Založ si blog

Patagonia: udržateľné tričko nie je mágia

Vo svete, kde každé vlákno spriada príbeh nášho vzťahu k planéte Zem, je výber oblečenia dôležitým rozhodnutím o tom, akú ekologickú stopu po sebe zanecháme. Priekopníci ekologických inovácií v oblasti outdoorového oblečenia z Patagonie nás vezmú do krajiny uvedomelej módy, kde sa aj obyčajné skromné tričko stane výrazom environmentálnej zodpovednosti a dobrodružstva.

Či už potrebuješ tričko na každý deň, alebo športové na cyklistiku, lyžovanie či túry v divočine, určite ho nájdeš tu: https://wilderoben.com/sk/brands/patagonia-1?muzi=tricka-a-tielka

Capilene Cool
Capilene Cool – minimálny dizajn, maximálny výkon

Tričko je však širší pojem než to, čo nám napadne v prvej sekunde. Od bavlnenej klasiky až po vysokofunkčné technologické vychytávky, vyrába Patagonia všetko. Ich tričká si získavajú stále väčšiu popularitu nielen medzi športovcami a outdoorovými nadšencami, ktorí potrebujú maximálny výkon, ale aj ako streetwear vďaka ich minimalistickej estetike, pohodliu a záväzkom k udržateľnosti, ktorý je v súlade s hodnotami mnohých ľudí. Je už len na tebe, čo presne potrebuješ. Tu je pár kľúčových pojmov, ktoré môžu byť nápomocné pri výbere.

Patagonia tričko
Patagonia tričko skombinuj s Baggies a si vystrojený na jarnú prechádzku

Regenerative organic cotton: tričká s týmto označením sú vyrobené z čistej organickej bavlny pestovanej na plantážach, ktoré prechádzajú na organické hospodárstvo. Jeho cieľom je používať prirodzené metódy, nevyčerpávať pôdu, zachovávať biodiverzitu, no program pomáha aj rodinám farmárov k lepšiemu životu. 

Responsibili-tee
Responsibili-tee: nakupovanie vyžaduje zodpovednosť tak ako lezenie

Responsibili-Tee sú tričká, ktoré samotná Patagonia vyhlasuje za tie s najmenšou ekologickou stopou. Keď si oblečieš takéto tričko, máš na sebe pár deka odrezkov látok a rovnaké množstvo PET fliaš zrecyklovaných na nepoznanie do mäkkej  a pohodlnej tkaniny, ktorá si vyslúžila certifikát bluesign®pre bezpečné a ekologické textílie.

funkčné tričko patagonia
Keď sa vyberieš do džungle, určite si zober funkčné tričko 

Capilene: produktová línia funkčných tričiek v niekoľkých materiálových mutáciách z recyklovaného polyesteru s rôznymi prímesami. Capilene Thermal je najteplejšie termoprádlo na zimu; Midweight je skvelá spodná vrstva na široké spektrum aktivít v chladnejšom počasí. Capilene Cool je zase ultra tenké a jemné tričko na namáhavejšie misie, kde oceníš jeho schopnosť bleskovo schnúť a odvádzať vlhkosť. K tomu antibakteriálna úprava, ktorá eliminuje vznik zápachu a udržuje tvoje triko svieže.

tričko patagonia
Klasické tričko využiješ na milión spôsobov

Využite silu profesionálnej fotografie pre váš e-commerce úspech

31.05.2024

Stále máte názor, že profesionálne fotografie pre vašu webovú stránku sú vyhodené peniaze? Skúsenosti marketérov a mnohých firiem však považujú kvalitné fotografie za dôležitú časť prezentácie produktov, služieb, značky. Prečo sú profesionálne fotografie i vo svete atraktívnych selfie dôležité?

Polovica sveta nakupuje cez mobil – nakúpi aj u vás?

30.05.2024

Viac ako polovica svetovej populácie používa pri nákupoch na internete mobilný telefón. Ak sa pozrieme na Slovensko, čísla sú porovnateľné. Ako je váš internetový obchod pripravený na éru nakupovania cez smartfón? Spoznajte dôležité prvky optimalizácie vášho e-shopu pre mobilné zariadenia.

Rituály pre váš šťastný život – ráno s energiou a večer s relaxom

29.05.2024

V dnešnom svete je ľahké zabudnúť na seba. Neustále sme pod tlakom pracovných povinností, požiadaviek detí, rodiny a priateľov. Nájsť si čas na seba sa dá veľakrát prirovnať k luxusu. No čas pre seba je rozhodujúci pre naše fyzické i duševné zdravie. Skvelý spôsob, ako si vytvoriť okamihy pre seba a priniesť do života viac radosti a pohody, predstavujú ranné a [...]

Čína, Si Ťin-pching v Elyzejskom paláci

USA sa nás snažia vyprovokovať k útoku na Taiwan, povedal podľa FT čínsky prezident von der Leyenovej

16.06.2024 07:35

Washington sa snaží Čínu vyprovokovať dodávkami zbraní na Taiwan aj inými krokmi, sú presvedčení viacerí v Číne.

Taliansko, Ukrajina, vojna na Ukrajine, Rishi Sunak, Volodymyr Zelenskyj

ONLINE: Zelenskyj je odhodlaný vzdorovať roky, podľa New York Times to povedal európskemu kolegovi

16.06.2024 07:00, aktualizované: 07:57

Ak nepostúpime teraz, tak to skúsime o rok, aj ďalší a ďalší. Podľa The New York Times to povedal Zelenskyj súkromne európskemu politikovi.

stíhačka, stíhačky, stíhačky na diaľnici

Na švajčiarskej diaľnici pristáli a štartovali stíhačky. Neutrálne Švajčiarsko chce byť bojaschopné

16.06.2024 07:00

Aj keď je Švajčiarsko neutrálne a nie je členom NATO, chce byť bojaschopné. Po napadnutí Ukrajiny má obavy zo zhoršujúcej sa bezpečnostnej situácie v Európe.

Rochester Hills, streľba

Strelec na predmestí Detroitu zranil osem ľudí, potom sa zabil

16.06.2024 06:30

Deväť ľudí, vrátane najmenej dvoch detí, utrpelo zranenia pri streľbe na predmestí Detroitu Rochester Hills.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 534
Celková čítanosť: 767808x
Priemerná čítanosť článkov: 1438x

Autor blogu