Založ si blog

Ako získať maximum pri vrátení daní len v 3 krokoch

dane

Slováci, ktorí pracujú v zahraničí, môžu požiadať o vrátenie daní. Náročný proces podania daňového priznania mimo Slovenska je možné uľahčiť a zefektívniť. Potom bude mať len 3 kroky. Rovnako, ako pri vrátení daní zo Slovenska.

Vrátenie daní zo zahraničia umožňuje jednotlivcom, ktorí pracovali alebo študovali v inom štáte, získať časť a vo vybraných prípadoch celú sumu zaplatených daní v cudzej krajine späť. Pre bežného daňového poplatníka to môže byť zaujímavým dodatočným finančným prilepšením.

Ak si chcete proces podania daňového priznania v zahraničí uľahčiť a zároveň z neho vyťažiť čo najviac, vyhľadajte spoluprácu s odbornou konzultantskou spoločnosťou zo Slovenska.

Poradenské spoločnosti poskytujú dokonca bezplatné online kalkulačky, kde si dopredu zistíte, či máte nárok na vrátenie daní zo zahraničia.

Vrátenie daní zo Slovenska

Nárok na vrátenie daní vzniká za určitých okolností aj pri podaní daňového priznania k dani z príjmov na Slovensku. Ak chcete získať preplatok späť, je to potrebné uviesť priamo v daňovom priznaní a zároveň vyplniť podstatné údaje.

Vo všeobecnosti sú pre vrátenie daní zo Slovenska dôležité 3 kroky:

1. Podať daňové priznanie za príslušné zdaňovacie obdobie podľa stanovených lehôt.

2. Priamo v daňovom priznaní uviesť požiadavku o vrátenie preplatku na dani, samozrejme podľa typu daňového priznania.

3. V príslušnej časti daňového priznania správne vyznačiť, o vyplatenej ktorej sumy sa žiada.

dane

Vrátenie daní zo zahraničia

Aj vrátenie daní zo zahraničia môže mať len 3 kroky. Určite je to o niečo zdĺhavejšie a podrobnejšie, ako pri vrátení daní zo Slovenska, no so zaujímavým a legálnym výsledkom.

Pokiaľ sa rozhodnete pre spoluprácu so sociálno-ekonomickou poradenskou spoločnosťou, potom bude vyzerať proces podania daňového priznania v zahraničí približne takto:

1. Najprv vyplníte online formulár a všetky dôležité registračné údaje (v mnohých prípadoch ide o užívateľsky priateľské aplikácie v mobile).

2. Priložíte všetky potrebné dokumenty, ktorých zoznam vám poskytne odborný konzultant.

3. Odošlete všetko konzultantskej spoločnosti a ona sa postará o ďalšie kroky procesu vrátenia daní zo zahraničia.

Tip odborníkov: K žiadosti o vrátenie daní zo zahraničia je potrebné podať aj slovenské daňové priznanie za príslušný kalendárny rok.

Odborný konzultant vám buď poradí, alebo vybaví celý proces vo vašom mene. Ak sa rozhodnete pre druhú možnosť, potom si už len počkáte na pripísanie sumy vrátených daní na váš účet.


Foto: elements.envato.com, tj-legal.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 731099x
Priemerná čítanosť článkov: 1403x

Autor blogu