Založ si blog

Ako maximalizovať výkon a životnosť elektromotora? 5 tipov odborníkov

V súčasnosti funguje nespočetné množstvo spotrebičov v domácnosti i priemyselných systémov vďaka sofistikovaným a premysleným elektrickým zariadeniam. Elektromotory, elektroprevodovky a frekvenčné meniče zabezpečujú mnoho procesov v priemysle, vo výrobe aj v službách. Ich zlyhania a poruchy môžu spôsobiť podnikom prestoje a straty. Spoznajte hlavné odporúčania, ktoré súvisia s dobrou údržbou a zvyšovaním životnosti elektromotorov.

Permanentné fungovanie elektromotorov pri špičkovom výkone súvisí s dlhodobou preventívnou údržbou a precízne plánovanou starostlivosťou o všetky zariadenia. Také sú odporúčania výrobcov, ako napríklad elektromotor Praha, ktorí v rámci technického poradenstva poskytujú svojim klientom konkrétne kroky, ako na to.

1. Vyhnite sa prehrievaniu a vysokým teplotám

Prehrievanie elektromotorov z akýchkoľvek príčin môže viesť k množstvu problémov s výkonom. Prehriatie spôsobujú väčšinou vysoké teploty prostredia, kde elektromotory pracujú. Jednou z možností prevencie je správny chladiaci a ventilačný systém.

Ďalšou potrebou je zladiť elektromotor s ideálnymi hodnotami prúdu, aby sa zabránilo prehriatiu (teda, aby začal pracovať pri svojej konštrukčnej teplote a aby „bežal“ v rozsahu prevádzkových teplôt).

2. Zabezpečte efektívnu prevádzku

Problémy s elektromotormi sa objavujú aj vtedy, keď dodávané napätie a prúd prekročia limit stanovený pre dané elektrické zariadenie alebo elektromotor.

Predchádzaním takýchto situácií je inštalácia frekvenčným meničov. Pokojne si vložte do vyhľadávača elektromotory-ostrava.cz a pre svoju prevádzku zabezpečte zariadenia, ktoré efektívne predĺžia životnosť vašich elektromotorov.

3. Znížte prach a odstraňujte nečistoty

Aj prach a nečistoty v prostredí, kde elektromotory pracujú, spôsobujú poruchy prevádzky. Môže dôjsť k zablokovaniu chladiaceho ventilátora, môže sa porušiť izolačná schopnosť izolácie vinutia, prípadne sa prejaví iná chyba.

Veľmi jednoducho ochránite vaše elektromotory pred znečistením použitím krytov a tieniacich zariadení.

vybo electric

4. Vyberte správny elektromotor

Výber správneho elektromotora pre stanovenú úlohu priamo súvisí s jeho efektívnym fungovaním. Poddimenzované elektromotory sa skôr prehrejú a ani nemusia naplniť očakávania aplikácie. Predimenzované motory môžu pre daný účel znamenať zbytočne vysoké investície.

Venujte pri nákupe elektromotorov primeranú pozornosť samotnému procesu výberu a pokojne sa už v prvej fáze analýzy spojte s odborníkmi ako slovenský elektromotor Prešov. Mnohoročné skúsenosti so štandardnými požiadavkami i špecifickými potrebami iných zákazníkov sú ideálnou pomocou pri výbere adekvátnych elektromotorov pre vaše (aj netypické) riešenie.

5. Pozor na vlhkosť

Vo všeobecnosti sú elektrické zariadenia náchylné na vlhkosť. Vplyvom vlhkého prostredia môže byť poškodená izolácia elektromotora, a tým aj životnosť celého zariadenia.

Starostlivo zvážte priestor, kde budú elektromotory umiestnené vo vašej prevádzke, a pokojne v ich blízkosti nainštalujte aj zariadenia na monitorovanie vlhkosti.

Aktuálnym trendom je výroba elektromotorov podľa špecifických požiadaviek zákazníkov. S rastúcimi nárokmi na digitalizáciu, robotizáciu a zdieľané ovládanie výrobných procesov musia výrobcovia elektromotorov, elektroprevodoviek a frekvenčných meničov pracovať s efektívnejšími a do detailov premyslenými typmi vysokokvalitných elektromotorov.

Kto vo svete elektromotorov reaguje na náročné požiadavky, doslova šité na mieru, ten má zaručený úspech v podobe optimálneho výrobného procesu, úspor energií a rastu celkovej ziskovosti.


Foto: elements.envato.com, elektromotory-presov.sk

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 732581x
Priemerná čítanosť článkov: 1406x

Autor blogu