Založ si blog

Výkup nehnuteľností je riešením aj vtedy, keď nemôžete investovať do starej stavby

Vlastníte starý dom, pre ktorý nemáte využitie a vyžaduje si pravidelné investície len na to, aby svojím stavom neohrozoval okolie? Takejto nehnuteľnosti sa môžete relatívne ľahko zbaviť prostredníctvom výkupu nehnuteľností. Kedy sa táto možnosť oplatí a na čo by ste pred prípadnou rekonštrukciou nemali zabudnúť? 

Bežný predaj nehnuteľnosti, kedy vás netlačí čas ani financie, je vo svojej podstate ideálnou situáciou. V praxi to však býva často tak, že veci skrátka ideálne nie sú, no aj napriek tomu je v zdanlivo neriešiteľných situáciách potrebné nájsť určité východisko. V prípade, ak sa potrebujete nehnuteľnosti zbaviť rýchlo, je riešením výkup domov, kedy dostanete za svoj dom peniaze naozaj expresne rýchlo. 

vykup nehnutelnosti
zdroj: freepik.com

Týmto spôsobom sa viete rýchlo dostať „k hotovosti“, čo sa oplatí najmä vtedy, ak potrebujete rýchlo vyplatiť dlhy, prípadne potrebujete väčšiu čiastku na iný účel. Nechajte si preto vypracovať nezáväznú ponuku odkupu nehnuteľnosti na https://www.nestorcapital.sk a zistite, koľko by ste mohli dostať. 

Predať alebo rekonštruovať? 

Jednou zo situácií, kedy sa môže hodiť výkup nehnuteľnosti je vtedy, ak majiteľ nevie, čo by mal s nehnuteľnosťou robiť. Dochádza k nej najmä vtedy, ak niekto zdedí starý dom, ktorý si vyžaduje značné investície, aby sa ho vôbec darilo držať v bezpečnom stave. Takýmto dedičom sa často natíska otázka či dom zrekonštruovať, predať alebo radšej nechať zbúrať. 

Dom, ktorý má blízko k havarijnému stavu môže byť ale veľmi problematické predať, a to najmä v prípade, ak nie je postavený v žiadanej lokalite. Ak budete zvažovať rekonštrukciu, vždy si čo najpresnejšie stanovte maximálny rozpočet. Myslite na to, že niektoré materiály môžu odstraňovať len odborníci, čo v konečnom dôsledku cenu celej rekonštrukcie ešte zvýši. Ako príklad uveďme možnosti likvidácie azbestu, ktorý je nebezpečným odpadom a vyžaduje si certifikovaných odborníkov. 

likvidacia azbestovej strechy
Likvidácia azbestu (zdroj: montescompany.sk)

Ak sa predsa rozhodnete pre rekonštrukciu, neváhajte sa obrátiť na https://montescompany.sk a nechajte si vypracovať cenovú ponuku na odstránenie stavebného odpadu a ďalších činností súvisiacich s rekonštrukciou starého domu. Presnejšie tak určíte, koľko vás rekonštrukcia domu môže stáť. 

Neobyčajný priestor pre neobyčajné chvíle – prečo si vybrať bioklimatickú pergolu?

31.08.2024

Terasy pri rodinnom dome sú v súčasnosti žiadaným exteriérovým doplnkom. Zaujímavý trend predstavujú bioklimatické pergoly, ktoré kombinujú krásu, funkčnosť a moderné technológie. Prečo sú bioklimatické pergoly ideálnou voľbou, ak túžite po vonkajšom priestore, kde budete tráviť celý rok?

Prečo váš obsah potrebuje viac ako len slová

30.08.2024

Chcete, aby bol váš e-shop úspešný? Zamerajte sa na kvalitný obsah. Content marketing je stále dôležitým nástrojom pre podporu online obchodov a predaja. Ak chcete udržať váš online biznis na špici, sledujte 3 trendy v oblasti content marketingu.

Zabudnite na starosti s faktúrami – objavte silu fakturačných aplikácií

28.08.2024

Ste začínajúci podnikateľ alebo freelancer? Nechcete sa trápiť zdĺhavou tvorbou faktúr? Riešenie je jednoduché a efektívne – využite aplikáciu na tvorbu faktúr. Zjednodušte si administratívu a venujte sa kreatívnym aktivitám a vášmu podnikaniu.

Nottingham, Británia, polícia, zavreté ulice

Zomreli dvaja ľudia, ktorých pobodali na karnevale v londýnskom Notting Hille

31.08.2024 21:36

Polícia už predtým uviedla, že počas tohtoročného karnevalu bolo pobodaných osem ľudí a stovky osôb zadržala pre výtržnosti.

Kamala Harrisová a Donald Trump

Harrisová vyzvala Trumpa, aby mal počas debaty po celý čas zapnutý mikrofón

31.08.2024 19:51

Ak Trumpovi nedôveruje jeho vlastný tím, tak mu nemôžu určite dôverovať ani Američania, vyhlásila Harrisová.

pellegrini, strmeň

Krádež v dome veterána SNP Strmeňa: Prokurátorka žiada pre zlodeja väzbu

31.08.2024 19:22

30-ročný muž kradol v dome partizána, kým bol na oslavách SNP.

Srbsko, Kosovo, Aleksandar Vučič

Vučič: Je nepravdepodobné, že sa Srbsko stane členom EÚ do konca dekády

31.08.2024 18:41

Do roku 2028 by chcelo vstúpiť do EÚ niekoľko balkánskych krajín, ktoré dúfajú, že sa stanú členmi eurobloku.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 552
Celková čítanosť: 821180x
Priemerná čítanosť článkov: 1488x

Autor blogu