Založ si blog

Spracovávajte drevo na brikety ľahko a rýchlo vďaka kvalitnej technike

Drevené brikety si nachádzajú využitie aj dnes a dokonca stále častejšie ako plnohodnotná náhrada palivového dreva. Využijete ich v krbe, kachliach, ale aj v kotloch. Oproti spaľovaniu dreva ponúkajú drevené brikety niekoľko výhod, ktoré zvyšujú komfort pri vykurovaní. 

Prečo sa drevené brikety tešia takej popularite? 

Stúpajúci dopyt po drevených briketách motivoval mnohé väčšie aj menšie podniky, aby tento produkt zaradili do svojho výrobného programu. Koneční spotrebitelia totiž rýchlo pochopili, aké sú ich hlavné výhody, a tak sa tešia stále väčšej popularite. Len pre ilustráciu dodajme, že drevené brikety v porovnaní s palivovým drevom ponúkajú lepšiu výhrevnosť a vyžadujú si nižšie priestorové nároky na skladovanie. 

V prípade drevených brikiet je to však iba začiatok celého radu výhod. Spomenúť ešte môžeme jednoduchšiu manipuláciu, menej dymu pri spaľovaní a dokonca aj opätovnú využiteľnosť popola, napríklad na hnojenie záhrady. Zabudnúť nemôžeme ani na to, že drevené brikety v porovnaní s palivovým drevom ponúkajú aj citeľne vyššiu výhrevnosť.

Výhody drevených brikiet pre konečných spotrebiteľov sú teda zrejmé, ako to ale je s ich výrobou, do akej miery je náročná a ako sa dá zabezpečiť aj v rámci inak zameranej zabehnutej prevádzky? Dobrou správou je, že výroba brikiet nie je vôbec zložitá a rovnako tak ani nevyhnutné technické vybavenie nepatrí medzi najdrahšie. Ako aj v iných prípadoch, tak aj pri výrobe drevených brikiet môžete staviť na rôzne riešenia, v závislosti od vášho aktuálneho technologického vybavenia. Poďme sa teda pozrieť na jednotlivé možnosti. 

Základom je kvalitná surovina

Základom pre výrobu kvalitných drevených brikiet je samozrejme kvalitná surovina. Na výrobu brikiet sa využíva spravidla zmes pilín z tvrdého aj mäkkého dreva, ktorá briketám prepožičiava vyvážené vlastnosti. Najčastejšie pritom ide o kombináciu bukového a smrekového dreva, resp. kôry. 

Ak sa rozhodnete pre spracovávanie suroviny sami, bude dôležité, aby ste mali v prvom rade zdroj rôznych drevín a v druhom rade adekvátne možnosti ich spracovania. Na to vám výborne poslúžia pilové elektromotory, ktorých celé konštrukčné vyhotovenie je prispôsobené na spracovanie dreva. Umožňujú jednoduchú výmenu kotúčov, ako aj veľmi ľahkú montáž na rôzne typy pílových stolov. 

Lisovanie drevnej zmesi na brikety

Briketovacie lisy sa dnes vyrábajú v rôznych veľkostiach. Na ich pohon je veľmi vhodné využiť kvalitný elektromotor, ako zdroj spoľahlivého pohonu za každých okolností. Briketovací lis si môžete zadovážiť v rámci rôznych cenových kategórií – od jednoduchých na domáce použitie až po profesionálne lisy s možnosťou balenia brikiet na ich skladovanie a prípadnú distribúciu. Drevená briketa, ktorá opustí takýto lis je dokonale tuhá bez akýchkoľvek umelých spojív. Postará sa o to dostatočný tlak vo valcovej komore spolu so zvýšenou teplotou, a tým dosiahne požadovanú tuhosť. 

Zdroj: kelheim.cz

Briketovacia linka je profesionálnym riešením

Ak to s výrobou drevených brikiet myslíte vážne a chcete sa jej venovať v rámci podniku naplno, oplatí sa vám vybrať niektorú z profesionálnych briketovacích liniek. Ide o plnohodnotné výrobné riešenie pozostávajúce z podávačov, baliaceho zariadenia a dopravníkov, s ktorým zvládnete vyrobiť a rovno aj baliť kvalitné drevené brikety. 

Pri pohone briketovacích liniek sú spoľahlivým pomocníkom šnekové převodovky, ktoré vynikajú svojou spoľahlivosťou a odolnosťou. Celá linka môže zároveň spolupracovať s briketovacím drvičom a lisom, čím si ušetríte množstvo práce. 

Riešení na produkciu drevených brikiet teda existuje viacero a výroba tohto produktu má rozhodne potenciál aj do budúcnosti. Drevené brikety ešte určite budú žiadaným artiklom v rámci alternatívnych spôsobov vykurovania.

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

Dokáže vás (ne)prekvapiť cesta na letisko? Vyskúšajte taxi Vienna Bratislava

26.03.2024

Jarná dovolenka v exotike alebo medzinárodný kongres letecky? Vaše nové dobrodružstvo aj zbieranie podnetných informácií začne v komfortnom a spoľahlivom taxi Vienna Bratislava. Rezervujte si online transferovú taxi službu, ktorá vás odvezie z Bratislavy (letisko alebo centrum mesta) do Viedne (letisko alebo centrum mesta) bezpečne a načas. A prečo práve oni?

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 516
Celková čítanosť: 710604x
Priemerná čítanosť článkov: 1377x

Autor blogu