Založ si blog

5 trendov pre kuchyne, ktoré by ste v roku 2023 nemali ignorovať

Rok 2023 je už prakticky za dverami a preto je ideálny čas nielen sumarizovať, ale aj upriamiť pozornosť na nadchádzajúce trendy. Ak patríte medzi tých, ktorí chcú držať krok s dobou a zároveň sa neboja trochu experimentovať, tak určite čítajte ďalej. Zamerali sme sa totiž na kuchynské trendy, ktoré by ste určite nemali ignorovať, a to bez ohľadu na to, či plánujete zariadiť úplne novú kuchyňu alebo zrekonštruovať tú súčasnú. 

varenie

Rastúca popularita kuchynských smart zariadení

Technológie neustále napredujú a je preto iba logickým vyústením, že aj používanie inteligentných technológií v kuchyni sa bude zvyšovať. V roku 2023 sa do kuchýň v čoraz väčšej miere budú dostávať spotrebiče pripojené na internet, ktoré bude možné ovládať pomocou smartfónu, smart zariadenia ovládané hlasom či inteligentné bezdotykové vodovodné batérie. A pre skutočných fajnšmekrov sú tu smart chladničky, ktoré vám pomôžu pri vytváraní nákupných zoznamov, alebo smart hriankovač, ktorý bude presne vedieť, ako opečené majú byť hrianky presne podľa vašej chuti. 

Inteligentné kuchyne napokon nie sú len o pohodlí, ale pomáhajú šetriť čas a energiu – pričom väčšina inteligentných spotrebičov je energeticky účinnejšia ako ich tradičné náprotivky.

Inšpirácia prírodnými materiálmi

Fakt, že sme svedkami prudkého nárastu záujmu o smart zariadenia nemusí nutne znamenať, že by moderná kuchyňa musela byť pretechnizovaná. Práve naopak, podobné zariadenia dokážu skvele ladiť s prírodnými materiálmi. Masívne drevo, bambus, kameň či rôzne prírodné vzory sú skvelou inšpiráciou pri drobných zmenách v kuchyni ale aj pri navrhovaní úplne novej. Napokon, stačí navštíviť Hanák showroom a sami uvidíte, aké široké možnosti uplatnenia si prírodné materiály nachádzajú práve v kuchyniach. 

kuchyňa

Ostrovček v kuchyni… nie však akýkoľvek

Mať v kuchyni tzv. ostrovček nie je samozrejme žiadnou novinkou. Medzi aktuálne trendy však patria väčšie ostrovčeky určené na stolovanie, ktoré sú len ďalším dôkazom toho, že kuchyňu môžeme považovať za srdce každého domova. Ak vám to priestorové podmienky dovolia, určite si skúste navrhnúť dostatočne veľký ostrovček, ktorý vám umožní posedieť si s celou rodinou pri dobrom obede alebo večeri. 

Do kuchyne už nielen biela

Patríte medzi zástancov názoru, že v kuchyni by mala prevažovať biela, alebo prinajlepšom veľmi svetlé farby? V roku 2023 to už platiť určite nebude. Práve naopak, teplé farby sú stále obľúbenejšie aj v kuchyniach. Nebojte sa preto ani tmavších farebných odtieňov, ktoré z vašej kuchyne pri správnom skombinovaní určite neurobia fádne miesto. Skvelým príkladom je aj nejedna kuchyňa nolte showroom, v ktorej hlavnú úlohu zohráva práve čierna a hnedá. 

Viac kreativity v detailoch

Kým v uliciach miest proti nevyberaným prejavom kreativity pomáha antigraffiti náter, pri návrhu kuchyne sa nemusíte držať zabehnutých konvencií. Práve naopak, rok 2023 dopraje poriadnej extravagancii v detailoch. Netradične pôsobiace kuchynské náčinie, rôzne tvarované varešky či divoko sfarbené utierky či rukavice sú spôsobom, ako svojej kuchyni dodáte osobitný vzhľad.


zdroj: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00, aktualizované: 08:19

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 729655x
Priemerná čítanosť článkov: 1400x

Autor blogu