Založ si blog

Posila do domácnosti na úklid: vybrat si firmu nebo hledat na vlastní pěst?

Patříte mezi lidi, kterým úklid příliš nevoní, případně si na něj vedle jiných povinností neumí udělat čas? V tom případě je jednou z možností využití služeb profesionálního úklidu buď v podání firmy nebo jednotlivce. Poradíme, kterou možnost upřednostnit a co od těchto služeb můžete očekávat.

Udělejte si pořádek ve svých očekáváních

Prvním krokem, který budete muset podniknout je sumarizace vlastních požadavků a očekávání. Potřebujete pomoci jen párkrát do roka s mytím oken, tepováním či hloubkovým čištěním? V tom případě si můžete vyhledat mytí oken Brno a vybrat si dle aktuálních nabídek. Pokud ale potřebujete pravidelný úklid, je dobré si ujasnit, jaký rozsah služeb očekáváte. Nemusí jít totiž jen o úklid, ale například io praní, žehlení či skládání oblečení do skříně. Stanovte si proto, co všechno očekáváte, jak často takovou pomoc využijete a také si nechte vypracovat alespoň několik cenových nabídek.

myti oken

Firma nebo jednotlivec?

Existují v zásadě dvě cesty, jak si sehnat výpomoc do domácnosti. Můžete se obrátit na úklidovou firmu, která se vám postará přesně o to, co potřebujete. Výhodou je, že komunikujete vždy pouze s jedním manažerem ao úklid budete mít vždy postaráno dle dohody. Mnohé firmy již navíc dnes využívají CRM softvér umožňující lepší přehled o zakázkách, takže se nestane, že by na vás zapomněli, nebo že v případě nespokojenosti s kvalitou služeb byste se neměli na koho obrátit. Vyplatí se také zmínit, že firmy jsou zpravidla pojištěny pro případ, že by vám jejich zaměstnanec něco poškodil. Na straně druhé, komfort profesionální úklidové firmy vás bude stát s největší pravděpodobností víc, než kdybyste si uklízečku sehnali sami.

profesionalne myti oken

Druhý způsob jsme už stihli nastínit. Stačí si prohlédnout inzeráty lidí shánějících tento typ práce, nebo naopak, vy můžete zveřejnit inzerát, kde upřesníte vaše požadavky. Při výběru je třeba být ostražitý, koho si vlastně domů pustíte, platí tedy staré známé, důvěřuj ale prověřuj. Pokud máte dobrý odhad na lidi, určitě nebudete mít problém s výběrem. Oproti firmě je nevýhodou také nižší flexibilita. Pokud vaše uklízečka například onemocní, jen těžko narychlo seženete náhradu a jeden či dva týdny si zkrátka budete muset uklidit svépomocí. Jeden i druhý způsob mají své výhody, s zodpovědným přístupem k výběru ale chybu určitě neuděláte.


Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 725168x
Priemerná čítanosť článkov: 1392x

Autor blogu