Jesť po šiestej večer? Môžete aj vtedy, ak sa snažíte schudnúť!
23. novembra 2021 12:21,
Prečítané 2 035x,
blogger,
KOMERČNÝ BLOG,
Životný štýl
Najesť sa po šiestej večer je počas chudnutia zakázané! Stretli ste sa už aj vy s týmto tvrdením? Asi áno, pretože tento mýtus je medzi ľuďmi stále veľmi rozšírený. Pevne však stanoviť akúkoľvek hodinu počas dňa, po ktorej by ste nemali nič jesť, je však nezmysel. Navyše, hladovať po večeroch vám pri chudnutí príliš nepomôže. Ako to teda je s chudnutím a konzumáciou jedál vo večerných hodinách?
zdroj: pixabay.com
Ak vám záleží na zdravom stravovaní a snažíte sa zhodiť pár kíl, mali by ste si zostaviť jedálniček a naplánovať si, kedy počas dňa budete jesť. Silnou zbraňou pri chudnutí je teda určitá pravidelnosť, pestrá strava a dôsledné stráženie prijatých kalórií. Zásada, že večer by ste nemali už nič jesť, je už dávno prekonaná. Lepším pravidlom je, aby ste si posledné plnohodnotné jedlo v rámci dňa dopriali približne 2,5 až 3 hodiny pred spaním. Znamená to, že spať nepôjdete s plným, ale ani prázdnym žalúdkom.
Nemenej dôležitý je aj výber jedál na večer. Vo všeobecnosti sa odporúča vyhnúť príliš mastným alebo sladkým pokrmom a taktiež sa netreba prejedať. V dobre zostavenom jedálničku by vám preto nemali chýbať ani také pokrmy, ktoré si môžete bez akýchkoľvek výčitiek vychutnať aj vo večerných hodinách. Skvelým doplnkom sú napríklad zeleninové diétne polievky s minimom kalórií, ale zároveň skvelou chuťou.
Ak sa pohybujete v remesle, stavebníctve, skladoch či v akejkoľvek profesii, kde je pracovné oblečenie nevyhnutnosťou, určite ste sa už zamysleli, ako na ňom čo-to ušetriť. Kvalitné pracovné odevy nie sú práve najlacnejšia položka a niekedy dokážu poriadne zaťažiť peňaženku. Práve preto je rozumné sledovať výpredaje a nakupovať s rozumom. No kedy je ten správny čas [...]
Pripraviť si doma skutočne chutný hamburger nie je žiadna veda, no chce to trochu starostlivosti, kvalitné suroviny a chuť experimentovať. Ak ste doteraz verili, že ten najlepší burger dostanete len v prevádzke s rýchlym občerstvením, tento článok vás presvedčí o opaku. Domáci hamburger môžete doladiť podľa vlastnej chuti, použiť čerstvé a poctivé suroviny a vytvoriť [...]
Dobrý nápad a poctivo vybudovaná značka dnes nestačia. Lokálne podniky v Bratislave čelia silnej konkurencii, rýchlemu technologickému vývoju a neustále sa meniacemu správaniu zákazníkov. Práve preto čoraz viac značiek hľadá pomoc u digitálnych agentúr. Tie im totiž prinášajú nielen know-how, ale aj reálne výsledky, ktoré sa odzrkadľujú na raste, viditeľnosti aj [...]
Celá debata | RSS tejto debaty