Založ si blog

Aký materiál si vybrať, ak potrebujete postaviť plot naozaj rýchlo?

postavit plot

Oplotenie pozemku je možné vyhotoviť z celého radu materiálov. Kým niektoré sú zamerané najmä na funkčnosť a krátkodobé oplotenie, iné sa stanú plnohodnotným architektonickým doplnkom k vášmu domu a okrem toho vydržia aj desiatky rokov. Ako je to ale s výberom materiálu na oplatenie v prípade, že prioritou je rýchlosť a jednoduchosť realizácie? 

Pletivo ako najrýchlejšia voľba? 

Ten najjednoduchší plot je možné zrealizovať už v priebehu niekoľkých hodín, stačí siahnuť po dočasnom kovovom oplotení, ktoré sa ale hodí skôr pre stavebné pozemky a ide naozaj len o dočasné riešenie. Samo o sebe je pomerne jednoducho prekonateľné a neposkytuje prakticky žiadne súkromie.

Tradičnou voľbou sú tiež pletivové ploty, ktoré sú cenovo dostupné a dajú sa využívaj aj dlhšie po dokončení stavby. Zaujímavou možnosťou je vyhotovenie pletivového plotu a následná výsadba tují v jeho tesnej blízkosti. Po zaobstaraní potrebného materiálu je realizácia pletivového plotu rýchla a jednoduchá. 

Rýchlo sa dá postaviť aj drevený plot

Ak sa na materiály pozeráme z pohľadu rýchlosti, nemôžeme vynechať ani drevené ploty. Uvedené však platí len za predpokladu, že máte k dispozícii spracované drevo, ktoré si aj svojpomocne dokážete upevniť. 

Drevený plot je síce rýchlo hotový, no netreba zabúdať ani na jeho následnú údržbu, ktorá je nevyhnutná na to, aby vám plot vydržal viac ako len pár sezón. Plný plot z dreva vám dopraje dostatok súkromia a výhodou je aj jeho prirodzený vzhľad. 

postavit dreveny plot

WPC ploty sú ako skladačka

Rýchlou cestou k oploteniu sú aj moderné wpc ploty, ktoré si nachádzajú čoraz viac priaznivcov. Kombinujú totiž výhody dreva s plastickými materiálmi. Vyzerajú takmer ako drevo, no oproti nemu sú omnoho odolnejšie. Navyše, celý plotový systém si kúpite ako skladačku a svojpomocne zhotovíte pokojne aj za jeden víkend. 

Na opačnom konci sú potom hliníkové a betónové ploty, ktorým síce nemožno uprieť trvácnosť a atraktivitu, avšak ich realizácia potrvá aj v tých najlepších prípadoch minimálne niekoľko dní.


Foto: elements.envato.com

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

Dokáže vás (ne)prekvapiť cesta na letisko? Vyskúšajte taxi Vienna Bratislava

26.03.2024

Jarná dovolenka v exotike alebo medzinárodný kongres letecky? Vaše nové dobrodružstvo aj zbieranie podnetných informácií začne v komfortnom a spoľahlivom taxi Vienna Bratislava. Rezervujte si online transferovú taxi službu, ktorá vás odvezie z Bratislavy (letisko alebo centrum mesta) do Viedne (letisko alebo centrum mesta) bezpečne a načas. A prečo práve oni?

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 516
Celková čítanosť: 710653x
Priemerná čítanosť článkov: 1377x

Autor blogu