Založ si blog

5 mýtov krtkovaní, ktorým veľa ľudí ešte stále verí

upchate potrubie

Úplné upchatie odpadového potrubia a zablokovanie odtokov môže spôsobiť doslova hororové výjavy a preto sú nočnou morou každého majiteľa bytu, domu alebo akejkoľvek inej nehnuteľnosti. Keď nastane havarijná situácia, profesionálne krtkovanie Bratislava je často jediným účinným riešením, pomocou ktorého sa odstráni prekážka a obnoví plynulý prietok v potrubí. Krtkovanie je navyše veľmi zaujímavým remeslom, o ktorom ale stále koluje množstvo mýtov a nepresných predstáv. Vyvrátime vám 5 najrozšírenejších a poradíme tiež, čo robiť, aby vás potrubie netrápilo.

Správny chemický prípravok odstráni akúkoľvek upchávku

Ak sa vám doma upchá odtok, vaše kroky povedú najskôr do drogérie, kde nájdete rôzne prípravky na čistenie odtokov. Tie majú rôznu intenzitu účinku, no treba si uvedomiť, že určené sú len na menšie upchávky a uvoľňovanie ľahších usadenín. 

Pri väčších a pevných prekážkach v potrubí, ktorý vznikli napríklad v dôsledku hromadenia vlasov, zvyškov jedla, tuku či vzpriečením rôznych predmetov, jednoducho stačiť nebudú. Ako najlacnejšiu metódu riešenia problému s odtekaním ju síce vyskúšať môžete, no pamätajte, že príliš časté a intenzívne používanie týchto prípravkov môže nenávratne poškodiť potrubie. 

Svojpomocné krtkovanie zvládne doma každý

Podľa návodov na internete môžete nadobudnúť pocit, že krtkovanie pomocou špirály je vlastne celkom jednoduché a zvládne ho každý. Vôbec to tak nie je. Ak patríte medzi tých zručnejších a máte doma podobne zručného pomocníka, tak so špirálou z hobby marketu jednoduchšie krtkovanie zvládnete. Aj tak ale pôjde skôr o „skúšanie na slepo“, pretože bez predchádzajúcej inšpekcie kamerou, nezistíte presne, kde sa nachádza zdroj problémov. Ak si vyberiete krtkovanie Dunajská Streda, máte istotu nielen správneho postupu, ale ja dôkladnej identifikácie príčiny.

oprava upchateho potrubia

Krtkovacia špirála nemôže potrubie poškodiť

Na čistenie potrubia a kanalizácie sa najčastejšie používa preťahovacie pero, nazývané aj ako krtkovacia špirála a bežne sú dostupné s rôznymi dĺžkami a priemermi. Hoci nejde o drahý nástroj a v určitých prípadoch špirála na čistenie potrubia je schopná problém vyriešiť, v neskúsených rukách dokáže narobiť aj viac škody ako úžitku. V prípade plastového potrubia hrozí pri neopatrnom používaní krtkovacej špirály jeho prederavenie, ktoré sa bude pripomínať napríklad vlhnutím stien.

Pri čiastočnom upchatí ešte netreba krtkovať

Toto je veľmi častý a nebezpečný omyl! Čiastočné upchatie potrubia je potrebné riešiť čo najskôr a nečakať na zhoršenie situácie. Takýto stav môže totiž relatívne rýchlo spôsobiť úplné upchatie odtoku alebo dokonca prasknutie potrubia a spôsobiť havarijný stav. Akokoľvek sa vám profesionálne krtkovanie môže zdať drahé, tak odstraňovanie následkov vytopenia v dôsledku prasknutého alebo upchatého potrubia bude ešte drahšie.

Profesionálne krtkovanie je zbytočne drahé

Pozreli ste si krtkovanie Trnava cenník a zdajú sa vám uvedené sumy vysoké? Na prvý pohľad sa môže zdať, že profesionálne krtkovanie je drahé, na druhej strane ale ide o trvalé riešenie pomocou modernej techniky, ktoré vám potenciálne ušetrí ďalšie výdavky v budúcnosti. 


Foto: elements.envato.com

Využite silu profesionálnej fotografie pre váš e-commerce úspech

31.05.2024

Stále máte názor, že profesionálne fotografie pre vašu webovú stránku sú vyhodené peniaze? Skúsenosti marketérov a mnohých firiem však považujú kvalitné fotografie za dôležitú časť prezentácie produktov, služieb, značky. Prečo sú profesionálne fotografie i vo svete atraktívnych selfie dôležité?

Polovica sveta nakupuje cez mobil – nakúpi aj u vás?

30.05.2024

Viac ako polovica svetovej populácie používa pri nákupoch na internete mobilný telefón. Ak sa pozrieme na Slovensko, čísla sú porovnateľné. Ako je váš internetový obchod pripravený na éru nakupovania cez smartfón? Spoznajte dôležité prvky optimalizácie vášho e-shopu pre mobilné zariadenia.

Rituály pre váš šťastný život – ráno s energiou a večer s relaxom

29.05.2024

V dnešnom svete je ľahké zabudnúť na seba. Neustále sme pod tlakom pracovných povinností, požiadaviek detí, rodiny a priateľov. Nájsť si čas na seba sa dá veľakrát prirovnať k luxusu. No čas pre seba je rozhodujúci pre naše fyzické i duševné zdravie. Skvelý spôsob, ako si vytvoriť okamihy pre seba a priniesť do života viac radosti a pohody, predstavujú ranné a [...]

zelenskyj, summit, švajčiarsko, ukrajina,

Zelenskyj: Keby Rusko malo záujem o mier, nebola by žiadna vojna

15.06.2024 20:45, aktualizované: 21:35

Na mierovom summite o Ukrajine vo Švajčiarsku sa zúčastňuje viac ako 90 krajín a osem medzinárodných organizácií.

francúzsko, Protest, krajná pravica

Desaťtisíce Francúzov protestovali proti krajnej pravici, môže vyhrať predčasné voľby

15.06.2024 19:53

Francúzsky prezident Macron vyhlásil predčasné voľby po neúspechu svojho centristického tábora v minulotýždňových eurovoľbách.

žilina, polícia,

Otrasný nález. V meste Rajec našli bezvládne telo novorodenca

15.06.2024 19:14, aktualizované: 20:20

Stať sa tak malo vedľa materskej škôlky.

Peter Pellegrini, inaugurácia

Bude Pellegrini nadstranícky? Bude z neho skôr Gašparovič než Kováč, hovoria odborníci. Podporu koalície ešte bude potrebovať

15.06.2024 19:00

Politológovia nepredpokladajú, že sa Pellegrini voči vláde bude vymedzovať. Podporu koalície ešte bude potrebovať pri prípadnej opätovnej kandidatúre. Môže však prekvapiť.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 534
Celková čítanosť: 767774x
Priemerná čítanosť článkov: 1438x

Autor blogu