Založ si blog

Týchto 5 otázok by ste na pracovnom pohovore mali určite položiť

pohovor do prace

Hľadáte si prácu a konečne ste dostali vytúženú pozvánku na pracovný pohovor? Ak nechcete nič nechať na náhodu, tak by ste sa naň mali poriadne pripraviť, pretože o definitívnom rozhodnutí vášho potenciálneho zamestnávateľa často rozhodujú aj tie najmenšie detaily. Zamerali sme sa na to, ktoré otázky by ste mali ako uchádzač určite položiť, aby ste ukázali, že vám na získaní pracovného miesta naozaj záleží. 

Spôsobov, ako uspieť na pracovnom pohovore je viacero. Od slušného vystupovania, cez zdravú zvedavosť a odvahu až po vhodne zvolené oblečenie a úpravu zovňajška. To sú základy, ktoré by ste mali mať v každom prípade zvládnuté, pretože najmä pri tých zaujímavejších a žiadanejších pozíciách rozhodujú o úspechu práve detaily. Pri ceste za vysnívanou kariérou vám pomôže, ak popracujete na svojom vystupovaní a možno vás to prekvapí, ale v tomto smere dokáže zázraky aj dentálna hygiena BA. Ak totiž budete mať chrup v poriadku, dodá vám to na pohovore potrebné sebavedomie. 

Tipov, ako na pracovnom pohovore uspieť je veľa, no my sme sa tentoraz zamerali na 5 konkrétnych otázok, ktoré by z vašej strany mali zaznieť. Ak dostanete priestor na kladenie otázok, určite by ste nemali zostať ticho, no zároveň by ste nemali položiť akúkoľvek otázku bez rozmyslu. Takže, ktoré odporúčame zaradiť do „výbavy“? 

Pýtajte sa na ďalší postup pri výbere záujemcov

V prípade, že už počas prvého kola pohovorov máte o danú pozíciu ďalej záujem, pýtajte sa ako budú vyzerať ďalšie fázy výberového procesu. Nielenže získate lepšiu predstavu o tom, aké sú vaše šance a koľko toho ešte máte pred sebou, ale týmto spôsobom preukážete úprimný záujem o danú pracovnú pozíciu. 

pracovny pohovor

Túto otázku pochopiteľne položte iba vtedy, ak pohovor z viacerých fáz pozostáva. Ak sa napríklad budete uchádzať o prácu v autosklo Zlaté moravce, nebudú vás zrejme čakať 3 či 4 kolá pohovorov, ale naopak bude najdôležitejšie ukázať odbornosť a šikovnosť pri práci. 

Aké vlastnosti oceníte pri úspešnom záujemcovi?

O tom, čo spoločnosť očakáva od uchádzača ste sa mohli dočítať už v pracovnom inzeráte, pričom väčšinou ide o rovnaké frázy, ktoré všetci dôverne poznáme. Spýtajte sa na pohovore, aké vlastnosti by mal mať úspešný záujemca a pokúste sa naznačiť, ktoré z nich patria medzi vaše silné stránky. Týmto spôsobom tiež získate možnosť poukázať na svoje pracovné skúsenosti. 

Aké sú možnosti ďalšieho vzdelávania v danej oblasti?

Položením tejto otázky dávate najavo, že aj po prijatí do zamestnania sa vaša snaha neskončí. Navyše, každá firma zodpovedná voči svojim zamestnancom im ochotne zabezpečí ďalšie možnosti vzdelávania. A čo sa dozviete? Zistíte, či firma organizuje kurzy a čo všetko sa popri výkone svojej práce naučíte. Ak to bude napríklad marketingová agentúra, naučíte sa, že takto sa robí SEO a čo všetko je potrebné pre vybudovanie úspešného e-commerce projektu. 

Spýtajte sa na plány vášho potenciálneho zamestnávateľa

Medzi otázkami by vždy mala byť aspoň jedna, ktorá sa bude priamo týkať priamo vášho potenciálneho zamestnávateľa. Spýtajte sa preto na plány firmy na najbližšie obdobie, aké sú ciele a ako by ste prípadne mohli napomôcť pri ich dosahovaní. Pri tejto otázke zároveň získate možnosť ukázať, že ste si o danej firme už niečo naštudovali, čo je na pracovnom pohovore vždy veľké plus. 

pohovor do prace

Nechajte si vysvetliť, ako by vyzeral váš deň

Otázky, ktoré položíte nemusia byť koncipované iba ako formálne. Zapojte trošku fantázie a predstavte si, že ste svoje vytúžené pracovné miesto už získali. Nechajte si preto v tejto súvislosti vysvetliť, ako by vyzeral váš bežný pracovný deň. Pokojne sa spýtajte aj na detaily ako napríklad to, kam sa chodí na obedy, či je k dispozícii oddychová miestnosť a hi fi audio, prípadne aké budete mať možnosti počas pracovného dňa načerpať energiu a inšpiráciu. 


Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 725789x
Priemerná čítanosť článkov: 1393x

Autor blogu