Založ si blog

Úspech sa skrýva v detailoch: ako sme získali viac zákazníkov do našej cukrárne?

Na začiatku bol nápad a veľké zanietenie. Spolu so snúbenicou (dnes už manželkou) sme sa rozhodli otvoriť cukráreň. Nie však akúkoľvek, naším primárnym zameraním mali byť svadobné torty a väčšie akcie, na ktoré je potrebné pripraviť a doručiť desiatky či stovky zákuskov. Samotná prevádzka cukrárne pre verejnosť bola skôr na druhom mieste. Stret s realitou ale napokon vôbec nebol príjemný. Podelíme sa s vami o to, ako sa nám podarilo prekonať ťažké začiatky. 

Otvárať v dnešnej dobe cukráreň nie je nič jednoduché. Nie je problém nájsť si vhodné priestory, zabezpečiť vybavenie a prilákať pár návštevníkov z okolia, no dlhodobo udržiavať v chode cukráreň aj počas obmedzujúcich opatrení je poriadna fuška. V uplynulých mesiacoch nám tak nezostalo nič iné, ako trochu popracovať na našich procesoch, tak aby sme vôbec prežili. Nečakali sme, že naše podnikanie zachráni internet a celková zmena prístupu. Pochopili sme, že rozdiely medzi úspešnými a neúspešnými často spočívajú v detailoch. 

kolace
zdroj: pixabay.com

Aby sa o nás vedelo

Jednou z prvých otázok, ktorú sme riešili bolo, ako sa o našej cukrárni dozvedia ľudia z blízkeho okolia. Samozrejme, prvé čo nám napadlo boli letáky, ktoré sme dokonca aj pár hodín celkom prácne sami roznášali. Pár zvedavcov síce prišlo, no o dlhodobom efekte sa príliš hovoriť nedalo. Skoro sme teda pochopili, že na to musíme ísť inak. 

Skúsili sme to teda prostredníctvom webových stránok. Tie sme síce mali zamerané skôr pre svadobčanov a rôznych organizátorov akcii, no napadlo nám, prečo by si aj naša mala prevádzka nezaslúžila lepšiu prezentáciu. Stavili sme na lokálne vyhľadávanie a teda konkrétne optimalizáciu stránky našej prevádzky na to, aby zaujala každého, kto si v našom okolí túži pochutnať na lahodnom zákusku. Naši návštevníci nám mohli napísať recenzie a postupným zbieraním „hviezdičiek“ sme naozaj upútali. Zistili sme dokonca, že niektorí kvôli našim zákuskom prejdú aj cez celé mesto. 

lokálne vyhľadávanie
zdroj: pixabay.com

Zvládli sme sa rozbehnúť aj si udržať tempo

Netrvalo dlho a objednávky sa začali celkom slušne hrnúť. Vďačiť za to môžeme nielen prepracovanému webu, ale aj pozitívnym referenciám, ktoré si o nás záujemci mohli nájsť. Zvládnuť však naraz výrazný nárast objednávok a k tomu aj stále rastúci počet návštevníkov v prevádzke nebolo vôbec jednoduché. V situácii, kedy sme mali denne desiatky telefonátov, nestíhali objednávať suroviny a pracovali 16 hodín denne sme jednoducho museli hľadať riešenie. 

Tým riešením bol nakoniec ERP systém. Hoci nie sme veľká spoločnosť, ani nemáme desiatky zamestnancov, umožňuje nám lepšie plánovať procesy. Presne vieme, kedy sme komu čo sľúbili a naopak, kedy čo niekto sľúbil nám. Všetky objednávky vieme evidovať omnoho efektívnejšie a ocenili to aj naši zákazníci. Už v priebehu sekúnd sa vieme presne zorientovať v objednávkach a tiež v našich aktuálnych zásobách. Nestane sa nám teda, že by nám chýbali dekorácie na torty, prípadne, že by sme nevedeli pokryť aktuálny dopyt v cukrárni. 

Po uvoľnení opatrení v krajšej prevádzke

cukraren
zdroj: pixabay.com

Aby to samozrejme nebolo také všetko ideálne, začali platiť protipandemické opatrenia a našu prevádzku sme museli zavrieť, resp. obmedziť iba na výdajné okienko. Naše tržby zďaleka neboli také, ako keby sme mali normálne otvorené, ale aj toto ťažké obdobie sa nám podarilo zvládnuť. Keď sme už konečne mohli otvoriť, chceli sme ako vďaku za priazeň počas ťažkých časov usporiadať pre našich zákazníkov otváraciu párty a privítať ich v krajších priestoroch.  Našli sme si maľovanie firiem v Bratislave a nechali celú našu prevádzku vymaľovať do pestrých farieb. Nechýbali ozdoby na stenu, nové stoly a stoličky a ďalšie drobnosti. Naša malá cukráreň tak teraz vyzerá ešte lepšie a sme naplno pripravení na fungovanie bez obmedzujúcich opatrení. Držte nám palce. 

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

Dokáže vás (ne)prekvapiť cesta na letisko? Vyskúšajte taxi Vienna Bratislava

26.03.2024

Jarná dovolenka v exotike alebo medzinárodný kongres letecky? Vaše nové dobrodružstvo aj zbieranie podnetných informácií začne v komfortnom a spoľahlivom taxi Vienna Bratislava. Rezervujte si online transferovú taxi službu, ktorá vás odvezie z Bratislavy (letisko alebo centrum mesta) do Viedne (letisko alebo centrum mesta) bezpečne a načas. A prečo práve oni?

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 516
Celková čítanosť: 710697x
Priemerná čítanosť článkov: 1377x

Autor blogu