Založ si blog

Letná sezóna je tu – zabezpečte, aby žiarila aj vaša pleť

skincare

Letná dovolenka plná oddychu a nových dobrodružstiev je o chvíľu tu. Skôr, ako sa vydáte na cesty po Slovensku alebo do ďalekej exotiky, venujte starostlivosť vašej pleti a telu. Tak zažiarite nielen počas dovolenky, ale i počas celého leta. Čo si dopriať, aby si leto užila aj vaša pleť?

Či pracujete na Slovensku, alebo máte prácu v zahraničí v Rakúsku, v Nemecku, v Holandsku, pripravte vašu pleť na letnú dovolenku, ktorú si určite dokonale užijete.

Hydratácia zvnútra aj zvonku

Počas letných mesiacov je alfou i omegou dokonalá hydratácia pleti zvonku aj zvnútra.

Pravidelný pitný režim vám pomôže udržiavať pleť hydratovanú zvnútra. Odporúčajú sa aspoň 2 litre vody denne, ale všetko závisí od vašich individuálnych potrieb.

Aby mala vaša pleť zabezpečenú hydratáciu zvonka, zvoľte ľahké pleťové krémy s hydratačnými zložkami, ako sú napríklad glycerín a kyselina hyalurónová. Extra dávku hydratácie vám poskytne hydratačná pleťová maska.

Tonizácia a čistenie pleti

V lete potrebuje vaša pleť správne, jemné a dôkladné čistenie, keďže práve počas týchto mesiacov sa viac potíte.

Tonizáciu pleti možno počas roka zanedbávate, no práve v lete vašu pleť osvieži, doplní hydratáciu a látky potrebné ne regeneráciu. Čo tak vyskúšať kvetinové alebo bylinkové vody?

Špeciálny tip: Nezabúdajte ani na špeciálnu starostlivosť o pleť s akné a zoberte si i na letnú dovolenku vašu osvedčenú kozmetiku, ako je napríklad Acnemy alebo iné vami overené prípravky.

skin care rutinaa

Ochrana pred slnkom

Uprednostnite opaľovací krém s vyšším ochranným faktorom a pravidelne si ho natierajte na pleť a telo podľa odporúčaní výrobcov.

Aj vaše pery, ktoré sú často prehliadané, si zaslúžia balzam s ochranným faktorom.

Samozrejmosťou sú slnečné okuliare, klobúky či oblečenie z ľahkých a vzdušných materiálov, ktoré oceníte počas dovolenkových výletov a prechádzkach pri mori.

Jemný peeling

Pred odchodom na dovolenku si môžete urobiť jemnú exfoliáciu, ktorá pomôže odstrániť odumreté bunky a pripraví vašu pleť na lepšie vstrebávanie hydratačných a ochranných prípravkov.

Ak použijete na dovolenke peeling, potom použite aj prostriedok s vyšším ochranným faktorom.

Predvídajte nečakané situácie

Dovolenková lekárnička so základnými liekmi a dezinfekčnými prípravkami je samozrejmosťou, ktorú si vložte do dovolenkového kufra medzi prvými.

Zároveň myslite i na cestovné balenia pleťových krémov, hydratačných vôd a krémov na opaľovanie, ktoré vám výborne poslúžia počas cestovania alebo vašich celodenných výletov.

Udržte vašu pleť a telo v skvelej kondícii počas leta a vychutnávajte si každý moment vášho nového letného dobrodružstva alebo oddychu.


Foto: elements.envato.com

3 jednoduché kroky, jak do svého domova vpustit letní atmosféru

25.06.2024

Vytoužené léto je konečně tady, což potvrzují i předpovědi počasí, které ukazují stále více dnů, kdy rtuť teploměru přesahuje 30 °C. Pokud se chcete připravit na všechna lákadla a radovánky, které nejteplejší období roku přináší, máte ještě čas se připravit a postarat se o to, aby váš domov naplnila letní atmosféra. Stačí pár drobných změn a [...]

Žiadate o rakúske prídavky? Nezabudnite na dôležité prílohy

24.06.2024

Slováci, ktorí pracujú v Rakúsku, môžu poberať rakúske rodinné prídavky. Vedeli ste, že prídavky na dieťa v Rakúsku je možné žiadať až 5 rokov spätne? K žiadosti sa prikladajú povinné prílohy, ktoré závisia od vašej životnej situácie. Určite ich nezabudnite priložiť, aby ste získali legálne prilepšenie pre vaše dieťa.

Práca s bremenami – ako nepreťažiť vašich zamestnancov

23.06.2024

Zdravie a bezpečnosť zamestnancov sú prioritou pre každého zamestnávateľa. Práca s bremenami patrí k bežným činnostiam, no môže mať vážne následky na zdravie, ak sa nevykonáva správne. Ako nepreťažiť zamestnancov pri práci s bremenami a dbať tak o ich zdravie?

Ivan Korčok, prezidentské voľby, Mária Kolíková

Poslanci odvolali šéfov výborov Šipoša a Kolíkovú

27.06.2024 19:02

Návrhy na odvolanie podali koaliční poslanci. Oba návrhy podporilo 76 zo 79 hlasujúcich poslancov.

tibor gašpar

Novým podpredsedom Národnej rady SR bude Tibor Gašpar

27.06.2024 18:58

Post sa uvoľnil po odchode poslanca Blahu, ktorý sa funkcie vzdal po zvolení do Európskeho parlamentu.

internát, areál, Zobor

Dažďová smršť zatopila centrum mesta aj nemocnicu. Výťahy nefungovali, pacientov vynášali na poschodia ručne

27.06.2024 18:05

Mesto pod Zoborom ráta škody na státisíce eur. Novozámockú nemocnicu museli zatvoriť, operácie tam „stopli“. Hrozil jej dokonca energetický blackout.

Tragická zrážka rýchlika a autobusu pri Nových Zámkoch

Šesť mŕtvych po tragickej zrážke vlaku a autobusu pri Nových Zámkoch. Šutaj Eštok: Obete sa zatiaľ nepodarilo identifikovať

27.06.2024 17:56, aktualizované: 22:25

K zrážke došlo na chránenom železničnom priecestí.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 544
Celková čítanosť: 781305x
Priemerná čítanosť článkov: 1436x

Autor blogu