Založ si blog

Žiadate o rakúske prídavky? Nezabudnite na dôležité prílohy

rodinne pridavky rakusko

Slováci, ktorí pracujú v Rakúsku, môžu poberať rakúske rodinné prídavky. Vedeli ste, že prídavky na dieťa v Rakúsku je možné žiadať až 5 rokov spätne? K žiadosti sa prikladajú povinné prílohy, ktoré závisia od vašej životnej situácie. Určite ich nezabudnite priložiť, aby ste získali legálne prilepšenie pre vaše dieťa.

Nárok na rodinné prídavky v Rakúsku vám mohol vzniknúť, ak ste tam pracovali v rokoch 2019, 2020, 2021, 2022 a samozrejme 2023. Stačí, keď tam pracoval len jeden z rodičov, pričom detské prídavky sa týkajú biologických aj nevlastných detí.

Rodinné prídavky na dieťa – efektívne a maximálne

Žiadosti o rodinné prídavky z Rakúska (Familienbeihilfe) spracúva v Rakúsku daňový úrad, teda Finanzamt. Zoznam príloh k žiadosti súvisí s konkrétnou situáciou žiadateľa a líši sa od prípadu k prípadu.

Ak budú chýbať niektoré dokumenty, samotný proces bude pravdepodobne pozastavený. Bežne trvá vybavenie prídavkov na dieťa z Rakúska 6 mesiacov, čím môže byť tento termín ešte predĺžený.

Tip odborníkov: Prenechajte komunikáciu s rakúskym daňovým úradom odbornému konzultantovi, pre ktorého je to každodenná rutina.


Vyplniť žiadosť o rodinné prídavky Rakúsko


Prídavky na dieťa Rakúsko – povinný dokument číslo 1

Ako prvé si pripravte rodné listy detí, resp. dieťaťa, na ktoré prídavky žiadate.

Rodič môže poberať Familienbeihilfe na dieťa až do 18. roku života alebo až do 24. roku života, pokiaľ študuje na vysokej škole.

Dôležité: Výška rodinných prídavkov z Rakúska závisí od veku dieťaťa. Pre rok 2024 je to mesačne od 200,10 € do 259,40 €.

Prídavky na dieťa Rakúsko – povinný dokument číslo 2

Druhým dôležitým dokumentom je pracovná zmluva rodiča, ktorý pracuje alebo za posledných 5 rokov pracoval v Rakúsku.

Akékoľvek doklady zasielajte rakúskemu daňovému úradu vo forme kópií. V opačnom prípade by ste o ne mohli prísť.

Zoznam dokumentov v spolupráci s odborným konzultantom

Ďalšie dokumenty, ktoré potrebujete priložiť k žiadosti o prídavky na dieťa v Rakúsku, vám poradí odborník zo slovenskej sociálno-ekonomickej poradenskej spoločnosti.

Možností je viac, ako napríklad sobášny list, potvrdenie o zložení rodiny, potvrdenie o poberaní slovenských rodinných prídavkoch, potvrdenie o pokračovaní štúdia na vysokej škole alebo ročné zúčtovanie dane.

Nenechajte vybavovanie prídavkov na dieťa z Rakúska na pokus – omyl. Vyberte si spoľahlivého profesionála s praxou a získajte prilepšenie rodinného rozpočtu jednoducho, bezpečne a vďaka funkčnej aplikácii aj inovatívne.


Vyplniť žiadosť o rodinné prídavky Rakúsko


Foto: elements.envato.com

3 jednoduché kroky, jak do svého domova vpustit letní atmosféru

25.06.2024

Vytoužené léto je konečně tady, což potvrzují i předpovědi počasí, které ukazují stále více dnů, kdy rtuť teploměru přesahuje 30 °C. Pokud se chcete připravit na všechna lákadla a radovánky, které nejteplejší období roku přináší, máte ještě čas se připravit a postarat se o to, aby váš domov naplnila letní atmosféra. Stačí pár drobných změn a [...]

Práca s bremenami – ako nepreťažiť vašich zamestnancov

23.06.2024

Zdravie a bezpečnosť zamestnancov sú prioritou pre každého zamestnávateľa. Práca s bremenami patrí k bežným činnostiam, no môže mať vážne následky na zdravie, ak sa nevykonáva správne. Ako nepreťažiť zamestnancov pri práci s bremenami a dbať tak o ich zdravie?

Oleje do prania – prečo sú ideálne práve v lete

22.06.2024

Leto je tu a s ním aj túžba po sviežej a voňavej bielizni. Klasické aviváže už nestačia? Hľadáte niečo inovatívne a zároveň šetrné k vašej pokožke aj oblečeniu? Oleje do prania sú vynikajúcou možnosťou pre dlhotrvajúcu vôňu vašej bielizne.

Biden, Trump

Biden po slabom výkone v dueli na CNN: Z boja o Biely dom neodstúpim, voľby chcem vyhrať

28.06.2024 22:42

Bidenovi sponzori po jeho neistom vystúpení v debate zvažujú, čo ďalej. Podľa Bieleho domu mal Biden počas duelu nádchu a bolelo ho v krku.

polícia, NAKA, mimoriadne1, mim1

Siedmich obvinených z akcie Merkúr prepustili zo zadržania na slobodu

28.06.2024 21:42

Policajná akcia bola zameraná na zadržanie podozrivých osôb z ekonomickej trestnej činnosti.

Drucker

Drucker: Výchova generácie, ktorá raz bude posúvať štát, je výzvou pre každého

28.06.2024 21:30

Minister školstva to vyhlásil v mimoriadnom príhovore v RTVS pri príležitosti konca školského roka.

aktivisti, Just Stop Oil

V Británii zadržali 27 aktivistov údajne plánujúcich narušiť prevádzku letísk

28.06.2024 18:12

Skupina Just Stop Oil sa rôznymi spôsobmi snaží dosiahnuť, aby sa britská vláda zaviazala zastaviť vydávanie nových licencií na ťažbu fosílnych palív.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 544
Celková čítanosť: 782160x
Priemerná čítanosť článkov: 1438x

Autor blogu