Každý z nich si vyberie niekoľko pesničiek, o ktoré sa podelí so skupinou. Môžete z toho spraviť aj väčšiu zábavu – púšťajte pesničky náhodne a hádajte, ktorý z kamarátov ju zvolil. Rozšírite si tak svoje hudobné obzory a spoznáte lepšie svojich priateľov.

tematicka party

Joga

Joga je skvelým spôsobom, ako si psychicky oddýchnuť od každodenných povinností a ako udržať svoje telo mladé a plné energie. Joga dokáže zlepšiť krvný tlak, rozhýbať stuhnuté časti tela, pomôcť s bolesťami krížov a uvoľniť napätie a stres. Nájsť kurz jogy nie je vôbec ťažké. Organizujú sa už takmer v každom meste. Navyše, štúdia majú často online rezervačný systém, vďaka ktorému sa na kurz prihlásite kdekoľvek a kedykoľvek.

Nové recepty

Ak sa vám počas voľna nechce vyjsť z domu, dobrou správou je, že ani nemusíte. No nenechajte čas len tak plynúť. Vyberte si nový recept, ktorý ste vždy chceli vyskúšať, spravte nákup a pustite sa do varenia. Je to skvelý spôsob, ako sa naučiť nové zručnosti v kuchyni, objavovať nové chute a zapôsobiť na svojich priateľov.

Nákupná terapia 

Ak ste jeden z tých, ktorí sa upokoja len pri nákupoch, doprajte si krásne poobedie v nákupnom centre. Preskúmajte svoje obľúbené obchody a zastavte sa na večeru alebo na kávu s koláčom.

Veľa ľudí už objavilo terapeutické účinky prechádzky po obchodnom dome IKEA. Nemusíte si ani nič kúpiť (aj keď pravdepodobne si kúpite aspoň maličkosť), stačí sa len prejsť medzi krásnym nábytkom a predstavovať si váš ideálny dom či byt. Nemusí to byť vždy len IKEA. existuje viacero centier bývania, ako napríklad New Living Center, kde nájdete architektonické ateliéry (Kosi architekti) a jedinečné showroomy.

nakupna terapia

Gitara alebo ukulele

Nikdy nebudete príliš starí na to, aby ste sa naučili hrať na hudobnom nástroji. Ukulele a gitara patria medzi cenovo menej náročné nástroje. Ak ste úplný začiatočník, odporúčame začať s ukulele. Má len štyri struny, na ktorých si nepolámete prsty tak, ako na šiestich strunách gitary. Hra na hudobnom nástroji stimuluje mozgové bunky a zlepšuje pamäť a hudba vám do života vnesie rovnováhu a harmóniu.

A to nehovoríme o najväčšom pluse – počuť, ako zahráte svoj prvý akord a neskôr aj prvú pesničku vám prinesie neskutočný pocit zadosťučinenia. Po každom úspešnom kroku sa budete naháňať za ďalším. Dôležité je mať veľa trpezlivosti. A to hlavne v začiatočných štádiách.

Tip: Potrebujete systém na kompletnú správu ekonomického systému? Kliknite na ekonomický systém Pohoda a dozviete sa viac.


Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 730859x
Priemerná čítanosť článkov: 1403x

Autor blogu