Založ si blog

Správny reporting ušetrí vašej firme nemalé peniaze a pomôže vám dosahovať lepšie výsledky

Podávanie výkazov a rôznych hlásení nepatrí vo firmách medzi obľúbené činnosti. Ak sa však vykonáva správne a efektívne, pre firmu môže byť jedným z hnacích motorov a prostriedkom, ako sa posúvať vpred. Vysvetlíme vám, čo vám prinesie kvalitný reporting a nezabudneme pridať ani tipy, ako na to. 

Dostať sa v správny čas k potrebným a presným informáciám. Tak môžeme jednou vetou popísať, čo by malo byť základným cieľom kvalitného reportingu. Každé oddelenie vo firme, ako napríklad marketingové, obchodné, právne či finančné, totiž sleduje iné ukazovatele. Najmä vo väčších firmách preto často vznikajú problémy, kedy sú údaje nielenže rôzne získavané, ale naprieč oddeleniami aj rozdielne interpretované, čo neumožňuje v pravý čas prijímať tie správne rozhodnutia. 

reporty vo firme
zdroj: elements.envato.com

Orientujte sa na centralizáciu

Obyčajné vedenie účtovníctva nedostatky často neodhalí a keď už, tak až vtedy, keď je neskoro. Kvalitný reporting je preto spôsobom, ako sa dostať k dôležitým dátam čo najskôr a realizovať na ich základe rozhodnutia, ktoré firmu posunú vpred. Z tohto dôvodu je vhodné dáta centralizovať a ak ste doteraz žiadny vnútropodnikový systém nepoužívali, výborným začiatkom môže byť Flowii CRM systém

Dajte údajom jednotnú formu

Ako sme už spomenuli, každé oddelenie sa primárne venuje niečomu inému a k jednej problematike môžu mať rôzne oddelenia aj rozličné prístupy. Pre správnu interpretáciu je dôležité, aby ste mali údaje nielen pekne pohromade, ale aj v jednotnej, teda štandardizovanej podobe. 

firemne data
zdroj: elements.envato.com

Rýchlosť a dostupnosť údajov rozhoduje

Pozornosť sa v čoraz väčšej miere obracia na tzv. ad-hoc reporting. Ide o nastavenie a automatizáciu procesov, vďaka ktorým sa k dôležitým informáciám dostanete prakticky hneď. Veľmi užitočný je v tomto moderný ERP systém, aký nájdete napríklad na https://www.flowii.com/cz/. Dostať sa včas k tým správnym informáciám môže mať kľúčový význam nielen pre správne rozhodovanie, úsporu času ale taktiež pre ich efektívne zdieľanie v rámci firmy. 

Napokon, najmä vo väčších firmách je reporting veľmi náročnou disciplínou, ktorej zvládnutie si vyžaduje počiatočné nastavenie procesov a osvojenie si viacerých zásad. Vhodným odrazovým mostíkom je využitie profesionálnych reportingových služieb z https://www.crowe.com/sk.

zdielanie dolezitych udajov
zdroj: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 730066x
Priemerná čítanosť článkov: 1401x

Autor blogu