Založ si blog

3 najčastejšie chyby pri implementácii firemného softvéru a spôsoby, ako sa im vyhnúť

Prakticky už nenájdete firmu alebo živnostníka, ktorý by v určitej forme nepotreboval pri svojej činnosti používať softvér. Dokonca aj pri činnostiach, ktoré na prvý pohľad s IT nijak nesúvisia.

Napríklad aj kaderníčka, osobný tréner či mentor ocení výhody, ktoré prináša rezervačný systém Calendiari, pričom ide len o jeden zo spôsobov, ako softvér preniká do všetkých sfér podnikania. Pri výbere softvérového riešenia sa môžete ľahko dopustiť rôznych chýb, zamerali sme sa na tie najčastejšie a poradíme, ako sa ich vyvarovať. 

Nesprávne formulované požiadavky na funkčnosť

Platiť zbytočne za funkcionalitu, ktorú nevyužijete alebo za každú cenu šetriť a potom naopak opätovne investovať do rozšírení softvéru? Prvou častou chybou, ktorú zástupcovia firiem robia je nesprávne formulovanie funkčných požiadaviek. Výsledkom je potom buď softvér, ktorý vám jednoducho nestačí alebo naopak, príliš drahé riešenie. 

Pri výbere a implementácii firemného softvéru sa preto oplatí venovať čas dôkladnému auditu, vďaka ktorému špecifikujete svoje požiadavky a zistíte, čo vlastne potrebujete a akú funkcionalitu očakávate. Kým jedna firma využije predovšetkým účtovné služby Crowe, iná zas ocení integráciu CRM a ERP systému do jedného celku. Od funkcionality sa potom odvíja nielen cena samotného riešenia, ale aj spôsob jeho používania a vyjednanie konkrétnych podmienok s dodávateľom softvéru.

Nevyriešená integrácia s ďalšími systémami

Predovšetkým väčšie firmy s viacerými agendovými systémami by si mali dávať pozor na to, s akými ďalšími informačnými systémami bude daný softvér potrebné prepojiť. Nie je totiž nič horšie ako viacero čiastkovo fungujúcich riešení, ktoré nie je možné zladiť a v takom prípade je možné iba ťažko hovoriť o akomkoľvek zlepšovaní procesov. 

Softvér bez aktualizácií a ďalšej správy

Zadovážením a implementáciou firemného softvéru sa ešte nič v zásade nekončí. Oplatí sa totiž myslieť aj do budúcnosti, aby ste mali zabezpečenú pravidelnú aktualizáciu softvéru, upgrady a zložitejšie softvérové riešenia si zaslúžia aj pravidelnú správu. Veľmi dobrým príkladom riešenia pre malé aj väčšie firmy je hosting systému Pohoda, v rámci ktorého máte zabezpečenú non stop podporu, zálohy, archiváciu a tiež oceníte aj nepretržitý online prístup. Ak sa dokážete vyhnúť týmto chybám, ľahko si uvedomíte, že práve nepoužiteľné softvérové riešenie bude pre vás v konečnom dôsledku to najdrahšie. Vždy si preto aj zmluvne ošetrite ďalšie služby zo strany dodávateľa a dohodnite si aspoň niekoľkoročnú dodatočnú podporu.

Zdroje: uploading.sk, elements.envato.com

Čo je parfum na pranie?

29.03.2024

Zaujíma vás, prečo niektoré oblečenie v porovnaní s iným nádherne a sviežo vonia? Takúto úžasnú sviežu vôňu im nedokáže dodať len aviváž. Dokáže to pomerne nový výrobok známy ako parfum na pranie. Je to jedinečný výrobok s upokojujúcou vôňou, ktorý je navrhnutý tak, aby udržal vôňu bielizne až niekoľko týždňov. Na rozdiel od aviváže nemá žiadne [...]

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 517
Celková čítanosť: 711470x
Priemerná čítanosť článkov: 1376x

Autor blogu