Založ si blog

Ako vám pomôže Detralex na kŕčové žily?

krcove zily

Keď sa vám na nohách objavia nepekné metličky, nemávnite len rukou. Zdanlivá kozmetická záležitosť sa časom môže premeniť na zdravotný problém. Existuje niekoľko možností, ako uľaviť od kŕčových žíl – pančuchy, Detralex či zmena stravy.

Príčiny vzniku kŕčových žíl

Zväčšené a zohýbané povrchové žily či modré hrčky a uzly sa najčastejšie tvoria na dolných končatinách. A viac u žien ako u mužov.

Začiatok kŕčových žíl môže byť spojený s opuchom nôh, svrbením kože, brnením, pocitom ťažkých nôh, kŕčmi či bolesťou nôh.

K tvorbe varixov môžu prispievať hormonálne zmeny v tehotenstve, dedičné faktory, sedavé zamestnanie alebo naopak dlhodobé státie.

Pravidelné lekárske sledovanie žíl, starostlivosť o kŕčové žily v domácom prostredí, používanie doplnkov a liekov na kŕčové žily, nosenie kompresných pančúch a v prípade potreby operatívny zákrok patria k možnostiam liečby varixov.

Prevencia kŕčových žíl je lepšia

Ak nechcete dať kŕčovým žilám šancu, chráňte vaše žily pred poškodením.

Účinnou prevenciou pred ich vznikom je pravidelný pohyb, nosenie pohodlného oblečenia, striedavé sprchovanie teplou a studenou vodou, správny a pravidelný pitný režim a udržiavanie si svojej ideálnej hmotnosti.

krcove zily

Detralex a liečba kŕčových žíl

Úľavu od pocitu ťažkých nôh a opuchov vám poskytnú voľno predajné masti, ktoré obsahujú účinné látky na zmiernenie prejavov varixov.

Pri liečbe kŕčových žíl sa používajú aj lieky, ako napríklad Detralex. Práve tento liek je akousi prvou pomocou pre žily a pomôže aj pri hemoroidoch.

Detralex je určený len pre dospelých. Pri užívaní lieku sa pacienti stretli s vedľajšími účinkami v podobe tráviacich ťažkostí (hnačka, zvracanie, nevoľnosť), no môže dôjsť až k zápalu hrubého čreva či bolesti hlavy spojenej so závratom.

Dlhodobé riešenie pri liečbe kŕčových žíl

Doživotným riešením pri liečbe varixov je nosenie kompresívnych pančúch. Samotné kŕčové žily nevyliečia, ale zabránia zhoršeniu ich stavu a uľavia od ťažkostí.

Tu je dôležitý výber správnej veľkosti a typu kompresívnych pančúch či podkolienok, s čím vám rád pomôže váš lekár alebo lekárnik.

Pri liečbe a prevencii vzniku kŕčových žíl sa odporúča strava bohatá na rutín (čučoriedky, brusnice, hrozno, čerešne, pohánka).

Nepodceňujte dnes už civilizačné ochorenie. Hneď pri prvých príznakoch kŕčových žíl si zvoľte pravidelnú starostlivosť o vaše nohy a zmenu životného štýlu.

Foto: elements.envato.com

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

Dokáže vás (ne)prekvapiť cesta na letisko? Vyskúšajte taxi Vienna Bratislava

26.03.2024

Jarná dovolenka v exotike alebo medzinárodný kongres letecky? Vaše nové dobrodružstvo aj zbieranie podnetných informácií začne v komfortnom a spoľahlivom taxi Vienna Bratislava. Rezervujte si online transferovú taxi službu, ktorá vás odvezie z Bratislavy (letisko alebo centrum mesta) do Viedne (letisko alebo centrum mesta) bezpečne a načas. A prečo práve oni?

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 516
Celková čítanosť: 710298x
Priemerná čítanosť článkov: 1377x

Autor blogu