Založ si blog

Čo zvážiť pri kúpe auta (pre laikov)

Ak ste si nikdy nekupovali auto, môže byť ťažké zistiť, kde začať. Ako nájsť auto, ktoré bude presne vyhovovať vašim potrebám? Stačí sa riadiť nasledovnými krokmi.

kupa auta

1. Krok – Zhodnoťte svoje potreby

Pre niektorých ľudí je dôležité, aby auto ukazovalo niečo o nich. Chcete vyzerať, že máte radi dobrodružstvá no zároveň je pre vás dôležitá bezpečnosť? V tom prípade navštívte Range Rover Bratislava showroom. No ak vám ide v prvom rade o praktickosť, odpovedzte si na tieto otázky a spíšte si niekoľko bodov:

  • Koľko cestujúcich potrebujete prepraviť?
  • Na akej trase budete najčastejšie jazdiť? 
  • Dochádzate dlho do práce a je pre vás z tohto dôvodu dôležitá úspora paliva?
  • Potrebujete pohon všetkých kolies?
  • Aké bezpečnostné prvky sú pre vás dôležité? 
  • Aký veľký by mal byť kufor?
  • Budete používať detské autosedačky?
automobil kupa

2. Krok – Stanovte si rozpočet

Zaplatíte auto naraz alebo ho budete splácať pomocou mesačných splátok. Koľko si skutočne môžete dovoliť mesačne vyčleniť na splátku za auto? Všeobecne platí, že mesačná splátka za nové auto by nemala presiahnuť 15 % vášho mesačného príjmu. Ojazdené auto bude lacnejšie, ale malo by platiť rovnaké pravidlo. Takisto by ste mali počítať s ďalšími 7 % svojho mesačného príjmu na pokrytie nákladov na pohonné hmoty a poistenie. 

3. Krok – Ojazdené alebo nové

Nové vozidlá sú vybavené najnovšími bezpečnostnými prvkami a je veľmi pravdepodobné, že budú spoľahlivé, hoci môžu mať vyššiu cenu a vyššie náklady na poistenie. Ojazdené vozidlá sú vo všeobecnosti lacnejšie, pretože vysoké amortizácie (miera opotrebenia premietajúca sa do klesajúcej ceny) z prvých rokov ich používania sú už za nimi. Pri rozhodovaní zvážte priebežné náklady na údržbu, opravy, pohonné hmoty a poistenie.

automobil kupa


Ak sa rozhodnete pre nové auto, môžete použiť, v ktorom si vytvoríte svoje perfektné auto (napr. Volvo konfigurátor). Najlepšie spravíte, ak zavítate do predajne a získate čo najviac informácií.


Obrázky: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, vyhlásilo Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 729869x
Priemerná čítanosť článkov: 1401x

Autor blogu