Založ si blog

5 tipov, ako prispôsobiť marketingové aktivity pre rok 2023

marketing plan

Nie je žiadnou novinkou, že digitálny svet sa neustále vyvíja a držať krok s najnovšími trendmi si vyžaduje nemálo úsilia. Technológie neustále napredujú a spolu s nimi sme svedkami aj nových príležitostí pre firmy, ako osloviť svoje cieľové publikum. Vyzerá to tak, že práve rok 2023 sa bude niesť v tak trochu revolučnom duchu, poďme sa preto v piatich bodoch pozrieť na to, čo môžeme očakávať a ako týmto trendom prispôsobiť marketingové aktivity. 

V hlavnej úlohe umelá inteligencia

Tiež sa vám zdá, že slovné spojenie umelá inteligencia počúvate z každej strany? Rozhodne nie ste sami! Jedným z najsilnejších trendov, ktoré môžeme v tomto roku očakávať, je používanie umelej inteligencie na automatizáciu procesov v rámci online marketingu – od tvorby newsletterov v rámci email marketing kampane cez tvorbu príspevkov na sociálne siete, až po tvorbu iného textového obsahu.

Automatizácia, pri ktorej dokáže byť umelá inteligencia už v súčasnom stave veľmi nápomocná, prináša časovú úsporu, menej námahy a v neposlednom rade aj optimalizáciu procesov. 

Nechajte za seba komunikovať chatbota

Pri využití umelej inteligencie ešte chvíľku zostaňme. Svoje uplatnenie si totiž nachádza aj v prípade chatbotov. Ak ešte stále komunikujete so zákazníkmi priamo a prostredníctvom „živej“ podpory, nie je na tom pochopiteľne nič zlé, no správne nastavený chatbot vám ušetrí množstvo času, ktoré by ste inak venovali odpovediam na opakujúce sa otázky. Vďaka menšiemu návalu sa potom budete mať priestor venovať špecifickejším problémom vašich zákazníkov a tým citeľne vylepšíte úroveň zákazníckeho servisu. 

chatbot

Personalizácia a hyper-zacielenie

Schopnosť personalizovať obsah nie je pochopiteľne žiadnou novinkou, čím lepšie a čím podrobnejšie totiž budete cieliť, tým efektívnejšia bude aj vaša marketingová komunikácia. Ďalším krokom v tomto smere je tzv. hyper-targeting, ktorým je cielenie na základe špecifických kritérií, ako je poloha, záujmy, vek alebo iné demografické údaje. To umožňuje vytvárať doslova na mieru „šitý“ obsah s vysokou relevanciou voči jednotlivým cieľovým skupinám. 

Je to skrátka veľmi podobné, ako aj pri návrhoch stavieb. Rovnako, ako vám Kosi architekti Bratislava navrhnú stavbu a priestor presne podľa vašich predstáv a potrieb, rovnako aj komplexná marketingová stratégia by mala čo najpodrobnejšie zohľadňovať špecifické potreby. 

Krátke videá budú ešte väčší hit

Nie je to tak dávno, čo sociálna sieť Tik Tok začala obsadzovať popredné pozície medzi sociálnymi sieťami a zároveň netrvalo dlho, kým trend krátkych videí začal dobývať aj ostatné platformy. Krátke teda videá teda už zďaleka nie sú iba výsadou Tik Toku, ale nájdete ich aj na Instagrame či YouTube. Ak ste tak doteraz neurobili, tak práve v tomto roku by ste mali zaradiť tvorbu krátkych videí do svojho marketingového mixu. Nemusíte sa pritom nechať odradiť tým, že by vaša tvorba zostala na okraji záujmu, ak tému podáte pútavo, svoju cieľovú skupinu určite oslovíte. 

Možno vás prekvapí, že napríklad na TikToku nájdete pomerne dosť videí do zubárov a rôznych iných lekárov, ktorí odhaľujú tajomstvá svojej profesie a dostáva sa im veľmi veľa pozornosti, a to dokonca aj od tých, ktorí návštevu lekára spravidla odkladajú. Na sociálnych sieťach so svojimi krátkymi videami teda dokážete zabodovať aj ako záchovná stomatológia Bratislava

tvorba reels videi

Posilnite imidž vašej firmy

V záplave rôzneho obsahu je čoraz ťažšie odlíšiť sa, avšak na to, aby sa vám to podarilo môžete stále siahnuť po niektorých metódach z off-line sveta, akou je napríklad potlač na tričká, ktoré nosíte pri práci či milá pozornosť, ktorú vaši zákazníci vôbec neočakávajú, no pomôže im v každodennom živote. Oba svety, teda online a offline, môžete zaujímavým spôsobom prepojiť vlastnou kolekciou oblečenia či módnych doplnkov. Umožnite vašim zákazníkom, aby sa z nich mohli stať vaši fanúšikovia a pomaly ale isto vyšliapnete smerom k tomu, že sa z vás stane love brand.


Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 730304x
Priemerná čítanosť článkov: 1402x

Autor blogu