Založ si blog

Ako vám pomôže Detralex na kŕčové žily?

krcove zily

Keď sa vám na nohách objavia nepekné metličky, nemávnite len rukou. Zdanlivá kozmetická záležitosť sa časom môže premeniť na zdravotný problém. Existuje niekoľko možností, ako uľaviť od kŕčových žíl – pančuchy, Detralex či zmena stravy.

Príčiny vzniku kŕčových žíl

Zväčšené a zohýbané povrchové žily či modré hrčky a uzly sa najčastejšie tvoria na dolných končatinách. A viac u žien ako u mužov.

Začiatok kŕčových žíl môže byť spojený s opuchom nôh, svrbením kože, brnením, pocitom ťažkých nôh, kŕčmi či bolesťou nôh.

K tvorbe varixov môžu prispievať hormonálne zmeny v tehotenstve, dedičné faktory, sedavé zamestnanie alebo naopak dlhodobé státie.

Pravidelné lekárske sledovanie žíl, starostlivosť o kŕčové žily v domácom prostredí, používanie doplnkov a liekov na kŕčové žily, nosenie kompresných pančúch a v prípade potreby operatívny zákrok patria k možnostiam liečby varixov.

Prevencia kŕčových žíl je lepšia

Ak nechcete dať kŕčovým žilám šancu, chráňte vaše žily pred poškodením.

Účinnou prevenciou pred ich vznikom je pravidelný pohyb, nosenie pohodlného oblečenia, striedavé sprchovanie teplou a studenou vodou, správny a pravidelný pitný režim a udržiavanie si svojej ideálnej hmotnosti.

krcove zily

Detralex a liečba kŕčových žíl

Úľavu od pocitu ťažkých nôh a opuchov vám poskytnú voľno predajné masti, ktoré obsahujú účinné látky na zmiernenie prejavov varixov.

Pri liečbe kŕčových žíl sa používajú aj lieky, ako napríklad Detralex. Práve tento liek je akousi prvou pomocou pre žily a pomôže aj pri hemoroidoch.

Detralex je určený len pre dospelých. Pri užívaní lieku sa pacienti stretli s vedľajšími účinkami v podobe tráviacich ťažkostí (hnačka, zvracanie, nevoľnosť), no môže dôjsť až k zápalu hrubého čreva či bolesti hlavy spojenej so závratom.

Dlhodobé riešenie pri liečbe kŕčových žíl

Doživotným riešením pri liečbe varixov je nosenie kompresívnych pančúch. Samotné kŕčové žily nevyliečia, ale zabránia zhoršeniu ich stavu a uľavia od ťažkostí.

Tu je dôležitý výber správnej veľkosti a typu kompresívnych pančúch či podkolienok, s čím vám rád pomôže váš lekár alebo lekárnik.

Pri liečbe a prevencii vzniku kŕčových žíl sa odporúča strava bohatá na rutín (čučoriedky, brusnice, hrozno, čerešne, pohánka).

Nepodceňujte dnes už civilizačné ochorenie. Hneď pri prvých príznakoch kŕčových žíl si zvoľte pravidelnú starostlivosť o vaše nohy a zmenu životného štýlu.

Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 728700x
Priemerná čítanosť článkov: 1399x

Autor blogu