Založ si blog

Poznáte tieto 3 tipy pre efektívnejšie pranie?

So stúpajúcimi cenami energií a tovarov v obchodoch sa čoraz viac ľudí zaujíma o to, ako bežné činnosti v domácnosti robiť ešte efektívnejšie. Práčka patrí medzi spotrebiče, ktoré takmer všetci používame pravidelne, pričom spôsob jej používania dokáže poriadne ovplyvniť účty za elektrinu. Poradíme vám, ako práčku používať ešte efektívnejšie a tiež čosi ušetriť. 

Oboznámte sa s pracími programami 

Nejedna práčka disponuje viac ako desiatkou pracích programov, len málokto však všetky dôkladne pozná a tak využíva akurát tak jeden či dva, hoci práve tie nemusia byť vo všetkých prípadoch najvhodnejšie. 

O tom, koľko práčka spotrebuje rozhoduje nielen dĺžka programu ale aj teplota vody či spôsob prania (napr. dĺžka a rýchlosť odstreďovania). Platí jednoduché pravidlo – čím vyššia teplota vody, tým vyššia spotreba. Ak nimi vaša práčka disponuje, odporúča sa tiež používať eko programy optimalizované pre nižšiu spotrebu. 

práčka

Nepotrebujete vždy aviváž

Ak chcete pri praní ušetriť, premýšľajte aj nad tým, čo do práčky lejete. S avivážou ani pracím prostriedkom to nemusíte preháňať, v tomto prípade totiž určite neplatí pravidlo „čím viac, tým lepšie“. Navyše, nadmerné používanie aviváže môže viesť k poškodeniu práčky, prípadne skráteniu jej životnosti. Zaujímavou alternatívou sú v tomto smere parfémy do prania, ktoré oblečenie krásne prevoňajú a doslova z nich pri praní stačí použiť pár kvapiek. 

Práčku neprepĺňajte

Aby ste efektivitu prania maximalizovali, naučte sa odhadnúť optimálne množstvo náplne. Poloprázdnu práčku sa príliš púšťať neoplatí, rovnako ako ani preplnenú práčku. V tom druhom prípade totiž dochádza k väčšiemu namáhaniu pohyblivých súčastí a tým aj vyššej energetickej spotrebe. Výsledky prania preplnenej práčky navyše nemusia byť uspokojivé, hoci niečo zachránia parfémy na praní, tak ani oblečeniu preplnený bubon práčky tiež neprospieva. 


zdroj: elements.envato.com

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

Dokáže vás (ne)prekvapiť cesta na letisko? Vyskúšajte taxi Vienna Bratislava

26.03.2024

Jarná dovolenka v exotike alebo medzinárodný kongres letecky? Vaše nové dobrodružstvo aj zbieranie podnetných informácií začne v komfortnom a spoľahlivom taxi Vienna Bratislava. Rezervujte si online transferovú taxi službu, ktorá vás odvezie z Bratislavy (letisko alebo centrum mesta) do Viedne (letisko alebo centrum mesta) bezpečne a načas. A prečo práve oni?

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 516
Celková čítanosť: 710765x
Priemerná čítanosť článkov: 1377x

Autor blogu