Založ si blog

Využite koniec leta a začiatok jesene na to, aby ste si spravili radosť

Na konci leta vás rozhodne nemusí chytať úzkosť. Užiť si posledné teplé a dlhé dni si môžete aj po začiatku školského roka a konci hlavnej dovolenkovej sezóny. Ako si teda naplno užiť začiatok jesene a vyhnúť sa negatívnym pocitom zo skracujúcich sa a chladnejších dní? 

Dovolenka po letnej sezóne? Využite ju na jachting! 

Ak ste si dovolenku v práci šetrili až do týchto dní, skvelým spôsobom ako si oddýchnuť je jachting. Hoci hlavná sezóna trvá počas leta, aj na jeho konci či začiatkom jesene si pár dní na jachte môžete perfektne užiť. Dokonca, veľa skúsených jachtárov uprednostňuje práve začiatok jesene a existuje na to hneď niekoľko dobrých dôvodov. 

Jachting na začiatku jesene si užijete minimálne rovnako, ak nie lepšie ako počas hlavnej letnej sezóny. Nielenže si ľahko môžete zohnať lacnejší prenájom jachty, ale zároveň si môžete užiť aj prázdnejšie zátoky a prístavy. Bonusom sú tiež nižšie poplatky v prístavoch. Jachting na jeseň nemusí byť vôbec kompromisom ani z pohľadu počasia, pri troške šťastia si užijete dostatočne teplé a príjemné dni. Ak sa s jachtingom iba chystáte začať, začiatok jesene je ideálnym obdobím. Nezabudnite si zohnať jachtu a vybaviť svoj smartfón alebo tablet aplikáciou Marinatips. Na mori sa určite nestratíte. 

prenajom jachty
zdroj: freepik.com

Vyberte sa na dobrodružstvo mimo spevnené cesty

Posledné teplé dni prirodzene lákajú do prírody, no nemusíte sa tam vydať iba pešo. Užiť si môžete aj poriadnu off-road jazdu, teda mimo spevnených ciest. Pri suchom počasí si nemusíte robiť starosti o rozbahnený terén, čím sa táto aktivita stáva vhodnou aj pre začiatočníkov. Ak patríte medzi priaznivcov silných áut a zároveň sa nebojíte terénu, toto je pre vás ideálna možnosť. Netreba však zabudnúť na výber vhodného auta. 

Začiatočníkom s off-roadom bude určite stačiť aj staršie terénne auto s poriadnymi pneumatikami, špeciálnymi tlmičmi a ochranným rámom. Tých náročnejších zas určite osloví nová generácia Land Roveru Defender, ktorý si môžete prísť detailne obzrieť do T.O.P. AUTO PREMIUM. Vyskúšať si nový Defender v teréne rozhodne stojí za to!

land rover defender
Land Rover Defender (zdroj: topautopremium.sk)

Nenechajte si ujsť návštevy vínnych pivníc

Jeseň je snáď najobľúbenejším obdobím pre všetkých vášnivých vinárov. Vyberať si môžete z nespočetného množstva vinárskych akcií na Slovensku ale aj v susednej Českej republike. Už koncom leta sa otvárajú verejnosti dvere mnohých vínnych pivníc na západnom Slovensku či južnej Morave. Využite ešte stále dostatočne teplé večery na návštevu niektorých z nich, porozprávajte sa s vinármi a ochutnajte vína, ktoré v obchodoch bežne nekúpite. 

Možností, ako tráviť si naplno užiť voľný čas je teda rozhodne dosť aj počas jesene. Nenechajte preto, aby sa vám zmocnila úzkosť a využite voľné chvíle niektorým z vyššie uvedených spôsobov. Vymyslieť sa toho dá navyše ešte oveľa viac. 

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 729526x
Priemerná čítanosť článkov: 1400x

Autor blogu