Založ si blog

Férové tričko v polích s bavlnou

Bavlna taká, ako ju príroda chcela. Pestovaná bez zásahu do genetického kódu. Bez agresívnych postrekov a hnojív. Čistá a mäkká bavlna vo svojej najprirodzenejšej podobe. Túžiš po takej? V tom prípade si na správnej adrese.

Ladies and gentlemen, predstavujeme vám Regenerative Organic Cotton. Patagonia z nej vyrába tričká. Všetky tričká od Patagonie sú buď z organickej bavlny, alebo zo zmesi recyklovaného polyesteru  a bavlnených zvyškov. Regenerative Organic je ešte o niečo vyšší level. 

pestovanie bavlny

Ide o program, v ktorom zapojené farmy používajú výlučne neinvazívne metódy obrábania pôdy a premyslený systém hospodárenia na poliach, ktorý udržuje pôdu zdravú, schopnú udržať viac vody a organických látok ako pri bežnej pestovateľskej praxi zameranej na hektárový výnos. Patagonia začala testovať program na vyše 150 farmách v Indii a pokračuje s ďalšími.

Kúpiť si tričko je pre nás úplná samozrejmosť, niekto si ich kupuje ako na bežiacom páse. Ale aj pri takej jednoduchej veci ako je tričko, sa dá rozhodovať s ohľadom na životné prostredie. Teraz je  populárne hovoriť, že pre spomalenie klimatickej zmeny treba začať od seba. Tak začnime s niečím jednoduchým. Vyberme si tričko z čisto prírodnej suroviny pestovanej a spracúvanej šetrným spôsobom. Patagonia tričko sa ti odmení dlhotrvajúcou kvalitou a ultrapríjemným pocitom z nosenia a tiež z toho, že tvoja investícia pomohla možno nejakému konkrétnemu človeku niekde v Indii aspoň o niečo zlepšiť životné podmienky. Tak si namiesto 5 chemicky farbených tričiek s trvanlivosťou nižšou ako jahodový jogurt, radšej zvoľ jedno tričko Patagonia. 

patagonia tričko
Patagonia dámske tričko

Patagonia tričká nie sú všetky z Regenerative Organic Cotton. Môžeš si vybrať aj čistú organickú bavlnu z Texasu alebo recyklované materiály v produktovej línii Responsibili-Tee. Ani s jedným nestúpiš vedľa.


Zdroj: wilderoben.com

Využite silu profesionálnej fotografie pre váš e-commerce úspech

31.05.2024

Stále máte názor, že profesionálne fotografie pre vašu webovú stránku sú vyhodené peniaze? Skúsenosti marketérov a mnohých firiem však považujú kvalitné fotografie za dôležitú časť prezentácie produktov, služieb, značky. Prečo sú profesionálne fotografie i vo svete atraktívnych selfie dôležité?

Polovica sveta nakupuje cez mobil – nakúpi aj u vás?

30.05.2024

Viac ako polovica svetovej populácie používa pri nákupoch na internete mobilný telefón. Ak sa pozrieme na Slovensko, čísla sú porovnateľné. Ako je váš internetový obchod pripravený na éru nakupovania cez smartfón? Spoznajte dôležité prvky optimalizácie vášho e-shopu pre mobilné zariadenia.

Rituály pre váš šťastný život – ráno s energiou a večer s relaxom

29.05.2024

V dnešnom svete je ľahké zabudnúť na seba. Neustále sme pod tlakom pracovných povinností, požiadaviek detí, rodiny a priateľov. Nájsť si čas na seba sa dá veľakrát prirovnať k luxusu. No čas pre seba je rozhodujúci pre naše fyzické i duševné zdravie. Skvelý spôsob, ako si vytvoriť okamihy pre seba a priniesť do života viac radosti a pohody, predstavujú ranné a [...]

vojna na Ukrajine, Rusko

BBC: Ruská armáda má kavalériu 21. storočia. Z motoriek

16.06.2024 08:55

Ruská armáda na ukrajinskom bojisku čoraz častejšie používa ľahkú techniku - motocykle a terénne vozidlá rôznej konštrukcie.

Izrael, Palestína, Pásmo Gazy

Izrael pozastaví každý deň boje na 11 hodín. Majú to byť 'taktické' prestávky na uľahčenie humanitárnej pomoci

16.06.2024 08:11

Izraelská armáda v časti južného Pásma Gazy každý deň na 11 hodín pozastaví vojenské operácie, aby uľahčila dodávky humanitárnej pomoci.

Čína, Si Ťin-pching v Elyzejskom paláci

USA sa nás snažia vyprovokovať k útoku na Taiwan, povedal podľa FT čínsky prezident von der Leyenovej

16.06.2024 07:35

Washington sa snaží Čínu vyprovokovať dodávkami zbraní na Taiwan aj inými krokmi, sú presvedčení viacerí v Číne.

Taliansko, Ukrajina, vojna na Ukrajine, Rishi Sunak, Volodymyr Zelenskyj

ONLINE: Zelenskyj je odhodlaný vzdorovať roky, podľa New York Times to povedal európskemu kolegovi

16.06.2024 07:00, aktualizované: 08:32

Ak nepostúpime teraz, tak to skúsime o rok, aj ďalší a ďalší. Podľa The New York Times to povedal Zelenskyj súkromne európskemu politikovi.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 534
Celková čítanosť: 767846x
Priemerná čítanosť článkov: 1438x

Autor blogu