Založ si blog

Nedostatok čipov znižuje ponuku skladových vozidiel, neplatí to však univerzálne

Nebolo to tak dávno, čo sa výrobcovia vozidiel v dôsledku pandémie začali obávať o to, či bude dostatočný dopyt po nových autách. Dnes je problém skôr opačný, dopyt je, no v dôsledku nedostatku čipov sa obmedzuje výroba a tak sa čakacie doby na nové vozidlá výrazne predlžujú. Rovnako tak celkom rýchlo ubúda aj skladových zásob. Našťastie stále sa dá nájsť svetlá výnimka. Pozreli sme sa bližšie na to, čo trápi automobilový priemysel. 

Chýbajúce nové autá sú problém

Nedostatok nových áut sa vôbec nemusí na prvé počutie javiť ako nejaký zásadný problém. Dotýka sa však takmer všetkých, a to hneď z viacerých dôvodov. Každá odstávka či obmedzenie výroby predstavuje pre automobilky obrovské straty, dlhodobé obmedzenie výroby navyše spravidla vedie k prepúšťaniu, čo môže byť bolestivé najmä pre tie regióny, v ktorých je výroba vozidiel sústredená. 

vyroba automobilov
zdroj: pixabay.com

Ďalším dôvodom sú stúpajúce ceny áut, keďže ich je nedostatok, tí čo auto potrebujú si jednoducho budú musieť priplatiť. Netýka sa to však iba nových áut. Spolu s cenami nových áut sa totižto začali citeľne dvíhať aj ceny áut ojazdených. Pre kúpu auta tak teda bude musieť siahnuť hlbšie do vrecka každý, kto nejaké potrebuje. 

Autá na sklade stále sú, nie ale všade

Ako sme už vyššie spomenuli, hlavným dôvodom súčasnej situácie je globálny nedostatok čipov. Ten je dôsledkom najmä protipandemických opatrení a narušenia dodávateľských reťazcov. Aktuálne to vyzerá tak, že tento problém ešte nejakú dobu potrvá a minimálne rok ešte budeme počuť o obmedzovaní výroby nielen v automobilkách, ale aj rôznych iných segmentoch. 

Ak si dnes hľadáte auto, v porovnaní s predchádzajúcimi mesiacmi budete mať situáciu o niečo ťažšiu. Dobrou správou ale je, že na skladoch niektorých predajcov ešte autá stále nájdete. Ak túžite po prémiovom zážitku z jazdy a vašim snom je napríklad Jaguar či Land Rover, máte možnosť vybrať z celkom širokej ponuky skladových a predvádzacích vozidiel. 

predajca automobilov
zdroj: freepik.com

Čo je parfum na pranie?

29.03.2024

Zaujíma vás, prečo niektoré oblečenie v porovnaní s iným nádherne a sviežo vonia? Takúto úžasnú sviežu vôňu im nedokáže dodať len aviváž. Dokáže to pomerne nový výrobok známy ako parfum na pranie. Je to jedinečný výrobok s upokojujúcou vôňou, ktorý je navrhnutý tak, aby udržal vôňu bielizne až niekoľko týždňov. Na rozdiel od aviváže nemá žiadne [...]

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 517
Celková čítanosť: 711488x
Priemerná čítanosť článkov: 1376x

Autor blogu