Založ si blog

Dá sa urýchliť vrátenie daní z Nemecka?

Slováci pracujúci v Nemecku majú možnosť požiadať o vrátenie daní z Nemecka. Suma legálneho daňového preplatku môže byť skutočne lákavá, no dôležité je, ako rýchlo ju uvidíte na vašom účte. Je možné urobiť niečo pre urýchlenie vrátenia daní z Nemecka?

Čo je vrátenie daní z Nemecka?

Vrátenie daní z Nemecka je vlastne podaním nemeckého daňového priznania, pri ktorom môžete získať späť preplatok na dani z príjmu.

Žiadosť o vrátenie daní môžete podať sami, cez vášho účtovníka alebo v spolupráci s odbornou sociálno-ekonomickou spoločnosťou zo Slovenska. Pokiaľ si chcete celý proces zjednodušiť a zároveň získať maximum, tretia možnosť je ideálna.

Kto rieši vrátenie daní a ako dlho to trvá?

Nemecké daňové priznanie sa podáva na príslušnom daňovom úrade Finanzamt a celý proces môže trvať niekoľko týždňov, v priemere 16 týždňov.

Presný čas je ťažké určiť, keďže závisí od celkovej vyťaženosti úradu a tiež kompletnosti vašej žiadosti a priložených príloh.

Ako urýchliť vrátenie daní z Nemecka?

Proces ako taký sa urýchliť nedá, je to plne v kompetencii Finazamt. Existuje ale niekoľko možností, ako nepredlžovať dobu vybavenia a pripísania peňazí na váš účet.

Prvou možnosťou je, že dobre vypíšete žiadosť a doložíte všetky nevyhnutné dokumenty, a to čo najskôr. Čím skôr daňové priznanie podáte, tým skôr môžete očakávať vrátenie daňového preplatku.

Akúkoľvek nejasnosť alebo otázku prekonzultujte s profesionálnym konzultantom. Žiadosť a všetky údaje vyplňte správne, pravdivo a úplne a nezatajujte žiadnu skutočnosť.

Mnohé poradenské spoločnosti ako napríklad TJ-Legal poskytujú online spoluprácu pri podaní žiadosti o vrátenie daní z Nemecka. Tak vyplníte potrebné údaje a priložíte doklady z vášho mobilu – kedykoľvek a kdekoľvek.

Vrátenie daní z Nemecka môže byť náročný proces, ktorý si vyžaduje čas a znalosti. Ak vám záleží na úplnosti žiadosti, ktorá môže podporiť rýchlosť vybavenia, požiadajte o spoluprácu odborných konzultantov z poradenskej spoločnosti, ako je TJ-Legal.


Foto: elements.envato.com

Neobyčajný priestor pre neobyčajné chvíle – prečo si vybrať bioklimatickú pergolu?

31.08.2024

Terasy pri rodinnom dome sú v súčasnosti žiadaným exteriérovým doplnkom. Zaujímavý trend predstavujú bioklimatické pergoly, ktoré kombinujú krásu, funkčnosť a moderné technológie. Prečo sú bioklimatické pergoly ideálnou voľbou, ak túžite po vonkajšom priestore, kde budete tráviť celý rok?

Prečo váš obsah potrebuje viac ako len slová

30.08.2024

Chcete, aby bol váš e-shop úspešný? Zamerajte sa na kvalitný obsah. Content marketing je stále dôležitým nástrojom pre podporu online obchodov a predaja. Ak chcete udržať váš online biznis na špici, sledujte 3 trendy v oblasti content marketingu.

Zabudnite na starosti s faktúrami – objavte silu fakturačných aplikácií

28.08.2024

Ste začínajúci podnikateľ alebo freelancer? Nechcete sa trápiť zdĺhavou tvorbou faktúr? Riešenie je jednoduché a efektívne – využite aplikáciu na tvorbu faktúr. Zjednodušte si administratívu a venujte sa kreatívnym aktivitám a vášmu podnikaniu.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 552
Celková čítanosť: 828983x
Priemerná čítanosť článkov: 1502x

Autor blogu