Založ si blog

Prečo je dobrý vodár kľúčom k úspešnej rekonštrukcii bytu

vodar

Rekonštrukcia bytu a domu je vzrušujúca a stresujúca zároveň. Cesta k novej a modernejšej verzii vášho domova je častokrát ako strhujúce dobrodružstvo s množstvom prekážok. Jednou z dôležitých a prvotných častí sú vodoinštalačné práce. Práca vodára nie je len o oprave kvapkajúceho kohútika. Ako vám dobrý vodár uľahčí prestavbu vášho bytu?

Ideálne je, keď máte vodára v meste, kde žijete, napríklad v Bratislave vodár Bratislava, ktorý sa postará o vaše vodovodné potrubia vždy, keď sa čokoľvek vyskytne – aj po rekonštrukcii vášho bytu.

1. Kontrola a demontáž starých rozvodov

Pri kompletnej rekonštrukcii skontroluje vodár ako prvé existujúce vodoinštalácie a potrubia. Staré rozvody často vyzerajú tak, že sa tu pravidelne striedala poruchová služba voda a potrebujú výmenu kvôli bezpečnosti i predpísaným normám.

Vodár odborne demontuje staré rúry a vybavenie, aby uvoľnil priestor pre nové inštalácie.

2. Plánovanie nových rozvodov

Pri plánovaní nových vodovodných rozvodov je výhodná spolupráca majiteľov priestorov, vodára, prípadne architekta alebo projektanta, aby sa zladili požiadavky s efektivitou a praktickou stránkou.

Vodár vyberie správny materiál a technológie, pričom zohľadní umiestnenie sanity, zariadenia a spotrebičov.

3. Inštalácia potrubia, rozvodov a sanity

Vodár sa postará o kompletnú realizáciu vodovodných prác, od montáže potrubí a prípojok až po inštaláciu vaní, sprchových kútov, umývadiel, toaliet, kohútikov, odpadových systémov a prípojok pre práčky a umývačky riadu.

Pracuje precízne, aby boli všetky spoje tesné a bezpečné a aby ste sa vyhli možným nepríjemnostiam i únikom vody v budúcnosti. Súčasťou prác je jemné ladenie a nastavovanie sanitárnych zariadení, aby fungovali optimálne.

vodar instalater

4. Spolupráca a kontrola funkčnosti

Pri kompletnej rekonštrukcii bytu je dôležitá koordinácia jednotlivých prác. Pre hladký priebeh by mal vodár úzko spolupracovať s murármi, elektrikármi a obkladačmi.

Keď je všetko na svojom mieste, vodár dôkladne otestuje celý systém – tesnosť, správny prietok vody a fungovanie jednotlivých zariadení.

5. Inštalácia moderných technológií

Skúsenosti a odbornosť vodára oceníte pri inštalovaní moderných technológií, ako sú úsporné vodovodné batérie, zmäkčovače vody, inteligentné systémy na zistenie únikov vody alebo ekologické riešenia na zníženie spotreby vody. Na jednej strane si zvýšite životný komfort, na strane druhej šetríte vodou a energiami.

6. Údržba a dlhodobé riešenia

Po dokončení práce a kontrole systémov vám dobrý vodár odporučí spôsob a starostlivosť o nové vodoinštalačné zariadenia. Určite pridá rady o pravidelnej kontrole stavu potrubí, čistení potrubí a nechá vizitku pre prípad nečakanej situácie.

Nepodceňujte výber vodára nielen pri plánovaní rekonštrukcie, ale aj pri jednoduchej výmene umývadla či oprave sifónu – váš domov si ho zaslúži.


Foto: elements.envato.com

3 jednoduché kroky, jak do svého domova vpustit letní atmosféru

25.06.2024

Vytoužené léto je konečně tady, což potvrzují i předpovědi počasí, které ukazují stále více dnů, kdy rtuť teploměru přesahuje 30 °C. Pokud se chcete připravit na všechna lákadla a radovánky, které nejteplejší období roku přináší, máte ještě čas se připravit a postarat se o to, aby váš domov naplnila letní atmosféra. Stačí pár drobných změn a [...]

Žiadate o rakúske prídavky? Nezabudnite na dôležité prílohy

24.06.2024

Slováci, ktorí pracujú v Rakúsku, môžu poberať rakúske rodinné prídavky. Vedeli ste, že prídavky na dieťa v Rakúsku je možné žiadať až 5 rokov spätne? K žiadosti sa prikladajú povinné prílohy, ktoré závisia od vašej životnej situácie. Určite ich nezabudnite priložiť, aby ste získali legálne prilepšenie pre vaše dieťa.

Práca s bremenami – ako nepreťažiť vašich zamestnancov

23.06.2024

Zdravie a bezpečnosť zamestnancov sú prioritou pre každého zamestnávateľa. Práca s bremenami patrí k bežným činnostiam, no môže mať vážne následky na zdravie, ak sa nevykonáva správne. Ako nepreťažiť zamestnancov pri práci s bremenami a dbať tak o ich zdravie?

Búrka / Blesk / Hrom /

Blížia sa búrky, budú na väčšine miest Slovenska. Môžu priniesť krúpy, silný vietor a prudké lejaky

26.06.2024 10:40

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Rutte, Stoltenberg

NATO má nového šéfa. Mark Rutte povedie alianciu, rozhodli členské krajiny

26.06.2024 10:32

Novým generálnym tajomníkom Severoatlantickej aliancie bude doterajší holandský premiér Mark Rutte.

Bernadett, Fanni, levandule, Hubovo

Netradičný samozber. V levanduľovom mori môžete relaxovať, piknikovať aj si odniesť voňavý úlovok

26.06.2024 10:30

Nádhernú vôňu z levanduľovej farmy v dedinke Hubovo cítiť v celom jej okolí. Už len to a samotný pohľad na sýtu fialovú farbu týchto byliniek pôsobia relaxačne.

Peter Pellegrini prvá zahraničná návšteva, Petr Pavel

Pavel prijal na Pražskom hrade Pellegriniho. Uctil si obete masovej streľby na fakulte

26.06.2024 10:21

V zahranično-politickej oblasti budú témami rokovania nadchádzajúci summit NATO vo Washingtone, spolupráca pri zaisťovaní obrany, ruská agresia proti Ukrajine.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 544
Celková čítanosť: 780313x
Priemerná čítanosť článkov: 1434x

Autor blogu