Založ si blog

Efektívne vrátenie daní z Holandska: Poradíme vám, ako na to

holandsko dane

Stačí, aby ste v „krajine tulipánov“ pracovali niekoľko mesiacov a môže vám vzniknúť nárok na vrátenie daní. Ako správne podať holandské daňové priznanie a neprísť o stovky či tisíce euro? Nechajte si poradiť expertmi z poradenskej spoločnosti.

Nárok na vrátenie daní z Holandska

Vrátenie daní a preplatkov na daniach z Holandska je vlastne získanie daňového preplatku, ktorý vám mohol vzniknúť počas práce pre slovenského alebo holandského zamestnávateľa.

V prípade, že daňové preddavky odvedené z vašej mzdy boli vyššie, ako mali byť, máte nárok na ich vrátenie a prilepšenie rodinného rozpočtu aj v čase, keď už v Holandsku nepracujete.

O vrátenie daní môžete požiadať až 5 rokov dozadu. V roku 2023 tak majú poslednú šancu Slováci, ktorí pracovali v Holandsku v roku 2018.

Pozor na holandský daňový systém

Holandský daňový systém je vcelku zložitý a obsahuje rôzne špecifiká. Ideálnym riešením je požiadať o pomoc poradenskú spoločnosť, akou je napríklad spoľahlivá daňová spoločnosť TJ-Legal.

Na jednej strane má s vybavovaním daňových priznaní v Holandsku patričné skúsenosti. Na strane druhej pozná potrebné výnimky i možnosti, ako zbytočne neprísť o peniaze, na ktoré máte legálny nárok.

Štartovacím bodom bude pre vás predbežná kalkulačka predpokladanej výšky daňového preplatku z Holandska. Poradenská spoločnosť vám ju poskytne bezplatne a bez ďalších záväzkov na spoluprácu.

vratenie dani z holandska

Čo potrebujete k daňovému priznaniu v Holandsku

Pre podanie daňového priznania Slovákov v Holandsku je určený formulár typ C (C-form). Ide o formulár pre daňových nerezidentov – teda tých, ktorý tam pracujú, ale nežijú.

K úplnému a správnemu vybaveniu daňového priznania budete potrebovať ďalšie dokumenty – potvrdenie o zdaniteľných príjmoch v Holandsku od každého zamestnávateľa, pre ktorého ste pracovali (nazývaný Jaaropgaaf) či formulár EU/EHP (formulár E9), ktorý dokladuje vaše slovenské príjmy, resp. iné príjmy mimo Holandska za daný rok. S vybavením chýbajúcich dokumentov sa tiež s dôverou obráťte na skúseného konzultanta.

Dajte si pozor, aby ste si uplatnili všetky odpočítateľné položky, ktoré vám môžu sumu nároku ešte zvýšiť. Váš daňový preplatok z Holandska môže ovplyvniť i hypotéka na Slovensku alebo nesprávne uvedená adresa v daňovom priznaní.

Pokiaľ vám skutočne záleží na bezproblémovom a úspešnom vybavení vrátenia daní z Holandska, požiadajte o spoluprácu znalcov na dane z poradenskej spoločnosti.


Foto: elements.envato.com

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

Dokáže vás (ne)prekvapiť cesta na letisko? Vyskúšajte taxi Vienna Bratislava

26.03.2024

Jarná dovolenka v exotike alebo medzinárodný kongres letecky? Vaše nové dobrodružstvo aj zbieranie podnetných informácií začne v komfortnom a spoľahlivom taxi Vienna Bratislava. Rezervujte si online transferovú taxi službu, ktorá vás odvezie z Bratislavy (letisko alebo centrum mesta) do Viedne (letisko alebo centrum mesta) bezpečne a načas. A prečo práve oni?

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 516
Celková čítanosť: 710785x
Priemerná čítanosť článkov: 1377x

Autor blogu